Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Α. Σαμαράς: «Οι όποιες τεχνικές δυσκολίες δεν συγχωρούν ολιγωρία»


Μήνυμα του Πρωθυπουργού μετά το πέρας των εργασιών του Eurogroup


Μήνυμα προς τους ευρωπαίους εταίρους μας και το ΔΝΤ να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να προχωρήσουν στην υλοποίηση των δεσμεύσεών τους, έστειλε ο Αντώνης Σαμαράς, υπενθυμίζοντας ότι η Αθήνα έχει τηρήσει τις υποχρεώσεις της και επισημαίνοντας ότι από τις δικές τους πλέον αποφάσεις εξαρτάται το μέλλον της Ελλάδας αλλά και η σταθερότητα στην ευρωζώνη:...


« Η Ελλάδα έκανε εκείνο που έπρεπε και στο οποίο είχε δεσμευτεί. Οι εταίροι μας, μαζί με το ΔΝΤ, επίσης οφείλουν να κάνουν εκείνο που έχουν αναλάβει», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μετά το πέρας των εργασιών του Eurogroup.
«Από την επιτυχή ολοκλήρωση αυτής της προσπάθειας τις επόμενες μέρες, δεν εξαρτάται μόνο το μέλλον της δικής μας χώρας, αλλά και η σταθερότητα ολόκληρης της ευρωζώνης. Οι όποιες τεχνικές δυσκολίες στην εξεύρεση της τεχνικής λύσης, δε συγχωρούν καμία ολιγωρία ή καθυστέρηση
»
πρόσθεσε.

Την Τετάρτη ο Πρωθυπουργός αναχωρεί για τις Βρυξέλλες προκειμένου να συμμετάσχει στην αυριανή Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, με αντικείμενο τον κοινοτικό προϋπολογισμό για τα έτη 2014-2020.


Αν και το θέμα της Ελλάδας όπως και η κρίση χρέους της ευρωζώνης δεν βρίσκεται στην ατζέντα, δεν αποκλείεται να συζητηθεί, ενώ ο κ.Σαμαράς θα προωθήσει την ελληνκή θέση για λήψη απόφασης. 


Την Πέμπτη ο κ. Σαμαράς θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο του Eurogroup
Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: