Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2009

Μην πιστέψετε τις ευχάριστες συνταγές του ΠαΣοΚ

Το μήνυμά του προς τους πολίτες να μην πιστέψουν τις ευχάριστες συνταγές του ΠΑΣΟΚ που θα έχουν δυσβάσταχτο κόστος για τους μικρομεσαίους, τους οικονομικά ασθενέστερους και τις επόμενες γενιές εξέπεμψε χθες το βράδυ από τη Λάρισα ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής.


Κατά την ομιλία του, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην επιλογή του να είναι υποψήφιος στην περιφέρεια της Λάρισας, λέγοντας:«Επέλεξα το ψηφοδέλτιο της Λάρισας για να σηματοδοτήσω μια βασική προτεραιότητα της επόμενης περιόδου: Ακόμη μεγαλύτερη έμφαση στην αγροτική ανάπτυξη. Ακόμη εντονότερη δράση για την αναγέννηση της υπαίθρου. Ακόμη περισσότερη αφοσίωση στην ανάπτυξη της περιφέρειας».

Οσον αφορά στο δίλημμα της 4ης Οκτωβρίου, μεταξύ άλλων, τόνισε: «Εχουμε υποχρέωση στα παιδιά μας να μην αφήσουμε την οικονομία στο έλεος περιπετειών και αδιεξόδων, που οδηγούν οι ανεύθυνες υποσχέσεις του ΠΑΣΟΚ. Εχουμε εθνική υποχρέωση να τολμήσουμε σήμερα -όχι αύριο- σημαντικές διαρθρωτικές αλλαγές για να δημιουργήσουμε νέες δομές. Να μην αφήσουμε τον καιρό να χάνεται. Να μη χάσουμε, αύριο, το τρένο της ανάπτυξης».


Συνεχίζοντας επισήμανε: «Αν αφεθούμε να πιστέψουμε σε ευχάριστες συνταγές απέναντι σε τόσο δύσκολες καταστάσεις, η πλάνη θα είναι οδυνηρή. Το κόστος θα είναι δυσβάσταχτο, τόσο για τους οικονομικά ασθενέστερους όσο και για τα μεσαία εισοδήματα. Οι επόμενες γενιές, οι νέες και οι νέοι μας δεν θα μπορούν να αντεπεξέλθουν σε μια τόσο βαριά υποθήκη. Με συνταγές ΠΑΣΟΚ η οικονομία μας θα μπει σε επικίνδυνες περιπέτειες».


Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε επίσης το ΠΑΣΟΚ για τις θέσεις του σε εθνικά ζητήματα, λέγοντας: «Σκεφτείτε τα εθνικά μας ζητήματα. Θυμηθείτε τις εμπειρίες σας από το πρόσφατο παρελθόν. Τις πιέσεις από τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ στους Ελληνοκύπριους για το σχέδιο Ανάν, τις περίεργες, πρόσφατες, τοποθετήσεις του ΠΑΣΟΚ για τα Σκόπια, τη δική μας αποφασιστική στάση στο Βουκουρέστι. Στάση εθνικής ευθύνης και περηφάνιας».


Τέλος, ο πρωθυπουργός κάλεσε τους απογοητευμένους ψηφοφόρους της .Ν.Δ να συστρατευθούν στη μάχη, επισημαίνοντας: «Υπάρχουν πολίτες που τους πικράναμε. Ζητούμε να γυρίσουν στην παράταξη. Με επιχειρήματα. Με ανάδειξη του πραγματικού διακυβεύματος. Επιλέγετε ποιον θέλετε να διαχειριστεί τη σφοδρότερη μεταπολεμική κρίση. Επιλέγετε για το αύριο των παιδιών μας. Συνεχίστε τον αγώνα. Οπως ξέρετε!».


Δεν υπάρχουν σχόλια: