Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

Μετά την RASS και η δημοσκόπηση της Pulse καταγράφει "γαλάζια" κέρδη

Μετά την πανελλαδική δημοσκόπηση της εταιρίας RASS που δημοσιεύει το «Παρόν της Κυριακής» και η δημοσκόπηση της εταιρίας Pulse για τον «Τύπο της Κυριακής» αποδεικνύει ότι ο Αντώνης Σαμαράς κέρδισε πόντους σε σχέση με το Γιώργο Παπανδρέου από την εμφάνισή του στη ΔΕΘ.
Η ικανοποίηση των ψηφοφόρων της ΝΔ έφτασε στο 69%, την ώρα που μόλις το 56% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ έμεινε ικανοποιημένο από την παρουσία του Γ. Παπανδρέου στη...
συμπρωτεύουσα.
Οι δύο αρχηγοί άφησαν ικανοποιημένο το 30% του συνόλου των πολιτών που μετείχαν στην έρευνα.
Στην πρόθεση ψήφου η διαφορά των δύο κομμάτων μειώθηκε στις εφτά μονάδες.
ΠΑΣΟΚ θα ψήφιζε το 27,5%, Νέα Δημοκρατία το 20,5%, ΚΚΕ το 8%, ΛΑΟΣ το 4,5%, Οικολόγους το 3%, και ΣΥΡΙΖΑ το 2,5%. Εντύπωση προκαλεί το 29% που συγκεντρώνει η αδιευκρίνιστη ψήφος.
Σύμφωνα με την ίδια έρευνα όλα είναι ανοιχτά σε σχέση με το δίδυμο που θα διεκδικήσει στο δεύτερο γύρο την Περιφέρεια Αττικής.
Το εσωκομματικό ρήγμα του ΠΑΣΟΚ είναι εμφανές, αφού ναι μεν ο Γιάννης Σγουρός έχει προβάδισμα συγκεντρώνοντας ποσοστό 16%, αλλά δέχεται ισχυρές πιέσεις τόσο από τον υποψήφιο της Νέας Δημοκρατίας Βασίλη Κικίλια (12%), όσο και από τους Γιάννη Δημαρά (9,5%) και Αλέξη Μητρόπουλο (7,5%), δυο υποψήφιους που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ, αλλά κατεβαίνουν στην εκλογική μάχη χωρίς τη στήριξή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: