Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010

Η Βάσω Παπανδρέου, χωρίς αναισθητικό κατά Μαριλίζας...

Η Βάσω Παπανδρέου έκανε λόγο για νομιμοποίηση παρανομιών, με αφορμή τη ρύθμιση του υπ. Υγείας και προανήγγειλε ότι δεν θα την ψηφίσει 

Οξύτατη επίθεση με σκληρές εκφράσεις της Βάσως Παπανδρέου προς την υπουργό Υγείας, επ’ αφορμή ρύθμισης για τα χρέη των νοσοκομείων προς τους προμηθευτές, εκτυλίχθηκε χθες το απόγευμα στην επιτροπή οικονομικών υποθέσεων, με τη Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου στη συνέχεια να «καρφώνει» με τη σειρά της...
πρώην υπουργούς της ΝΔ, αλλά και του ΠΑΣΟΚ.

Η «έκρηξη» της πρώην υπουργού και προέδρου της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής, κατά τη συζήτηση νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών, αρχικά ξάφνιασε και στη συνέχεια προκάλεσε αίσθηση και ποικίλα σχόλια, ενώ η κυρία Παπανδρέου προανήγγειλε ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει τη συγκεκριμένη ρύθμιση.

Χωρίς αναισθητικό κατά Μαριλίζας
«Δεν μπορεί η Βουλή να γίνεται «πλυντήριο» παρανομιών» είπε η Βάσω Παπανδρέου, προκαλώντας «πάγωμα» στους παριστάμενους βουλευτές-μέλη της επιτροπής και ειδικά στην υπουργό Υγείας.
«Ερχόμαστε να νομιμοποιήσουμε παρανομίες που έχουν γίνει. Μια αντίστοιχη τροπολογία είχε καταθέσει και ο πρώην υπουργός Υγείας Δ. Αβραμόπουλος και τότε το ΠΑΣΟΚ είχε κάνει λόγο για μέγα σκάνδαλο με αποτέλεσμα να πάρει πίσω τη ρύθμιση» τόνισε σε έντονο ύφος η πρόεδρος της επιτροπής και συνέχισε:
«Δεν είναι δυνατόν οι βουλευτές από τη μία να καλούνται να κόψουν μισθούς και συντάξεις ανθρώπων που δεν έχουν σχέση με τη σημερινή κατάσταση και από την άλλη να νομιμοποιούμε παρανομίες δισεκατομμυρίων».
Oταν, δε, ολοκλήρωσε την παρέμβασή της η Βάσω Παπανδρέου και τον λόγο πήρε η υπουργός, η πρόεδρος της επιτροπής αποχώρησε επιδεικτικά από την αίθουσα, «παγώνοντας» για ακόμα μία φορά τους παριστάμενους βουλευτές.
Κυβερνητική επιλογή 
Η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου πέρασε στην αντεπίθεση, λέγοντας με νόημα ότι «πρόκειται για μια κυβερνητική επιλογή, αλλά αφού ακούστηκαν βαρείς χαρακτηρισμοί θα απαντήσω πολιτικά. Στην πολιτική πρέπει να έχουμε αίσθημα ευθύνης, ειλικρίνειας και πολιτικό θάρρος».
Στη συνέχεια έσπευσε να αφήσει αιχμές για προηγούμενες πολιτικές ηγεσίες τόσο της ΝΔ όσο και του ΠΑΣΟΚ συμπεριλαμβανομένης φυσικά και της Βάσως Παπανδρέου. «Εχει επιτευχθεί έκπτωση 15% που παρόμοιά της δεν έχει ξαναεπιτευχθεί επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, των οποίων μέλη υπήρξαν μέλη της επιτροπής» σημείωσε δηκτικά η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ενώ ερωτηθείσα για τις δηλώσεις της κυρίας Παπανδρέου, αλλά και του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ε. Νασιώκα, ο οποίος προχθές επίσης είχε δηλώσει ότι θα καταψηφίσει τη ρύθμιση, ανέφερε ότι «δεν σχολιάζω τις δηλώσεις των συναδέλφων, ο καθένας έχει δικαίωμα να ψηφίσει ή όχι ένα νομοθέτημα».
Γιώργος Πίκουλας

Δεν υπάρχουν σχόλια: