Τρίτη 2 Ιουνίου 2009

Πρωτοβουλία για επιτάχυνση των διαδικασιών ένταξης της FYROM στο ΝΑΤΟ είχε αναλάβει η Ελλάδα στη σύνοδο κορυφής της Συμμαχίας.. το 2004!

Προχθές ο Καραμανλής μίλησε και για το Σκοπιανό και είπε τα γνωστά ότι χωρίς όνομα δεν πάνε πουθενά... ούτε ΝΑΤΟ ούτε ΕΕ... Σε μια αποστροφή του λόγου του είπε «θυμάστε όλοι που ήταν το Σκοπιανό πριν 5-10 χρόνια»...


Για να θυμηθούμε λοιπόν από το χρυσωρυχείο της Ελευθεροτυπίας, που ήταν το Σκοπιανό πριν 5,5 χρόνια, όταν ΥΠΕΞ ήταν ο Γιωργάκης...

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 05/12/2003

«Η Ελλάδα θα εκπαιδεύσει τους Σκοπιανούς καταδρομείς
(ΣΣ. και μη χειρότερα...)

Πρωτοβουλία για την επιτάχυνση των διαδικασιών ένταξης της FYROM στο ΝΑΤΟ θα αναλάβει η Ελλάδα στη σύνοδο κορυφής της Συμμαχίας στην Κωνσταντινούπολη, τον Ιούνιο του 2004.

Αυτό δήλωσε ο υφυπουργός Αμυνας Λάζαρος Λωτίδης, ο οποίος συναντήθηκε με τον Σκοπιανό ομόλογο του Ρισβάν Σουλεϊμάνι και υπέγραψαν τη διμερή συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας για το 2004.

Η κυβέρνηση των Σκοπίων αισιοδοξεί ότι η διαδικασία ένταξης στο ΝΑΤΟ θα ολοκληρωθεί το 2006 και υπολογίζει στη στήριξη της ελληνικής πλευράς. Θεωρεί ότι οι ταραχές με τη δράση του λεγόμενου «Αλβανικού Εθνικού Στρατού» αποτελούν παρελθόν. Σήμερα κάνει λόγο μόνο για μια ομάδα 40 ενόπλων που κατατάσσονται στο χώρο του οργανωμένου εγκλήματος και εκτιμά ότι οποιαδήποτε διευθέτηση κι αν υπάρξει στο Κόσοβο, δεν θα έχει καμιά επίπτωση στη FYROM.
....
Η συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδας - FYROM για το 2004 περιλαμβάνει 18 προγράμματα. Σε ελληνικές στρατιωτικές σχολές θα εκπαιδευθεί σταδιακά το προσωπικό της Ταξιαρχίας Ειδικών Δυνάμεων που δημιουργεί η FYROM, δυναμικότητας 900 ανδρών (καταδρομείς, αλεξιπτωτιστές κ.ά.). Προβλέπει επίσης μεταφορά τεχνογνωσίας, έλεγχο-συντήρηση και ολοκλήρωση της σήμανσης της οριογραμμής.

Ο Ελληνας υφυπουργός είχε συνομιλίες και με τον υπουργό Αμυνας Βλάντο Μπουτσκόφσκι. Εγιναν σε καλό κλίμα και ο Λ. Λωτίδης δήλωσε τη σταθερή βούληση της ελληνικής κυβέρνησης να στηρίξει πλήρως τις προσπάθειες της FYROM για ένταξη στο ΝΑΤΟ και προσέγγιση στην Ε.Ε.»

Είδατε πουθενά στο κείμενο να σχετίζεται το όνομα των Σκοπίων με την ένταξή τους στο ΝΑΤΟ;

Προφανώς ο Καραμανλής τους χάλασε τα σχέδια που είχαν να τελειώνουν με το θέμα...

ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΞΕΧΝΑΜΕ ΑΥΤΑ...
Δεξί Εξτρέμ

Δεν υπάρχουν σχόλια: