Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Θα βρεθεί Υπουργός Οικονομικών;

Δ. Μυταράς

Το πρόσωπο που θα αναλάβει το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Οικονομικών αναζητά από χθες η κυβέρνηση, 

ενώ σήμερα για το θέμα αναμένεται να συναντηθούν οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί, στην οικία του πρωθυπουργού.
Όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, το όνομα του νέου υπουργού θα ανακοινωθεί πιθανότατα εντός της ημέρας, μετά από τη συνάντηση που θα έχουν οι κ.κ. Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης.
Απέφυγε ωστόσο να τοποθετηθεί εάν το πρόσωπο που θα τοποθετηθεί θα είναι...
πολιτικός ή τεχνοκράτης. Σημείωσε, πάντως, ότι μπορεί να είναι κάποιος τεχνοκράτης και να έχει πολιτική ταυτότητα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός επιθυμεί να αναλάβει το υπουργείο τεχνοκράτης, ενώ οι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ προκρίνουν τη λύση ενός πολιτικού προσώπου.
Σε ό,τι αφορά τον αντικαταστάτη του, το περίεργο είναι ότι, εάν επιλεγεί ένα πρόσωπο με περισσότερο υπερκομματικό προφίλ, ακούγονται ακριβώς τα ονόματα που δεν συμπεριλήφθησαν αρχικά στο κυβερνητικό σχήμα, δηλαδή των κ.κ. Στουρνάρα, Ζανιά, Χαρδούβελη και Γιαννίτση.
Εάν τελικά επιλεγεί στέλεχος της ΝΔ, παίζουν τα ονόματα του Σταύρου Δήμα, ακόμα και του Κωστή Χατζηδάκη, τη θέση του οποίου στο υπουργείο Υποδομών, σύμφωνα με αυτό το σενάριο, θα αναλάβει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Για το θέμα, χθες στο σπίτι του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά έλαβε χώρα συνάντηση με τη συμμετοχή των Δ. Σταμάτη, Ευάγγελου Μεϊμαράκη, Χρήστο Σταϊκούρα, Χρύσανθου Λαζαρίδη, και Κ. Μπούρα.
Υπενθυμίζεται ότι χθες ο κ. Βασίλης Ράπανος παραιτήθηκε με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, για λόγους υγείας. 
Ο κ. Ράπανος στην επιστολή παραίτησής του αναφέρει ότι δεν έχει ξεπεραστεί πλήρως το πρόβλημα της υγείας του και ότι προς το παρόν δεν μπορεί να ασκήσει τα καθήκοντά του.
Πληροφορίες, πάντως, θέλουν ότι εκτός από το θέμα της υγείας, υπάρχουν και άλλα ζητήματα, που οδήγησαν τον κ. Ράπανο στην παραίτηση. Συγκεκριμένα, πρόθεση των τριών αρχηγών, ύστερα από αίτημα του κ. Ράπανου, ήταν στο οικονομικό επιτελείο να υπάρχουν ονόματα τεχνοκρατών, κάτι το οποίο δεν έγινε, προκαλώντας τη δυσφορία έως χθες υπουργού Οικονομικών.

Πηγή:Voria
parapolitika

Δεν υπάρχουν σχόλια: