Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2009

Η ανατροπή ξεκίνησε

Σε μεγάλη συσπείρωση κάλεσε τους ψηφοφόρους της ΝΔ ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής από το βήμα της προεκλογικής συγκέντρωσης στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης, τονίζοντας πως «η ανατροπή ξεκίνησε».


Ο κ.
Καραμανλής ζήτησε «να μην πάει καμία ψήφος χαμένη» και σημείωσε: «Ξέρουμε να δίνουμε μάχες, το μάθαμε σε δύσκολους καιρούς. Ξέρουμε πως κερδίζονται οι μάχες, το αποδείξαμε πολλές φορές, η νίκη είναι στα χέρια σας. Μαζί θα είμαστε και πάλι νικητές».

«Δίνουμε τα χέρια σε ολόκληρη τη χώρα. Κάθε ένας από εμάς είναι ένας ισχυρός κρίκος στην πορεία για τη μάχη. Η ανατροπή ξεκίνησε, προχωράμε όλοι μαζί με σιγουριά, με αυτοπεποίθηση με εμπιστοσύνη στη δουλειά μας. Πάμε μαζί για τη νέα νίκη», τόνισε.



Παράλληλα, ο πρωθυπουργός επιτέθηκε στο ΠΑΣΟΚ κατηγορώντας το πως είναι ανέτοιμο, κρύβει τις προθέσεις του, φοβάται μόνο μη τυχόν δυσαρεστήσει τους πολίτες, Αντίθετα, η Νέα Δημοκρατία όπως ανέφερε, λέει όλη την αλήθεια στο λαό και έχει το σχέδιο να οδηγήσει τη χώρα σε ένα καλύτερο αύριο.



Άσκησε επίσης κριτική στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου για τη στάση του στα εθνικά θέματα αναφέροντας ότι ως υπουργός Εξωτερικών είχε δηλώσει ότι στις διερευνητικές επαφές με την Τουρκία δεν θα συζητούνταν το θέμα των γκρίζων ζωνών, αλλά, όπως επεσήμανε, ο τότε πρωθυπουργός τελικά ήταν μέσα στις διερευνητικές επαφές.

«Δεν αμφισβητώ τον πατριωτισμό κανενός όμως δεν μπορούν να αμφισβητούν και τον δικό μας πατριωτισμό», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Καραμανλής.



Αναφερόμενος στην οικονομία, τόνισε ότι τα ευχάριστα λόγια του ΠΑΣΟΚ θα φέρουν δυσβάσταχτο κόστος. Κατηγόρησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι πέφτει σε αντιφάσεις, δεν λέει την αλήθεια, κρύβει τις προθέσεις του και το μόνο που το ενδιαφέρει είναι πως δεν θα γίνει δυσάρεστο στους πολίτες. «Δεν λέει πως θα καταφέρει να μειώσει το έλλειμμα και που θα βρει τα χρήματα που απαιτούνται», ανέφερε.



Σε ότι αφορά το θέμα του αγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα όσα έχει πει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, τα χαρακτήρισε «περίεργους υπαινιγμούς» και αναρωτήθηκε «τι κρύβουν».


Έστειλε δε μήνυμα προς την ηγεσία της ΠΓΔΜ λέγοντας «βάλαμε ξεκάθαρες κόκκινες γραμμές και δεν υποχωρούμε. Το αποδείξαμε στο Βουκουρέστι, δείξαμε τόλμη και αξιοπιστία και δεν μπορούν να αμφισβητηθούν από κανέναν».


H Ομιλία του Κώστα Καραμανλή στην Κοζάνη (25/09/09)


Δεν υπάρχουν σχόλια: