Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

«Δεν θα αφήσουμε τους συνδικαλιστές να ξηλώσουν το... πουλόβερ» διαμηνύει το Μαξίμου

den-tha-afisoyme-toys-syndikalistes-na-ksilosoyn-to-poylover-diaminuei-to-maksimoy
Ικανοποίηση στην κυβέρνηση από τον τερματισμό της απεργίας

Με τη χθεσινή παρέμβαση του, που έγινε στην είσοδο του Μεγάρου Μαξίμου και υπό βροχή, ο πρωθυπουργός έδωσε το στίγμα της κυβέρνησης για τις επόμενες ημέρες στέλνοντας ένα ξεκάθαρο μήνυμα κυρίως προς τους συνδικαλιστές.
Συνεργάτες του κ. Σαμαρά σημείωναν, πως δεν πρέπει αυτή τη στιγμή το «πουλόβερ» που φτιάχτηκε με τις θυσίες των πολιτών να αρχίσει να ξηλώνεται και να πάμε πάλι από την αρχή. ..

Από την πρώτη στιγμή, χθες το πρωί, η κυβέρνηση έστειλε το μήνυμα, ότι το θέμα με τις απεργίες θα λυνόταν εντός της ημέρας, ώστε να σταματήσει η ταλαιπωρία των πολιτών. 

Την ίδια στιγμή ξεκαθάριζε ότι δεν συζητούσε το μισθολογικό, αλλά άφηνε ανοικτό το διάλογο για όλα τα άλλα ζητήματα, όπως τα θεσμικά. 

Στη μαραθώνια σύσκεψη που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου εξετάστηκαν εξαντλητικά όλα τα ενδεχόμενα και προκρίθηκε η λύση της επίταξης ως η άμεσα εφαρμόσιμη. 
Κυβερνητικές πηγές έκαναν λόγο "τερτίπι" των συνδικαλιστών αναφορικά με το διάλογο που ζητούσαν, καθώς γνώριζαν ότι δεν μπορούσαν να εξαιρεθούν από το ενιαίο μισθολόγιο, επιλέγοντας τη βίαιη σύγκρουση και αθέμιτες πρακτικές για την απεργία. Επίσης στην κυβέρνηση εκτιμούν ότι υπάρχει διαφωνία μεταξύ των σωματείων και πως δεν στοιχήθηκαν όλοι οι εργαζόμενοι πίσω από την ακραία στάση των συνδικαλιστών. 

Με δηλώσεις του, ο υπουργός Ανάπτυξης, Μεταφορών και Υποδομών, Κωστής Χατζηδάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του από τον τερματισμό της απεργίας και υποστήριξε πως «το ενιαίο μισθολόγιο θα εφαρμοστεί χωρίς εξαιρέσεις».

Πάνος Ρασσιάς

Δεν υπάρχουν σχόλια: