Δευτέρα 1 Μαρτίου 2010

Οι διαδικασίες στην Ο.Ν.ΝΕ.Δ....

...με υπεροχή Παπαμιμίκου για την Προεδρία!


Έχω μερικές εβδομάδες να σας δώσω πληροφορίες για τις εξελίξεις στη διαδικασία εκλογής προέδρου της ΟΝΝΕΔ...
Ήμουν ο πρώτος που σας πληροφόρησε για την ανοιχτή διαδικασία καθώς και για το γεγονός ότι ο Αντώνης Σαμαράς δε θα δώσει χρίσμα διαψεύδοντας το περιβάλλον Χατζή που έπαιρνε τηλέφωνο ΟΝΝΕΔιτες και τους έλεγε ότι ο Χατζής είναι επιλογή του προέδρου.
Ας έρθω τώρα στα πρόσφατα γεγονότα του προσυνεδρίου των Ιωαννίνων.
Ενώ το περιβάλλον Χατζή έλεγε ότι είναι το ...κάστρο τους , διαπιστώσαμε ότι περισσότερος ήταν ο κόσμος που υποστήριζε τον Παπαμιμίκο...δεν ξέρω αν αυτοί είναι οργανωμένοι με τον Παπαμιμίκο ή αυθόρμητα εκφράζονταν λόγω του ότι ήταν ο μοναδικός με νέες προτάσεις για την εσωτερική οργάνωση της ΟΝΝΕΔ και τη ΔΑΠ αλλά και για θέματα που αφορούν την πολιτική για τη νεολαία , τα ΤΟΣΥΝ , τις ΜΚΟ , το άσυλο.
Πήρε την πρωτοβουλία να δείξει σε πραγματικό χρόνο το προσυνέδριο μέσω του blog του δείχνοντας ότι θα αξιοποιήσει στο έπαρκο τις νέες τεχνολογίες.
Φάνηκε πραγματικά πολύ πιο μπροστά οργανωτικά και ουσιαστικά από τους συνυποψηφίους του.Ίσως πήρε τα πάνω του και από την αθώωση του μαζί με τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ της ΕΥΑΘ από το δικαστήριο.  
Ο Χατζής δεν είχε προτάσεις και έκανε αναφορές στους μετανάστες , στην αστυνομία , έδειξε την αντιπάθειά του προς τις ΜΚΟ για άλλη μια φορά λες και ζει σε άλλο κόσμο και δε βλέπει το σημαντικό τους ρόλο στην Ελλάδα .
Δεν έχει καταλάβει ότι το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων , το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού και πολλές μικρότερες οργανώσεις αποτελούν τις πιο υγιείς οργανώσεις νεολαίας με σημαντική προσφορά στη χώρα.Δεν αντιλαμβάνεται την προσφορά του Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας που έχει και πρόεδρο προερχόμενο από την ΟΝΝΕΔ , και αποτελεί τα τελευταία χρόνια το φορέα με την μεγαλύτερη αναγνώριση στο χώρο της νεολαίας και κυρίως στους ανένταχτους νέους , τα ΤΟΣΥΝ και τις ΜΚΟ.
Ο Παπαμιμίκος φαίνεται το αντιλήφθηκε και πρότεινε να γίνει διάλογος των οργανώσεων νεολαίας για την εθνική πολιτική για τη νεολαία με συντονισμό από το Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας κάτι που γίνεται σε όλη την Ευρώπη.Ας έρθω και στους άλλους δύο συνυποψήφιους .  
Ο Αξιώτης έχει κάποιες απόψεις για μεμονωμένα θέματα αλλά φάνηκε σαφώς καλύτερος του Χατζή.
Μάλιστα χειροκροτήθηκε από τους ίδους που χειροκροτούσαν το Χατζή, που ίσως όπως ακούγεται τελικά θα στηρίξουν Αξιώτη λέγοντας ευγενικά στον Χατζή ότι δεν προχωράει η υποψηφιότητά του. Ο Κώστας Ιωάννου έχει καλές απόψεις αλλά δεν έχει υποστηρικτές με αποτέλεσμα να είναι δύσκολο να συγκεντρώσει τις απαραίτητες υπογραφές από τους συνέδρους για να θέσει υποψηφιότητα.
Ας ευχηθούμε να τα καταφέρει.
Σύντομα θα σας πληροφορήσουμε τι θα γίνει και στα υπόλοιπα προσυνέδρια αφού τα παρακολουθήσουμε ζωντανά από το blog του Παπαμιμίκου.
Μετά το συνέδριο θα σας δώσουμε και μία πρόβλεψη για το αποτέλεσμα της 18 Απριλίου... Για την αλήθεια...
Γράφει ο "Γαλάζιος Νονός"

Δεν υπάρχουν σχόλια: