Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

Oι Τούρκοι αρπάζουν το ελληνικό Αιγαίο!

Εθνική πανωλεθρία εξαιτίας των χειρισμών της κυβέρνησης στο προσφυγικό

Οι  Τούρκοι αρπάζουν τον έλεγχο του Αιγαίου με την άδεια του ΝΑΤΟ. Λίγο πριν μια νέα εθνική απώλεια, που θα μπορούσε να εξελιχθεί σε εθνική καταστροφή, βρίσκεται η Ελλάδα μετά από ένα κρεσέντο αστοχιών και ασχετοσύνης της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία κατάφερε να κάψει όλες τις συμμαχίες... μας παρότι υποστηρίζει το αντίθετο.

Για τους Αμερικανούς φίλους μας, για παράδειγμα, όλα είναι μπίζνες. Η Αγγελοπούλου άνοιξε την πόρτα στον Τσίπρα κι εκείνος έδωσε μια κλωτσιά στην διάρκεια της κοινής παρουσίασης με τον Μπίλ Κλίντον και τα γκρέμισε όλα. Στην συνέχεια ακολούθησαν οι μαγκιές απέναντι στην Eldorado Gold, o τσαμπουκάς των βλαχοδημάρχων απέναντι στη Fraport  που ανέλαβε τα αεροδρόμια και φυσικά η γραφική συμπεριφορά του Δρίτσα απέναντι στην Cosco. Ολες αυτές οι ανοησίες των υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και η γενικότερη στάση της κυβέρνησης έδιωξαν μακριά τους επενδυτές λίγες μέρες αφότου ο Πόλσον και ο Γουάτσα βρέθηκαν στην Αθήνα.
Η πορεία προς την κόλαση είχε ένα ακόμη σταθμό-βατερλώ. Η Τουρκία αναλαμβάνει, κάτω από την ομπρέλα του ΝΑΤΟ, τον έλεγχο του Αιγαίου για τις προσφυγικές ροές. Το αν θα συμμετέχει και η Ελλάδα δεν κάνει λιγότερο οδυνηρή την απώλεια εθνικού χώρου. Οι Τούρκοι μετά τα Ιμια καταφέρνουν να πατήσουν γερά το πόδι τους στο ελληνικό Αιγαίο. Για μια ακόμη φορά οι Ελληνες πολιτικοί και οι επιλογές τους κοστίζουν ακριβό τίμημα στη χώρα. Κι όλα αυτά ενώ υπάρχει κίνδυνος να σφραγισθούν τα από βορρά σύνορά μας με απόφαση του Eurogroup που συνεδριάζει εκτάκτως την Κυριακή.
Ολα αυτά μοιάζουν με Εφιάλτη αλλά είναι η οδυνηρή πραγματικότητα, αποτέλεσμα της κυβερνητικής ασχετοσύνης που αγγίζει τα όρια της εθνικής μειοδοσίας. Κρίμα- το λιγότερο που μπορεί να πει κανείς περιμένοντας την τέλεια καταιγίδα.
Το ΝΑΤΟ θα εξετάσει «ιδιαίτερα σοβαρά» κάθε αίτημα που θα του υποβληθεί αναφορικά με την παροχή βοήθειας στην προσφυγική κρίση, δήλωσε ο επικεφαλής του, Jens Stoltenberg, έπειτα από τις δήλωσεις της Γερμανίας και της Τουρκίας ότι αναζητούν βοήθεια στην προσπάθεια να αντιμετωπίσουν τους διακινητές ανθρώπων.
«Πιστεύω ότι θα εξετάσουμε ιδιαίτερα σοβαρά το αίτημα από την Τουρκία και άλλους συμμάχους, αναφορικά με τι μπορεί να κάνει το ΝΑΤΟ ώστε να τους βοηθήσει να αντιμετωπίσουν την προσφυγική κρίση και όλες τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν, όχι μόνο στην Τουρκία», δήλωσε ο J. Stoltenberg σε συνέντευξη Τύπου, στις Βρυξέλλες.
Ο πρώην πρωθυπουργός της Νορβηγίας δήλωσε ότι έχει συζητήσει ήδη για το θέμα με τους υπουργούς της Τουρκίας και της Γερμανίας, προσθέτοντας ότι η προσφυγική κρίση αποτελεί «τεράστια ανησυχία για όλους μας».
«Περιμένω οι υπουργοί (Άμυνας) να συζητήσουν το αίτημα της Τουρκίας και μετά να συμφωνήσουμε σχετικά με το πώς μπορούμε μετά να συνεχίσουμε», πρόσθεσε.
Η Γερμανίδα Καγκελάριος A. Merkel είχε δηλώσει κατά τη διάρκεια επίσκεψης στην Άγκυρα τη Δευτέρα ότι θα ζητήσει από το ΝΑΤΟ να βοηθήσει στην αστυνόμευση των τουρκικών ακτών, ώστε να αποτρέψει τους διακινητές να ωθούν μετανάστες με υπερφορτωμένες βάρκες στην επικίνδυνη διάβαση προς την Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: