Σάββατο 1 Μαΐου 2021

Πράσινο ψηφιακό πιστοποιητικό: Από τις πρώτες χώρες που θα το εφαρμόσει η Ελλάδα

Έτοιμο θα είναι τεχνικά την 1η Ιουνίου το πράσινο ψηφιακό πιστοποιητικό για τον κορωνοϊό
σύμφωνα με αξιωματούχο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ στόχος είναι να λειτουργήσει πλήρως στις 30 Ιουνίου.
Η Ελλάδα είναι από τις πρώτες χώρες που θα συμμετάσχουν στις δοκιμές για το πράσινο ψηφιακό πιστοποιητικό ανέφερε...

Πώς το ΑΕΠ θα φτάσει στα 200 δισ. ευρώ, χωρίς επιστροφή στα... καταναλωτικά δάνεια

Η Ελλάδα το 2024 μπορεί να έχει ένα ΑΕΠ στα επίπεδα των 200 δισ. ευρώ. 
Το οποίο θα προκύψει όχι από την αυξημένη κατανάλωση των νοικοκυριών με… δανεικά, ούτε από τα κρατικά επιδόματα και την εκτόξευση της δημόσιας δαπάνης η οποία μοιραία οδηγεί σε αύξηση των ελλειμμάτων και του χρέους.
Η Ελλάδα το 2024 μπορεί να έχει ένα ΑΕΠ 200 δισ. ευρώ το οποίο θα έρθει ως αποτέλεσμα της αύξησης των επενδύσεων και της στροφής προς τα… έξω, είτε αυτό σημαίνει...

Συμφωνία με Ελον Μασκ για δορυφορικό Internet σε όλη την Ελλάδα

Τις υπηρεσίες της Starlink θα δεχτεί η χώρα μας, με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη να ετοιμάζει τις σχετικές υπουργικές αποφάσεις
Ως μια κίνηση που θα αλλάξει την αγορά των τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα περιγράφεται αυτή που ετοιμάζεται να κάνει η Starlink, η εταιρεία του πρωτοπόρου μεγιστάνα Ελον Μασκ, η οποία θα παρέχει υπηρεσίες δορυφορικού Internet σε...

Παρασκευή 30 Απριλίου 2021

Στοίχημα 60 ημερών για συλλογική ανοσία και ανάταξη της οικονομίας

Το τελευταίο μίλι για την επίτευξη του πρώτου τείχους ανοσίας, αλλά και την αλλαγή σελίδας στην οικονομία
διανύει η χώρα με όπλα τους εμβολιασμούς, την πρεμιέρα σε εστίαση και τουρισμό και τα στοχευμένα πλέον μέτρα στήριξης.
Τα εμπόδια και οι ανησυχίες στην πορεία «προς την ελευθερία» δεν λείπουν, ωστόσο οι ενδείξεις ότι το στοίχημα των επόμενων 60 ημερών θα κερδηθεί είναι πολλές. Εν αρχή...

Τα δάκρυα της Παναγίας

Πέρυσι τέτοιες μέρες ανάρτησα στο fb ένα σημείωμα για την ακολουθία του Επιτάφιου, που, εν μέσω πανδημίας, την κάναμε στον ναό της Αγίας Ειρήνης Δράμας πέντε άτομα όλα κι όλα. Το πρόχειρο εκείνο σημείωμα το ξαναδούλεψα και έγινε διήγημα, που δημοσιεύτηκε χθες στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ (29/4/2021). Το παραθέτω με τις ευχές μου για Καλή Ανάσταση σε όλους.

Τα δάκρυα της Παναγίας
Εκείνο το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής, στο μέσο της μεγάλης πανδημίας που θέριζε άντρες και γυναίκες κάθε ηλικίας και κάθε τάξης, με υποκείμενα νοσήματα ή χωρίς, ο πελώριος στο σώμα, σχεδόν γίγαντας, παπα-Μακάριος, εφημέριος του ιερού ναού της Αγίας Αικατερίνης –που ήταν χτισμένος στα σύνορα με τον γύφτικο μαχαλά–, μαζί με τους δύο καλλίφωνους ιεροψάλτες του, εκ των οποίων ο δεξιός ήταν άνθρωπος του Θεού κι ο λαμπαδάριός του αθυρόστομος και καλαμπουρτζής, και μ’ έναν εκ των επιτρόπων, ιδιοκτήτη μιας καντίνας που έφτιαχνε υπέροχα σουτζουκάκια, αλλά πάντα τη Μεγάλη Εβδομάδα την κρατούσε κλειστή, για να μην μπαίνουν σε πειρασμό οι καλοφαγάδες, έψαλαν την ακολουθία του Επιταφίου μέσα στην άδεια εκκλησία, αφού...

Όντως, ο ΣΥΡΙΖΑ αλλάζει - Προς το χειρότερο

Φαίνεται πως ο δρόμος προς την σοσιαλδημοκρατία περνά μέσα από «εκκαθαρίσεις» και «ξεστοκαρίσματα». Τον ανοίγουν ο Τσίπρας, ο Πολάκης, ο Τζανακόπουλους και ο προσφάτως αποκτηθείς Φωτόπουλος, δικαιώνοντας πλήρως όλους αυτούς που προέβλεπαν αυτήν την πορεία.
Πράγματι, ο ΣΥΡΙΖΑ αλλάζει, αλλά προς το δραματικά χειρότερο. Πιστεύαμε μετά από κάθε δήλωση πρωτοκλασάτων στελεχών του, πως αυτό το κόμμα έπιασε πάτο. Δεν πάει παρακάτω. Λογικά, θα αρχίσει να βελτιώνεται σταδιακά. Πέσαμε τραγικά έξω...

Τσίπρας ο καλύτερος «πελάτης» του Μητσοτάκη

Δεν έχουν τελειωμό οι επικοινωνιακές γκάφες και οι ανεξήγητες δημόσιες παρεμβάσεις του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος φροντίζει με το δικό του τρόπο να θυμίζει στους πολίτες τους λόγους για τους οποίους του γύρισαν την πλάτη στις εθνικές εκλογές του 2019.
Σε μία κρίσιμη συγκυρία για την κουρασμένη από την πανδημία ελληνική κοινωνία, ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει ότι δεν μπορεί να...

Δημοσκόπηση: Μεγάλο προβάδισμα της ΝΔ

Ισχυρό προβάδισμα διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ 
σε νέα δημοσκόπηση της MARC
για την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα». 
Επιπρόσθετα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίζεται καταλληλότερος για πρωθυπουργός.
Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 36,4%, έναντι 21% που...

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων

Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Κυριακής που κυκλοφορούν εκτάκτως τη Μεγάλη Παρασκευή...

Πέμπτη 29 Απριλίου 2021

Σχέδιο «Ελλάδα 2.0»: Το μεγάλο υπερόπλο της Κυβέρνησης για την επόμενη μέρα

Με ένα συγκροτημένο και ολοκληρωμένο σχέδιο ανάκαμψης και ανθεκτικότητας που βάζει πλέον τις βάσεις για τη δημιουργία μιας ισχυρής Ελλάδας, απαντά η Κυβέρνηση στις μεγάλες προκλήσεις για την επόμενη μέρα της πανδημίας.
Η ελληνική πρόταση που τέθηκε υπό την επεξεργασία κορυφαίων υπουργών και τεχνοκρατών έφτασε ήδη στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ενώ η έγκαιρη και άρτια προετοιμασία από την...

Η έκθεση στη δημοσιότητα κάνει... κακό στον Αλέξη

Η αιδημοσύνη, παλιακή λέξη και σημειολογικά συνδυασμένη με τις… αρσακειάδες, δεν συναπαντάται ευρέως στην πολιτική. Αλλά και την παντελή έλλειψή της την οσμίζεται ο λαός.
Για τον κ. Τσίπρα αυτή η έλλειψη άργησε να γίνει κατανοητή, γιατί βρέθηκε στο επίκεντρο ενός ιστορικού γεγονότος, της χρεοκοπίας, και οι κεραίες του λαού στράφηκαν στις «ιαματικές» λύσεις που αφειδώς πρόσφερε, ώσπου ήρθε το τρίτο μνημόνιο και τους ήρθε ο ουρανός κατακέφαλα.
Και έκτοτε οι δηλώσεις, οι κινήσεις, οι ισχυρισμοί του κ. Τσίπρα περνάνε από την κρισάρα της κοινής γνώμης. Το αποτέλεσμα...

Ξεστοκάρισμα κυνισμού ή ανοησίας;

Η δήλωση του Α. Τσίπρα για το «ξεστοκάρισμα» του εμβολίου της AstraΖeneca, υπάρχει ένα σοβαρό ενδεχόμενο να οφείλεται στην άγνοια τού τι σημαίνει η λέξη «στοκ».
Λίγο ακραία αυτή η εκδοχή, αλλά συμβαδίζει με τη γενικότερη παιδεία του. 
Στοκ σημαίνει απούλητο προϊόν. Μπορεί να είναι ελαττωματικό, μπορεί εκτός εποχής, πάντως αυτή η λέξη δεν είναι κολακευτική για το προϊόν, καθώς πωλείται όσο κι όσο. Προδιαθέτει αρνητικά. 
Συνεπώς, ο τέως πρωθυπουργός μπορεί αυτό να το αγνοούσε, καθότι η οικονομία της αγοράς δεν είναι το δυνατό του σημείο.
Όμως αν δεν το αγνοούσε, τότε η κατάσταση περιπλέκεται. Ουσιαστικά κάνει έμμεση σύσταση προς τους νέους να μην...

Όταν η αξιωματική αντιπολίτευση γίνεται βαρίδι για τη χώρα

Όταν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυαν την Άνοιξη του 2020 επιθέσεις κατά των ειδικών λοιμωξιωλόγων βάζοντας στο στόχαστρο τον Σωτήρη Τσιόδρα, ο Αλ. Τσίπρας μιλούσε για μεμονωμένα περιστατικά.
Στη συνέχεια ο ίδιος και το κόμμα πήραν τη σκυτάλη φτάνοντας στο σημείο να χαρακτηρίζουν τους ειδικούς ως «εργαλεία» που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση. 
Σήμερα η αξιωματική αντιπολίτευση και ο επικεφαλής της στοχοποιούν τα εμβόλια και φτάνουν στο σημείο να υπονομεύσουν συνολικά τη χώρα...

Τετάρτη 28 Απριλίου 2021

Θα σας εκκαθαρίσουμε!

Το έχει πει ο κ. Πολάκης, ότι η δεύτερη φορά αριστερά θα είναι… αλλιώς. 
Το επανέλαβε και ο κ. Τζανακόπουλος, ο οποίος μίλησε ευθέως για εκκαθαρίσεις στο δημόσιο. Είναι η συνέχεια του «ή εμείς ή αυτοί». Και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρόκειται για την επίσημη γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι σταλινικοί μέχρι το κόκκαλο. 
Δεν τα κατάφεραν το 2015, ελπίζουν ότι θα έχουν μία ακόμη ευκαιρία. Θα τους αφήσουμε;
Καταρχήν να «απολαύσουμε» την πλήρη δήλωση Τζανακόπουλου:

Σύντροφοι, καλά κρασά

Οι αντοχές αυτής της κυβέρνησης εκπλήσσουν ακόμα και τους φίλους της. 
Δεν διαχειρίζεται απλώς μια φυσική καταστροφή ή ένα έκτακτο γεγονός. Σε αυτές τις περιπτώσεις που έχουν μικρή χρονική διάρκεια, εφ' όσον γίνουν κάποιες κινήσεις, σαφώς ορισμένες, τότε οι πολίτες συσπειρώνονται γύρω από την κυβέρνησή τους για να αντιμετωπιστεί το έκτακτο συμβάν. Τα παραδείγματα πολλά.
Η σημερινή κυβέρνηση, επί ένα χρόνο, παλεύει με μια πρωτόγνωρη κατάσταση...

Παίρνει μετασκευή το μαγαζί;

Δεν θέλω να στεναχωρήσω τον Αλέξη, αλλά αν ήμουν εγώ στη θέση του κι έβλεπα τις δημοσκοπήσεις αυτής της εβδομάδας, κατ' ευθείαν θα έψαχνα για μαγαζί που πουλάει βαλίτσες για να κλείσω ραντεβού με click away. 
Καθ' ότι όποιος μαζεύει τα μπαγκάζια του και ετοιμάζεται για μετοίκηση, τη χρειάζεται την καλή τη βαλίτσα για να τη γεμίσει με τα απαραίτητα προς το ζην και με τις αναμνήσεις της περασμένης του προεδρικής ζωής.
Αφού μετά την σφοδρή ΣΥΡΙΖΑϊκή αντεπίθεση που βιώσαμε το τρίμηνο που πέρασε...

Οι καρικατούρες του... Λένιν!

«Να τελειώνουμε με τις αντιπολιτεύσεις» είχε πει ωρυόμενος ο Λένιν στην πρώην μενσεβίκα συντρόφισσα Αλεξάνδρα Κολοντάι το 1921, θέτοντας εκτός νόμου την «Εργατική Αλληλεγγύη». 
Την ίδια χρονιά έστελνε τον Τρότσκι να πετσοκόψει τους πρώην συμπολεμιστές αναρχικούς της Κροστάνδης
Τι ζητούσαν οι τελευταίοι; 
Μεταξύ άλλων «το δικαίωμα στην ελευθερία του λόγου».
Ο ίδιος ο Τρότσκι έλεγε στους Μενσεβίκους (περίπου σοσιαλδημοκράτες με σημερινούς όρους): «Άθλια υποκείμενα χρεοκοπήσατε, ο ρόλος σας τελείωσε, πηγαίνετε εκεί που ανήκετε, στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας»...

Δεν απέτυχαν τα μέτρα. Πέτυχε το σαμποτάζ!

Το υγειονομικό σαμποτάζ που εξαπέλυσαν κατά της χώρας, ήταν σατανικά επινοημένο.
 
Στην αρχή, ευτελίζοντας κάθε έννοια ανθρώπινου δικαιώματος, μεταμφίεσαν σε "ανθρώπινο δικαίωμα" την διοικητικού χαρακτήρα διαφορά ενός καταδίκου με τις αρμόδιες αρχές, προκειμένου να υποθάλψουν εκατοντάδες συνωστισμούς με τις διαδηλώσεις. Εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός ότι η δημοκρατική λειτουργία της χώρας δεν μπορεί να τεθεί σε καραντίνα και προκάλεσαν συνωστισμούς, με διαμαρτυρίες για την νομοθετική δραστηριότητα της Βουλής.
Χλεύασαν και υπονόμευσαν την έκκληση της πολιτείας για την ενεργοποίηση της ατομικής υπευθυνότητας των πολιτών στην τήρηση των μέτρων, σαν δήθεν μεταφορά του κυβερνητικού βάρους στους πολίτες...

Οι επικίνδυνες εμμονές του ΣΥΡΙΖΑ και η φαντασίωση των εκκαθαρίσεων

Στις παρυφές της άκρας αριστεράς κινούνται πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το φαινόμενο του πολακισμού φαίνεται να έχει διεισδύσει βαθιά στον πυρήνα των στελεχών της Κουμουνδούρου.
Τα πρόσφατα κρούσματα απαράδεκτων συμπεριφορών από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης με την εμμονική στήριξη των παράλογων αιτημάτων του καταδικασμένου...

Τρίτη 27 Απριλίου 2021

Βρετανία: Όλοι κατά Τζόνσον για τις δηλώσεις περί «χιλιάδων πτωμάτων» (Videos)

«Υπό πολιορκία» βρίσκεται ο Μπόρις Τζόνσον από χθες το βράδυ, αφού, παρά τις διαψεύσεις, το BBC και το ITV επιβεβαίωσαν τις πληροφορίες ότι ο βρετανός πρωθυπουργός είχε όντως φωνάξει έξαλλος μετά την κήρυξη του δεύτερου lockdown στην Βρετανία «όχι άλλα γα..μένα lockdown, αφήστε τα πτώματα να στοιβάζονται κατά χιλιάδες».
Ο Μπόρις Τζόνσον βρίσκεται πλέον αντιμέτωπος με τους ανθρώπους που έχουν χάσει...

Κυβέρνηση και Aντιπολίτευση: Τι προμηνύουν οι δημοσκοπήσεις για την επόμενη μέρα

Στο μικροσκόπιο των επιτελείων Κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται τα αποτελέσματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων, προκειμένου να εξετάσουν τις κινήσεις της επόμενης μέρας προσαρμοσμένες στα μηνύματα της κοινής γνώμης.
Στο Μέγαρο Μαξίμου επικρατεί ικανοποίηση για την υψηλή ανθεκτικότητα που καταγράφει η κυβερνητική παράταξη εν μέσω μεγάλων αναταράξεων από την πανδημία, ενώ η υψηλή αποδοχή του Κυριάκου Μητσοτάκη δημιουργεί τις κατάλληλες προϋποθέσεις για την επιμήκυνση της πολιτικής κυριαρχίας της Νέας...

«Πήγαμε στα εργοστάσια του Στρατού για φάρμακα»

Αικατερίνη Αντωνίου, πρόεδρος του
ΕΟΦ  επί ΣΥΡΙΖΑ
 
Μια συζήτηση στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ έχει γίνει viral στο διαδίκτυο. 
Πρωταγωνίστρια η κυρία Αντωνίου, πρόεδρος του ΕΟΦ επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.
Η κυρία Αντωνίου, μιλώντας παραστατικά, ζούσε αυτά που έλεγε. Περιέγραφε την κατάσταση που επικρατούσε στον χώρο της Υγείας τους πρώτους μήνες της διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, και ήταν τόσο έντονος ο τρόπος που μιλούσε, ώστε άγχωνε και εμάς που την παρακολουθούσαμε στο δίλεπτο της ομιλίας της.
Βέβαια, το πνεύμα της ήταν να δείξει μέσα σε τι δυσκολίες πορεύτηκε τους πρώτους μήνες η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, απαντώντας σε...

Που βρίσκεται τόσο χρήμα ρε παιδιά;

Αφήστε τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ που όλο φωνάζουν ότι η οικονομία έχει καταστραφεί και ότι αυτά που δίνει η κυβέρνηση είναι ψίχουλα. Τον ουρανό με τ' άστρα να είχε κατεβάσει ο Μητσοτάκης και να τον είχε κάνει δώρο σε επιχειρήσεις και εργαζόμενους, πάλι τα ίδια θα έλεγαν. 
Οι κανονικοί άνθρωποι με την κοινή λογική στο κεφάλι βλέπουν την πραγματικότητα, αλλά κατατρύχονται κι από μια μεγάλη απορία. Πού διάολο βρίσκονται τόσα λεφτά;
Για να είμαστε ειλικρινείς, αυτό που βιώνουμε σήμερα είναι...

Δημοσκόπηση: Διευρύνεται εκ νέου η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ (κάρτες)

Προβάδισμα 13,5 μονάδων διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων
σύμφωνα με τη νέα μεγάλη δημοσκόπηση του ΣΚΑΪ και της Pulse που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων...

Είχαν μετατρέψει σε... χαρέμι το Συριζέϊκο Μαξίμου – Τα καθημερινά νταραβέρια με τη διαπλοκή

Η αποκάλυψη του Κυριάκου Τόμπρα στην Προανακριτική ότι οι Χούρι του λιβανέζικου κατασκευαστικού ομίλου CCC είχαν μετατρέψει σε χαρέμι το Μαξίμου στο διάστημα της διακυβέρνησης της χώρας από τον Αλέξη Τσίπρα δεν εξέπληξε κανέναν από τους παροικούντες την Ιερουσαλήμ.
Ούτε και η ρουκέτα για το νταραβέρι ανάμεσα στην τότε...

Δευτέρα 26 Απριλίου 2021

Δημοσκόπηση: Προβάδισμα 16% της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Προβάδισμα 16% καταγράφει η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου
σύμφωνα με το Βαρόμετρο της OPINION POLL.
Ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 36.2% έναντι 20.2% σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης.
Μεγάλο το προβάδισμα του Κυριάκου Μητσοτάκη έναντι του Αλέξη Τσίπρα στην καταλληλότητα για Πρωθυπουργός με 52% έναντι 18.5% (διαφορά 33.5%). 
Στην κοινωνία φαίνεται να κυριαρχεί η άποψη ότι έστω με μικρή διαφορά η χώρα κινείται στην σωστή κατεύθυνση. Η ικανοποίηση από τον τρόπο...

Iωσήφ Σηφάκης: Ο θαυμαστός καινούργιος κόσμος της Τεχνητής Νοημοσύνης

Είναι αναπότρεπτη η αυξανόμενη χρήση πληροφορικών συστημάτων και ιδιαίτερα Τεχνητής Νοημοσύνης για την αντιμετώπιση πλανητικών προκλήσεων όπως η κλιματική αλλαγή, πανδημίες, οικολογικές καταστροφές 
Eίναι μια από τις σημαντικότερες προσωπικότητες διεθνώς στον τομέα της Πληροφορικής. Αναγνωρισμένος για τις πρωτοποριακές εργασίες του στον τομέα της σχεδίασης και επαλήθευσης πληροφορικών συστημάτων, o Iωσήφ Σηφάκης τιμήθηκε με το βραβείο Τuring, αντίστοιχο του βραβείου Νομπέλ στην Πληροφορική το 2007 και το βραβείο Leonardo da Vinci το 2011
Διετέλεσε καθηγητής στο Πολυτεχνείο της Λωζάννης και ίδρυσε το περίφημο εργαστήριο Verimag (ειδικευμένο στον τομέα της σχεδίασης κρίσιμων συστημάτων) στην Γκρενόμπλ...

Για την ανατροπή στην Κεντροαριστερά

Όσοι πιστεύουν σοβαρά ότι η μετά COVID εποχή θα είναι μια γραμμική συνέχεια της προ της πανδημίας περιόδου, μετά από ένα σύντομο υγειονομικό διάλειμμα, εκφράζουν κυρίως προσωπικές επιθυμίες, υπολογίζοντας χωρίς τον ξενοδόχο.
Κι ο ξενοδόχος δεν είναι άλλος από τις μεγάλες αναγκαστικές αλλαγές και τον βίαιο εκσυγχρονισμό που επέβαλε ο κορονοϊός στην καθημερινότητα αλλά και στον τρόπο σκέψης των πολιτών.
Η «κανονικότητα» δεν θα είναι επιστροφή αλλά μετάβαση σε μια νέα κανονικότητα. Εξαίρεση, παρά τις σφοδρές αντιστάσεις...

Ο νομιμοποιητικός φερετζές κάθε αρνητή

Συμφωνώ απολύτως με την άποψη ότι σε μια κανονική χώρα το ακαταδίωκτο των επιτροπών που διαχειρίζονται την πανδημία δεν θα 'πρεπε να υπάρχει. 
Πλην δεν είμαστε κανονική, οπότε καλώς θεσπίστηκε κι ας εξανίστανται σήμερα αυτοί που αύριο-μεθαύριο θα πάνε να καταθέσουν μήνυση εναντίον του Τσιόδρα επειδή πρότεινε την υποχρεωτικότητα της μάσκας και εναντίον της Παγώνη επειδή βγαίνει στην τηλεόραση και μιλά υπέρ των εμβολιασμών.
Συμφωνώ θεωρητικώς μ' αυτούς που λένε ότι οι διαρκείς...

Ο Μπάιντεν ήρθε, η Μέρκελ φεύγει

Το εντυπωσιακό δεν βρίσκεται στο αναμενόμενο, όσο ρηξικέλευθο και αν είναι αυτό, αλλά στο απρόσμενο, στο αναπάντεχο. 
Έτσι η προχθεσινή δήλωση του Προέδρου Τζο Μπάιντεν για τη Γενοκτονία των Αρμενίων, μπορεί να μας ικανοποίησε πλήρως, όμως δεν μας εξέπληξε, καθώς είχε προαναγγελθεί.
Η ευχάριστη έκπληξη ήταν η χρήση της λέξης «Κωνσταντινούπολη», καθώς φάνηκε πως ο Αμερικανός Πρόεδρος και οι σύμβουλοι του είναι...

Jerusalem Post: Ο Μπάιντεν δεν δέχθηκε τον «εκβιασμό» του Ερντογάν για τη γενοκτονία των Αρμενίων

Στην -από δεκαετιών- απειλή της Τουρκίας για εγκατάλειψη του ΝΑΤΟ και συνεργασία με αντιπάλους των ΗΠΑ στην περίπτωση αναγνώρισης της γενοκτονίας των Αρμενίων από την Ουάσινγκτον 
αναφέρεται άρθρο της Jerusalem Post, η οποία υποστηρίζει ότι το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο για την Άγκυρα παρά για τη Δύση.
H απόφαση των ΗΠΑ να αναγνωρίσουν τελικά τη γενοκτονία των Αρμενίων έρχεται μετά από δεκαετίες κατά τις οποίες...

Τσιόδρας: Πότε θα πετάξουμε τις μάσκες

Έμφαση στον εμβολιασμό έδωσε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και πρόεδρος της επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας, μιλώντας σε διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα τις «Θεραπευτικές Εξελίξεις 2021».
Ο κ. Τσιόδρας σημείωσε ότι χρειάζεται προσοχή και γενικός εμβολιασμός για να ξεπεραστεί η πανδημία. Παράλληλα...

Ναδάλ-Τσιτσιπάς 2-1(6-4, 6-7, 7-5): Λύγισε μετά από συγκλονιστική μάχη

Σ' έναν από τους κορυφαίους τελικούς των τελευταίων ετών Ράφα Ναδάλ και Στέφανος Τσιτσιπάς
προσέφεραν ένα μοναδικό θέαμα που κράτησε καθηλωμένους τους φίλους του τένις για 3 ώρες και 38 λεπτά με τον Ισπανο να πανηγυρίζει τον 12ο τίτλο του στη Βαρκελώνη.
Ο τελευταίος ήταν το 2018 και πάλι κόντρα στον Τσιτσιπά, αλλά πολύ πιο εύκολα (6-2, 6-1) με...

Κυριακή 25 Απριλίου 2021

Τεχνολογία: Τα πλωτά φωτοβολταϊκά αλλάζουν τα πάντα στην ενέργεια

Μπορεί η πανδημία του κορονοϊού να έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 3 εκατομμύρια ανθρώπους και να έχει καταρρακώσει την παγκόσμια οικονομία, ωστόσο είχε μια παράπλευρη ωφέλεια: τη μεγαλύτερη μείωση - περίπου 7% σε σχέση με το 2019 - στις ετήσιες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των επιστημόνων του διεθνούς προγράμματος Global Carbon Project. 
Αυτό, όμως, δεν ήταν παρά μια σύντομη ανάσα για τη Γη. 
Οι παγκόσμιες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα...

Ο αριστεροδεξιός λαϊκισμός και το ακαταδίωκτο των επιστημόνων

Την Παρασκευή η Αυγή και δυο εφημερίδες της «λαϊκιάς» Δεξιάς που αντιπολιτεύονται σφόδρα την κυβέρνηση, στα πρωτοσέλιδά τους εξέπεμπαν ιερή οργή για το ακαταδίωκτο των επιτροπών, της επιστημονικής και διοικητικών στελεχών, που διαχειρίζονται τα του κορονοϊού.
Απ΄ ό,τι φαίνεται η κυβέρνηση με την τροπολογία πρόλαβε και τους στέρησε την ευκαιρία να σκηνοθετήσουν εν ευθέτω χρόνω ένα πανόραμα δικαστικών προσφυγών.
Αρνητές της πανδημίας, μέλη σωματείων ή ανεξάρτητοι επαγγελματίες που στέρεψαν τα έσοδά τους λόγω των μέτρων, ιδεολογικοί αντίπαλοι, καλόγνωμοι άνθρωποι που έχασαν τους δικούς τους αλλά δεν εκλογικεύουν τον θάνατο της πανδημίας, διάφοροι «εραστές της απόλυτης ελευθερίας» που στερήθηκαν του «βασικού τους δικαιώματος», και άλλοι, περίεργοι ψεκασμένοι, θα έστηναν τρελό χορό διώξεων...

Tα μηνύματα της Standard & Poors: Εκρηκτική ανάπτυξη 10% ακόμη και χωρίς ρεκόρ στον τουρισμό

Αν οι ελληνικές κυβερνήσεις εφαρμόζουν πολιτικές που μεταρρυθμίζουν και εκσυγχρονίζουν την ελληνική οικονομία, οι οποίες παράλληλα οδηγούν σε ενίσχυση των αναπτυξιακών προοπτικών και μεσο-μακροπρόθεσμα σε μείωση του δημόσιου χρέους ως προς το ΑΕΠ, τότε θα βλέπετε αναβαθμίσεις ακόμα και εν καιρώ πανδημίας, ακόμα και σε περιόδους χωρίς ρεκόρ τουριστικών εσόδων.
Αυτό είναι το καίριο μήνυμα που έστειλε το βράδυ της Παρασκευής ο μεγαλύτερος οίκος αξιολόγησης στον κόσμο, S&P, με την απόφαση-έκπληξη να αναβαθμίσει το...

Τι αλλάζει με την ιστορική κίνηση Μπάιντεν

Η πρώτη γενοκτονία του 20ου αιώνα, η σκόπιμη και συστηματική εξολόθρευση 1,5 εκατομμυρίων Αρμενίων μετά το 1915, περιμένει ακόμη την καθολική αναγνώριση από τα μέλη του ΟΗΕ.
Μέχρι σήμερα, λίγο περισσότερες από 30 χώρες έχουν αναγνωρίσει επίσημα τον διωγμό και την εξολόθρευση των Αρμενίων ως γενοκτονία. 
Ανάμεσά τους, πέρα από την Αρμενία, την Ελλάδα και την Κύπρο, βρίσκουμε μεταξύ άλλων την Γαλλία, την...

Το «τελεσίγραφο» Μπάιντεν στον Ερντογάν, μέσω της Αρμενικής Γενοκτονίας

Περιθώριο 50 ημερών μέχρι την προαναγγελθείσα συνάντηση του με τον πρόεδρο Μπάιντεν στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, έχει ο Ταγίπ Ερντογάν, προκειμένου να αναζητήσει νέα ισορροπία και modus vivendi με την Ουάσιγκτον, σε μια περίοδο που ο ίδιος έχει περισσότερο ανάγκη τις ΗΠΑ, από ότι εκείνες την Τουρκία.
Ο Τ. Μπάιντεν από την πρώτη στιγμή της Προεδρίας του έδειξε καθαρά την διάθεση του και την στρατηγική επιλογή του για επανακαθορισμό των αμερικανοτουρκικών σχέσεων, οι...

Γενοκτονία των Αρμενίων: Πανικός τα τουρκικά ΜΜΕ – «Σκάνδαλο οι δηλώσεις του Μπάιντεν»

Σε πανικό βρίσκονται τα τουρκικά ΜΜΕ, με την απόφαση του Τζο Μπάιντεν να κάνει πράξη αυτό που είχε εξαγγείλει, δηλαδή να αναγνωρίσει την Γενοκτονία των Αρμενίων.
Αρκετές ιστοσελίδες παίζουν την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων, ως έκτακτη είδηση, ενώ μιλούν για «σκανδαλώδεις δηλώσεις» εκ μέρους του Μπάιντεν.
Ωστόσο, αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως πολλά ΜΜΕ, με κορυφαίο παράδειγμα το Anadolu, παρουσιάζουν την είδηση από την τουρκική αντίδραση κι όχι αυτές καθ΄αυτές τις δηλώσεις Μπάιντεν...