Πέμπτη, 9 Ιουλίου 2009

«Την ΑΕΚ εκεί που της αξίζει»


«Πρέπει να φτάσουμε την ΑΕΚ εκεί που τη αξίζει».
Τάδε έφη
Νάτσο Σκόκο, σε συνέντευξή του που φιλοξενείται στο ΑΕΚ Empire.
Επιπλέον, ο Αργεντίνος ξεκαθαρίζει πως «δεν υπάρχει καμία περίπτωση να πάω στον μεγαλύτερο αντίπαλο της ΑΕΚ που είναι ο Ολυμπιακός».
Ο Σκόκο μιλάει για τους στόχους της ομάδας και τονίζει ότι «αν παίξω στη θέση μου, θα βοηθήσω περισσότερο». Την πρώτη του σύνέντευξη έδωσε και ο Νίκος Καράμπελας: «Ονειρο για κάθε παίκτη μια ομάδα σαν την ΑΕΚ».


Ο Νάτσο Σκόκο στη συνέντευξή του, δήλωσε:


Για την ενίσχυση της ομάδας και τι περιμένει από τη νέα ΑΕΚ…


«Είναι καλό που ξεκινάμε σχεδόν με την ίδια ομάδα. Οι προσθήκες που έγιναν είναι πολύ σημαντικές. Αναμφισβήτητα θα χρειαστούμε κι άλλη ενίσχυση. Από εκεί και πέρα, στόχος όλων μας είναι να διεκδικήσουμε όλες τις διοργανώσεις στις οποίες συμμετέχουμε. Στόχος μας είναι οι περισσότερες νίκες».


Για το τι έλειψε από την περσινή ομάδα και πρέπει να το έχει φέτος…


«Αυτό που μας στοίχισε ήταν πως δεν είχαμε σταθερή απόδοση. Κερδίζαμε ένα παιχνίδι, μετά φέρναμε δύο ισοπαλίες, χάναμε, ξανακερδίζαμε κι έτσι κυλούσε η σεζόν. Αν θέλεις να πάρεις ένα πρωτάθλημα δεν μπορείς να έχεις τέτοιου είδους απόδοση. Πρέπει να κερδίσουμε όλα τα εντός έδρας παιχνίδια και αρκετά εκτός. Πρέπει να είμαστε σταθεροί στην έδρα μας και καλοί μακριά από το γήπεδό μας».


Για το αν μπορούμε να περιμένουμε έναν ακόμα καλύτερο Σκόκο…


«Ελπίζω πως ναι. Έχω και την όρεξη και το κίνητρο. Θέλω να βοηθήσω την ομάδα μου και, αν παίζω στη θέση μου, πιστεύω πως θα τα καταφέρω. Πέρυσι μου κόστισε κάπως το να μην παίζω στη θέση μου. Αγωνιζόμουν σε μια θέση που δεν την ήξερα τόσο καλά. Φαντάζομαι πως φέτος, αν παίζω στη θέση μου, θα βοηθήσω πολύ την ομάδα».


Για τα σενάρια που αναπτύχθηκαν πρόσφατα σχετικά με το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού…


«Πάντα λέγονται πολλά στις μετεγγραφικές περιόδους. Τα σενάρια αυτά, πάντως, δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Εγώ ανήκω στην ΑΕΚ και θέλω να μείνω. Νιώθω ευγνωμοσύνη γι’ αυτή την ομάδα. Θέλω να τη βοηθήσω. Αν κάποια στιγμή έρθει η ώρα να φύγω, θα προτιμήσω να πάω σε ένα πρωτάθλημα όπου θα μπορώ να βελτιωθώ και θα κερδίσει χρήματα και η ΑΕΚ. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να πάω στον μεγαλύτερο αντίπαλο της ΑΕΚ που είναι ο Ολυμπιακός».


Για το μήνυμα που θα έστελνε στον κόσμο της ομάδας…


«Θέλω να καθησυχάσω τους φιλάθλους λέγοντας ότι δεν υπάρχει περίπτωση να φύγω. Μόνο αν το θελήσει ο σύλλογος και μόνο αν είναι προς όφελός του. Πιστεύω ότι είμαστε πολύ καλά και πρέπει να φτάσουμε την ΑΕΚ εκεί που της αξίζει. Να πάρουμε πρωτάθλημα και να κάνουμε μια καλή πορεία στην Ευρώπη».


Ο Νίκος Καράμπελας τόνισε μεταξύ άλλων:


Για τον λόγο που επέλεξε την ΑΕΚ, ως τον επόμενο σταθμό της καριέρας…


«Το όνειρο κάθε παίκτη είναι να παίξει σε μια ομάδα όπως είναι η ΑΕΚ και ειδικά όταν υπάρχει ένας προπονητής όπως ο κ.Μπάγεβιτς. Φυσικά, το όνομα της ΑΕΚ από μόνο του είναι ένα μεγάλο κίνητρο. Από εκεί και πέρα όμως, με τον τρόπο με τον οποίο με πλησίασαν οι άνθρωποι του συλλόγου, μου έδειξαν πως με θέλουν στην ομάδα και αυτό με έπεισε πως ήταν η καλύτερη επιλογή για μένα».


Για τον αν είναι έτοιμος να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της ομάδας…


«Όταν βρίσκεσαι σε μια μεγάλη ομάδα, σίγουρα οι απαιτήσεις μεγαλώνουν. Είμαι έτοιμος να δώσω το 100% του εαυτού μου, είμαι έτοιμος να ματώσω τη φανέλα, γιατί έτσι έχω μάθει να κάνω και γιατί είναι τιμή να φοράς αυτή τη φανέλα. Νομίζω ότι με πολύ δουλειά και με σκυμμένο το κεφάλι θα ανταποκριθώ στις απαιτήσεις της ομάδας».


Για το αν οι καινούργιοι παίκτες της ΑΕΚ μπορούν να δώσουν το κάτι παραπάνω στην ομάδα…


«Η ομάδα έχει ήδη πολύ καλό ρόστερ. Και το σημαντικότερο, είναι ομάδα. Διαθέτει ποιοτικούς ποδοσφαιριστές, αλλά όλοι τους δουλεύουν σαν σύνολο. Σίγουρα, σε κάθε μεταγραφική περίοδο, όλες οι ομάδες παίρνουν παίκτες που πιστεύουν ότι θα τις βοηθήσουν. Αυτό αναμένει και η ΑΕΚ και ευελπιστώ ότι όλοι οι καινούργιοι παίκτες θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για να βοηθήσουμε την ομάδα να πετύχει τους στόχους της».


Για τα επόμενα όνειρά του, μετά τη μεταγραφή στην ΑΕΚ…


«Η ΑΕΚ είναι ένα μεγάλο βήμα για μένα. Η μεταγραφή σε μια τέτοια ομάδα είναι το όνειρο κάθε παίκτη, αλλά οι φιλοδοξίες μου δεν σταματάνε εδώ. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι συνδυάζονται με κάποια άλλη ομάδα. Είμαι σίγουρος ότι μπορώ να πετύχω πολλά με την ΑΕΚ και πρέπει όλοι μαζί να καταφέρουμε αυτά που ονειρεύονται οι φίλαθλοι αλλά και οι άνθρωποι της ομάδας».

*

Δεν υπάρχουν σχόλια: