Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2013

Από το κούρεμα του ελληνικού χρέους στο κούρεμα της λίστας Λαγκάρντ

Βρε μανία του ΠαΣοΚ με το κούρεμα! 
Μετά το κούρεμα του χρέους, ήρθε το κούρεμα της λίστας Λαγκάρντ! 
Καλή Χρονιά..!  
Εκεί που όλοι μιλούσαμε για το κούρεμα του ελληνικού χρέους με τις θετικές του συνέπειες για την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας, τα πράγματα άλλαξαν άρδην. 
Σήμερα όλοι μιλάνε για το αρχείο excel με τους 2000 και πλέον τραπεζικούς λογαριασμούς στο περίφημο memory stick (USB) το οποίο, σύμφωνα με πολλούς, φέρεται να υπέστη...κούρεμα από τον πρώην υπουργό Οικονομικών κ. Γεώργιο Παπακωνσταντίνου...
Καθώς εμείς δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς συνέβη, δεν πρόκειται, σε αντίθεση με άλλους, να οδηγηθούμε σε βιαστικά συμπεράσματα.
Σίγουρα όμως, ο πρώην υπουργός είναι καλός γνώστης της τεχνολογίας: Σε ειδική μελέτη - προφητική εργασία (working paper) του ΟΟΣΑ, η οποία δημοσιεύτηκε το 1996, ο κος Παπακωνσταντίνου ( με άλλους ερευνητές) καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι οι μικρές ευρωπαϊκές οικονομίες ωφελήθηκαν τα μέγιστα, σε επίπεδο τεχνολογίας πληροφοριών και οικονομικής ανάπτυξης, από την έρευνα τεχνολογίας σε διεθνές επίπεδο.
Με άλλα λόγια, αν είχε αξιοποιηθεί σωστά η εκ Γαλλίας λίστα Lagarde (από όποιους την παρέλαβαν) θα είχαμε αποφύγει το σημερινό σκάνδαλο!!! 
Αυτό είναι το μόνο ασφαλές συμπέρασμα στο οποίο οδηγούμεθα. 

[Του Κώστα Μήλα, καθηγητή Χρηματοοικονομικών στο University of Liverpool - Πηγή: Το Βήμα]
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: