Σάββατο 23 Μαΐου 2009

Σε υψηλούς τόνους η κόντρα ΝΔ - ΠΑΣΟΚ

«Tο κράτος της ελληνικής Δεξιάς καταρρέει εξαιτίας των πράξεών του, αλλά και της ανικανότητάς του να διασφαλίσει τα δικαιώματα
Μετωπική είναι η σύγκρουση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ εν όψει των ευρωεκλογών. Ο κ. Γιώργος Παπανδρέου κατηγόρησε το κυβέρνων κόμμα πως οι πολιτικές του βυθίζουν τη χώρα στη βαρβαρότητα της κοινωνικής αδικίας και της πόλωσης. Οι θέσεις του ΠΑΣΟΚ συνιστούν ευχολόγια, λαϊκισμό και ύβρεις για την πλειονότητα των Ελλήνων που δεν συμφωνούν με το ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο ο κ. Ευάγγελος Αντώναρος. O πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μιλώντας σε εκδήλωση στην Παλιά Βουλή ο Γιώργος Παπανδρέου, βάλλοντας κατά της ΝΔ σημείωσε χαρακτηριστιά: «Οσο κι αν εθελοτυφλούν, η αλήθεια είναι ότι οι πολιτικές τους, της ανομίας και της ατιμωρησίας, βυθίζουν την χώρα στην βαρβαρότητα της κοινωνικής αδικίας και της πόλωσης».

Υποστήριξε ακόμη ότι «το κράτος της ελληνικής Δεξιάς καταρρέει εξαιτίας των πράξεών του, αλλά και της ανικανότητάς του να διασφαλίσει τα δικαιώματα των πολιτών» και καταλόγισε στη ΝΔ ότι μας οδήγησε στην πιο βαθιά απαξίωση θεσμών».


Πρόσθεσε ότι η αλλαγή του εκλογικού νόμου, η αναβάθμιση του Κοινοβουλίου, η αλλαγή του "τοπίου" στα ΜΜΕ και το κράτος διαφάνειας, αποτελούν τις τέσσερις τομές στις οποίες θα προχωρήσει το ΠΑΣΟΚ ως κυβέρνηση. Καταλήγοντας, τόνισε ότι «το ελληνικό κράτος χρειάζεται ειρηνική επανάσταση».



Σχετικό Video



Νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξαπέλυσε νέα επίθεση κατά του κ. Παπανδρέου για το δίλημμα «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» που έθεσε, καλώντας τον και πάλι να ανακαλέσει. Ο κ. Παπανδρέου σήμερα δεν τόλμησε να χαρακτηρίσει για μία ακόμη φορά όλους τους Ελληνες που δεν ψηφίζουν το κόμμα του βάρβαρους, σημείωσε και πρόσθεσε: «Ίσως να διαισθάνεται το βαρύτατο ολίσθημα που έκανε τις τελευταίες ημέρες ξανά και ξανά αλλά δεν είχε το πολιτικό σθένος να ανακαλέσει αυτόν τον βαρύτατα προσβλητικό χαρακτηρισμό. Τον καλούμε να το κάνει. Αν δεν το κάνει, θα επιβεβαιώσει για μία ακόμη φορά πόσο περιφρονούν ο ίδιος και η ηγετική του ομάδα το δικαίωμα που έχει κάθε Ελληνας πολίτης να επιλέγει το κόμμα που θέλει».


Παράλληλα, κατηγόρησε εκ νέου το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για θέσεις που συνιστούν ευχολόγια, λαϊκισμό και ύβρεις για την πλειονότητα των Ελλήνων που δεν συμφωνούν με το ΠΑΣΟΚ. Αντίθετα, πρόσθεσε, η κυβέρνηση με θάρρος και παρρησία, χωρίς να εξωραΐζει τίποτα, λέει πάντοτε όλη την αλήθεια στο λαό. Αναφερόμενος στην συζήτηση που άνοιξε πρόσφατα για το Σύμφωνο Σταθερότητας, κλιμάκωσε την επίθεσή του συμπληρώνοντας πως συζήτηση για αλλαγή των όρων του Συμφώνου δεν γίνεται στην Ευρώπη «ούτε καν από τους ομοϊδεάτες του κ. Παπανδρέου ο οποίος προφανώς άλλα λέει στο εξωτερικό και άλλα στους έλληνες ψηφοφόρους».


Σε ό,τι αφορά τη διαφημιστική καμπάνια της Ν.Δ και την αντίδραση του ΠΑΣΟΚ περί τεχνητής πόλωσης, ο κ. Αντώναρος δήλωσε τα σποτ απεικονίζουν την πραγματικότητα, η οποία, όπως ανέφερε, δεν έβλαψε ποτέ κανέναν.


Στο ίδιο μήκος κύματος και ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Σταύρος Καλαφάτης δήλωσε: «Τα επιχειρήματα του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ και τα διλλήματα που θέτει είναι ανάλογα της ποιότητας του πολιτικού λόγου που εκφράζει». «Αξιολογείται από τους πολίτες και βεβαίως, αξιολογείται ιδιαιτέρως αρνητικά», πρόσθεσε.


Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του Κινήματος Γιώργος Παπακωνσταντίνου, κατηγόρησε την κυβέρνηση πως θέλει να γίνει μια φιλολογική συζήτηση εν όψει ευρωεκλογών και επανέλαβε πως το δίλημμα αυτό δεν αναφέρεται σε πρόσωπα αλλά σε πολιτικές, συμπληρώνοντας πως «η κοινωνία δυστυχώς έχει στοιχεία βαρβαρότητας». «Εμείς θα συνεχίσουμε να μιλάμε για την ουσία της πολιτικής, για τον πολίτη και τα προβλήματά του, και θα αφήσουμε στους άλλους τις φιλολογικές συζητήσεις» πρόσθεσε.


Σχολιάζοντας τα διαφημιστικά σποτ της ΝΔ, υποστήριξε πως ναι μεν όλοι τα συζητούν, αλλά προσβάλλουν τους πολίτες «διότι τους λένε, ότι όλα αυτά τα οποία αισθάνεστε είναι αποκύημα της φαντασίας σας, όλα τα προβλήματα τα οποία βιώνετε, για όλα αυτά τα προβλήματα, φταίει κάποιος άλλος». Ερωτηθείς αν το ΠΑΣΟΚ θα απαντήσει με τα δικά του σποτ, τόνισε πως το κόμμα του θα κάνει μια θετική καμπάνια, μιλώντας πάντα για τα προβλήματα του πολίτη.


Δεν υπάρχουν σχόλια: