Τρίτη 18 Μαΐου 2010

Απώλεια εδαφών εν ‘όψη

Μάλιστα, στα μεθεόρτια της επίσκεψης του Σουλτάνου Ερντογάν η πολιτική κατεύθυνση της Ελληνικής Κυβέρνησης είναι πλέον σαφής.

Ο νεοραγιαδισμός των κυβερνούντων εκφράστηκε πολλάκις με σημαντικότερη την δήλωση του κου Πάγκαλου περί εδαφικών διαφορών στα σύνορά μας με την Τουρκία.
Για πρώτη φορά λοιπόν επίσημα Ελληνική κυβέρνηση αναγνώρισε πως οι πρακτικές της Τουρκίας τα τελευταία 40 χρόνια είναι νόμιμες!
Θεωρεί λοιπόν ο κος Πάγκαλος πως οι ήρωες Καραθανάσης, Γιαλοψός, Βλαχάκος, Ηλιάκης, Σιαλμάς, Μπατσάρας και αρκετοί άλλοι που κακώς δεν θυμάμαι, δεν έπρεπε να να υπερασπιστούν τα ιερά και τα όσια της πατρίδας διότι απλά τα Ίμια είναι μια πολιτική διαφορά που μπορεί να την τακτοποιήσει ένας τρίτος.
Δηλαδή ο αντιπρόεδρος της κυβερνήσεως θεωρεί πως η ... αποστρατιωτικοποίηση των νήσων πέραν του 25 Μεσημβρινού αποτελλεί λύση στα προβλήματα του Αιγαίου.
Υιοθετεί επομένως την άποψη της Τουρκίας πως οι στρατιωτικές δυνάμεις στα νησιά αυτά είναι επιθετικές;
Δεν βρίσκονται για λόγους άμυνας απο τον 2ο!! σε μέγεθος αποβατικό στόλο του ΝΑΤΟ?
Εκτός αν ο στόλος αυτός έχει δημιουργηθεί απο την Τουρκία για απόβαση στον………Κάυκασο.

Είναι τραγική η προσέγγιση της Ελληνικής πολιτικής ελίτ στα Ελληνοτουρκικά τα τελευταία 35 χρόνια.
Είναι αδιανόητο να πιστεύουν πως μια χώρα που σε απειλεί με πόλεμο ώστε να μην ασκήσεις νόμιμο διεθνώς κατοχυρωμένο δικαίωμα (12ΝΜ) μπορεί να αλλάξει.
Είναι ουτοπικό να πιστεύουν πως αποστρατιωτικοποιημένα Ελληνικά Νησιά σε………απόσταση αναπνοής απο τα Τουρκικά παράλια δεν κινδυνέυουν.
Εκτός αν έχουν αποφασίσει να μην ασκούν κυριαρχικά δικαιώματα σε αυτά τα νησιά και επιτρέψουν να συνδεθούν οικονομικά και πολιτικά με την Τουρκία (Ηλεκτρικό Ρεύμα για παράδειγμα)
Είναι τραγικό το πως η ελληνική πολιτική ελίτ, ειδικά απο το 1996 και μετά , κάνει τα πάντα για να ακρωτηριάσει την Εθνική ανεξαρτησία και ακεραιότητα βασιζόμενη σε υποθέσεις εργασίας ή εκφράσεις του τύπου τεχνικά ζητήματα.(Ακόμη περιμένουμε την Ε.Ε. να μας εγγυθεί τα σύνορά μας ώστε να ελλατώσουμε τις εξοπλιστικές δαπάνες)
Είναι δεδομένο πως στην γεωπολιτική πραγματικότητα που διαμορφώνεται , η Τουρκική Εξωτερική πολιτική έχει συγκεκριμένο σχεδιασμό για τον πλήρη έλεγχο της ευρύτερης περιοχής των Βαλκανίων του Αιγαίου και της Νοτιοανατολικής Μεσογείου που σε συνάρτηση με το στρατηγικό βάθος της ενδοχώρας που διαθέτει και την επαφή της με την Μέση Ανατολή θα την καταστήσει υπερδύναμη.
Έχουμε αποφασίσει να είμαστε απλά δορυφόρος της ή ανεξάρτητη χώρα;
Τελειώνοντας θα μου επιτρέψουν οι κυβερνώντες ,όπως ο ”την σημαία θα την πάρει απο τα Ίμια ο αέρας”, να τους θυμίσω κάτι απο τον στρατηγό Μακρυγιάννη.
”Όταν μου πειράζουν την πατρίδα μου και θρησκεία μου, θα μιλήσω, θα ενεργήσω και ο,τι θέλουν ας μου κάμουν.”
Είμαι σίγουρος πως κάτι τους λέει.
Casius

Δεν υπάρχουν σχόλια: