Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2010

Γιγαντώνουν τα Μπλόκα των Αγροτών...


...ανυποχώρητοι οι αγρότες!

Ανυποχώρητοι δείχνουν οι αγρότες που παραμένουν στα είκοσι και πλέον μπλόκα ανά τη χώρα, κλείνοντας περιστασιακά το δρόμο σε διάφορα σημεία του εθνικού και επαρχιακού δικτύου. Aποκλεισμένοι παραμένουν από χθες το μεσημέρι οι μεθοριακοί σταθμοί του Προμαχώνα και της Εξοχής, με αποτέλεσμα να έχουν σχηματιστεί ουρές από ΙΧ και φορτηγά οχήματα. 
Περιστασιακά κλείνει η οδική πρόσβαση στο συνοριακό σταθμό του Ορμενίου, ενώ μέχρι στιγμής στο τελωνείο των Κήπων του Εβρου δεν υπάρχει κινητοποίηση των αγροτών. 
Aπό τις 11:00 σήμερα έχουν αποκλειστεί και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας στο 10 χλμ της Ε.Ο. Φλώρινας-Κρυσταλλοπηγής καθώς και η πρόσβαση στο τελωνείο Κρυσταλλοπηγής.
Σόφια: «Την Τετάρτη όλα αυτά να έχουν τελειώσει»
Οι αποκλεισμοί των συνοριακών σταθμών έχουν προκαλέσει την έντονη αντίδραση της βουλγαρικής κυβέρνησης, η οποία ξεκαθάρισε ότι θα ζητήσει την...
άμεση παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δίνοντας παράλληλα διορία έως την Τετάρτη για την επίλυση του προβλήματος.
«Μαζί με τον Ρουμάνο ομόλογό μου θα ζητούσουμε την παρέμβαση της Κομισιόν επειδή, πρώτον, αυτό έχει γίνει προηγούμενο και δεύτερον, είναι απαράδεκτο εμείς να πληρώνουμε για προβλήματα, τα οποία υπάρχουν σε γειτονική μας χώρα», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ σε τηλεφωνικές δηλώσεις του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της δημόσιας τηλεόρασης της Βουλγαρίας ΒΝΤ.

«Αν το είχε κάνει αυτό η Βουλγαρία, όλη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα ασχολούταν τώρα μαζί μας. Οπότε εμείς επιμένουμε μέχρι την Τέταρτη, το αργότερο, είτε να ανοίξουν οι (συνοριακοί) σταθμοί, είτε θα ζητήσουμε να επιβληθούν κυρώσεις όπως και να αποζημιωθούμε για τις απώλειες μας», παρατήρησε ο Βούλγαρος πρωθυπουργός.

«Απλώς, η διπλωματικότητα μας, η φιλία μας, η καλή γειτονία μας ήταν για σήμερα. Από εδώ και εμπρός θα είμαστε πολύ πιο απότομοι στο αίτημα μας ώστε οι επιχειρηματίες μας, οι ταξιδιώτες μας να μην υποστούν ζημιές», συμπλήρωσε ο κ. Μπορίσοφ.
Σε ερώτηση για το ύψος των απωλειών των Βούλγαρων μεταφορέων, ο κ. Μπορίσοφ είπε «δεν υπάρχει τρόπος να τα υπολογίσουμε για μια μέρα και μόνο», για να προσθέσει στη συνέχεια, ότι «για έναν μικρομεσαίο επιχειρηματία απώλεια από τετρακόσια ευρώ ή χίλια λέβα την ημέρα είναι πολλά λεφτά».
«Γιʼ αυτό εμείς ζητάμε την Τετάρτη όλα αυτά να έχουν τελειώσει. Στην αντίθετη περίπτωση εμείς θα υπολογίσουμε μεγαλύτερες απώλειες. Και θα επιμείνουμε να μας πληρώσουν αποζημιώσεις επειδή δεν μπορούμε να κάνουμε τη δουλειά μας ως πολιτεία», κατέληξε ο Βούλγαρος πρωθυπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: