Σάββατο, 5 Δεκεμβρίου 2009

Συνθήματα σε Λευκωσία για «Κύπρο τουρκική»

Κτύπημα από το κπαρελλθόν σε κεντρικούς δρόμους της Λευκωσίας αλλά και στον τοίχο του Προεδρικού μεγάρου.  
Χτες εμφανίστηκε σε πολλά σημεία το σύνθημα ΚibrisΤurktur, που σημαίνει η Κύπρος είναι τουρκική, ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που αναγραφόταν σε τοίχους τη δεκαετία του ’60 και αποτελούσε χαρακτηριστική υπογραφή της ΤΜΤ.
 

ΜΕ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ στα οποία αναφέρεται ότι η «Κύπρος είναι τουρκική» γέμισε χθες η Λευκωσία, με τις Αρχές ασφαλείας να μελετούν σοβαρά το ενδεχόμενο προβοκάτσιας, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται να γράφτηκαν και από άτομα που ήρθαν από τα κατεχόμενα.

Σε έξι σημεία, ακόμη και στον τοίχο του Προεδρικού Μεγάρου, γράφτηκαν με κόκκινο σπρέι οι λέξεις «ΚibrisΤurktur. Όπως διαπιστώθηκε χθες το μεσημέρι, τα συνθήματα γράφτηκαν με πανομοιότυπο τρόπο αλλά και γραφικό χαρακτήρα που δείχνει ότι οι δράστες είναι οι ίδιοι. 
Μάλιστα ακολούθησαν τη διαδρομή από το οδόφραγμα του Αγίου Δομετίου μέχρι την παλαιά Αστυνομική Διεύθυνση Λευκωσίας, για να φαίνεται ότι οι δράστες ήρθαν από τα κατεχόμενα.

Συνθήματα ανεγράφησαν σε τοίχο έναντι του οδοφράγματος στον Άγιο Δομέτιο, στη συνέχεια με σπρέι έγραψαν το ίδιο σύνθημα έξω από το κτίριο της «Κόκα Κόλα» στην ίδια περιοχή. Κατευθύνθηκαν στο Μετόχι του Κύκκου και ακολούθως γέμισαν τους τοίχους του Ταχυδρομείου Προδρόμου. Μετά έφτασαν έξω από το Προεδρικό όπου σε τοίχο του πάρκου έναντι του Υπουργείου Εξωτερικών ανέγραψαν και πάλιν «Κύπρος τουρκική».

Αργότερα κατευθύνθηκαν προς την παλαιά Αστυνομική Διεύθυνση Λευκωσίας όπου έγραψαν στον τοίχο έναντι του βιβλιοπωλείου Αγρότης. Τα συνθήματα έξω από το περιτείχισμα του Προεδρικού σβήστηκαν αμέσως από εργάτες του Τμήματος Δημοσίων Έργων, ενώ γίνονται εξετάσεις μέσω κλειστών κυκλωμάτων κατά πόσον καταγράφηκαν οι κινήσεις των δραστών. Σημειώνεται ότι στην πλευρά που γράφτηκαν τα συνθήματα δεν υπάρχει φρουρός (απέχει γύρω στα 50 μέτρα). Λόγω της κατάστασης δόθηκαν οδηγίες για πύκνωση των περιπολιών έξω από το Προεδρικό Μέγαρο αλλά και γενικά σε όλη τη Λευκωσία, επειδή είχαν προηγηθεί και παλαιότερα βανδαλισμοί και αναγραφές συνθημάτων σε μνημεία και αλλού. 
Εφ. Φιλελεύθερος/ Χρυσή Αυγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: