Δευτέρα 1 Ιουνίου 2009

«Αντί να αλλάξουν, βουλιάζουν»

Στην τελική ευθεία της προεκλογικής εκστρατείας ο πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής ακολουθεί με επιμονή δύο στόχους.
Ο πρώτος είναι να αυξήσει όσο είναι δυνατόν τη συσπείρωση των ψηφοφόρων της Ν.Δ. και ο δεύτερος είναι να διατηρήσει την επιρροή στο μεσαίο χώρο, δείχνοντας ότι η Ν.Δ. πολιτεύεται υπεύθυνα και παράγει έργο.
Το δεύτερο αυτό στόχο, στον οποίο τον βοηθάει κυρίως ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ κ. Γιώργος Σουφλιάς, υπηρετούσε η επίσκεψη στην Εγνατία Οδό, η οποία δόθηκε στο συνολικό της μήκος το Σάββατο στην κυκλοφορία.

Χθες ο πρωθυπουργός μίλησε στη Λαμία, ενώ την προηγουμένη είχε κάνει το ίδιο στην Ηγουμενίτσα.
Και τις δύο φορές, σε μια προσπάθεια να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους του, ο κ. Καραμανλής προχώρησε σε οξύτατη επίθεση εναντίον του ΠΑΣΟΚ, χωρίς όμως να κατονομάσει αυτή τη φορά τον κ. Παπανδρέου, όπως έκανε σε προηγούμενες ομιλίες του.
Ορμώμενος από το σύνθημα «ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε», που επαναλαμβάνει τις τελευταίες μέρες ο κ. Παπανδρέου, ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε μια συνολική επίθεση κατά της αντιπολίτευσης για όλα όσα είπε και έπραξε τους τελευταίους μήνες:
«Επιχείρησαν να πολιτικοποιήσουν τη Δικαιοσύνη και να ποινικοποιήσουν την πολιτική. Ξεκίνησαν μια ανερμάτιστη και αβάσιμη σκανδαλολογία. Αφησαν στην άκρη τις πολιτικές για τα πραγματικά προβλήματα και κατέφυγαν σε ύβρεις για “βαρβάρους”», είπε ο κ. Καραμανλής και πρόσθεσε: «Αρχισαν να μιλούν για ναυάγια, που υπάρχουν μόνο στη φαντασία τους. Αντί να αλλάξουν, βουλιάζουν στην προσπάθειά τους να δραπετεύσουν από τα δύσκολα. Βουλιάζουν στην κινδυνολογία, που οι ίδιοι κατασκευάζουν σε βάρος της ίδιας της χώρας».
Σε υψηλούς τόνους ο κ. Καραμανλής κατηγόρησε την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ότι δεν αντιλήφθηκε τη διεθνή οικονομική κρίση και ότι όταν της ζήτησε να συνεργαστεί, αρνήθηκε.
«Ζήτησα απ’ όλες τις πολιτικές δυνάμεις να συμφωνήσουμε τουλάχιστον στα βασικά, στα αυτονόητα. Αποτέλεσμα; Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ αρνήθηκε! Αντί της συνεννόησης, ζητούσαν να κάνουμε “τόπο” -έτσι μας είπαν- “για να περάσει η Ελλάδα”.
Εφτασαν στο σημείο να ταυτίζουν το κόμμα με την ίδια τη χώρα», είπε ο κ. Καραμανλής.
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ για αλαζονεία και έπαρση: «Εφτασαν στο σημείο να ζητούν απ’ όλα τα κόμματα να σιωπήσουν, να παραμερίσουν, για να περάσει το ΠΑΣΟΚ! Αυτή είναι η αντίληψη, αυτή είναι η νοοτροπία ΠΑΣΟΚ.
Αιχμάλωτο στο παρελθόν του, αντί να αλλάξει, βουλιάζει στην αλαζονεία του», είπε ο πρωθυπουργός.


http://www.e-tipos.com/newsitem?id=92709

Δεν υπάρχουν σχόλια: