Πέμπτη 18 Ιουνίου 2009

Γιορτή της Μουσικής του Κόσμου. Από 18 – 22 Ιουνίου 2009 στη Δράμα




Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά ο Μουσικός Οργανισμός του Δήμου Δράμας διοργανώνει από τις 18 μέχρι και τις 22 Ιουνίου τη «Γιορτή της Μουσικής του Κόσμου», μια πραγματική γιορτή μουσικής που φιλοξενεί πολλά και διαφορετικά μουσικά είδη. Είναι μια γιορτή ποιότητας που προβάλλει άγνωστα αλλά σημαντικά μουσικά είδη, μουσικές που δεν ακούγονται από τις κάθε είδους εμπορικές παραγωγές.


Σε συνέντευξη τύπου ο Δήμαρχος Δράμας κ. Θωμάς Μαργαρίτης ανέφερε μεταξύ άλλων


«Αποτελεί βασικό κομμάτι της πολιτικής της δημοτικής μας αρχής η ενίσχυση και η υποστήριξη των ποιοτικών, πολιτιστικών εκδηλώσεων και η δυνατότητα προς τους συμπολίτες μας να παρακολουθούν και να ακούν μουσικές και μουσικούς χωρίς να χρειάζεται να ταξιδέψουν προς την Θεσσαλονίκη, την Αθήνα ή κάποιο άλλο μεγάλο αστικό κέντρο. Φιλοδοξούμε κάθε χρόνο να γινόμαστε καλύτεροι με σημείο αναφοράς την 21η Ιουνίου – Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής. Διοργανώνουμε και φέτος την «Γιορτή της Μουσικής του Κόσμου», ένα ξεχωριστό μουσικό πενθήμερο που αποδεικνύει ότι η μουσική δεν έχει σύνορα και ότι η περιφέρεια όχι μόνο αντιστέκεται αλλά γίνεται και παράδειγμα προς μίμηση».


Ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ υπογράμμισε


«Το φετινό πρόγραμμα έχει πολλές μουσικές εκπλήξεις και πρωτοποριακές παραγωγές που θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά στη Δράμα. Είναι μια γιορτή ποιότητας όπου δίνεται η δυνατότητα σε όλους τους δραμινούς να ακούσουν πολύ και καλή μουσική και το σημαντικότερο οι νέοι μουσικοί της Δράμας να έρθουν σε επαφή με σπουδαίους μουσικούς από όλο τον κόσμο».


Στην Γιορτή της Μουσικής του Κόσμου αναφέρθηκαν ο βραβευμένος συνθέτης και σολίστας κλασσικής κιθάρας Κώστας Χίζαρης που θα παρουσιάσει επιλεγμένα έργα σε ένα μοναδικό ρεσιτάλ την Παρασκευή 19 Ιουνίου στο Δημοτικό Ωδείο και ο Σάκης Γιώργου από το μουσικό σχήμα «Εμπειροτέχνες» που θα πραγματοποιήσουν συναυλία – παρουσίαση του cd «Της γειτονιάς τα συνακούσματα» την Δευτέρα 22 Ιουνίου στο Δημοτικό Κήπο.





ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ



Πέμπτη 18 Ιουνίου
Συναυλία με τη YOUNG POWER ORCHESTRA του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας στο musical “Jesus Christ Superstar” του Andrew Weber σε διασκευή του Christopher Baka.
Δημοτικός Κήπος ώρα 21:00


Παρασκευή 19 Ιουνίου
Ρεσιτάλ κλασσικής μουσικής με τον Κώστα Χίζαρη και το συγκρότημά του σε έργα των C. DOMENICONI, R. DYENS, Μ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ, E. MORRICONE, A. VIVALDI κ.ά.
Δημοτικό Ωδείο ώρα 21:00


Σάββατο 20 Ιουνίου
Συναυλία με την ορχήστρα σαξοφώνων “ΚΟΥ ΚΛΟΥΞ ΣΑΞ” του Δημοτικού Ωδείου Θέρμης (Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Θεόφιλος Σωτηριάδης)
Οι Κου Κλουξ Σαξ συσπειρώθηκαν στις αρχές του 2008. Απαρτίζονται από 20-30 νεαρούς εθελοντές, με κοινό τους ενδιαφέρον την αγάπη τους για το σαξόφωνο. Θα παίξουν έργα των: Duke Ellington, Henri Mancini, James Brown, Μ. Χατζιδάκη κ.ά.
Δημοτικός Κήπος ώρα 21:00.


Κυριακή 21 Ιουνίου 2009
• 14ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Δράμας
Συμμετέχουν οι Χορωδίες:

  • Χορωδία Συλλόγου Εκπαιδευτικών Α’ Βάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Δράμας
  • Δημοτική Χορωδία Μουδανιών
  • Χορωδία Μορφωτικού Συλλόγου «Η Ορεστίς» Άργους Ορεστικού
  • Νεανική Χορωδία Δήμου Δράμας
  • Μικτή Χορωδία Δήμου Δράμας
Θέατρο Αγίας Βαρβάρας, ώρα έναρξης 20:00
Σε περίπτωση βροχής η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Ωδείο Δράμας


Δευτέρα 22 Ιουνίου
Συναυλία –παρουσίαση του CD «της γειτονιάς τα συνακούσματα» με το μουσικό σχήμα «Εμπειροτέχνες». Μια μουσική παράσταση αφιερωμένη στην ανατολική και βαλκανική μουσική .
Δημοτικός Κήπος ώρα 21:00


Δεν υπάρχουν σχόλια: