Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Πίνανε και καπνίζανε και το μνημόνιο βρίζανε - Από ιδιοκτήτες ...υπάλληλοι


Οι όροι της χρηματοδότησης θεωρούνται από το τραπεζικό λόμπι της χώρας ως κάτι παραπάνω από σκληροί, καθώς, στην πραγματικότητα, τους αφαιρείται η διοίκηση των πιστωτικών ομίλων

Κυριολεκτικά στα... κάγκελα έχουν βγει στελέχη τραπεζών με αφορμή το σχέδιο σύμβασης που θα πρέπει να υπογράψουν τα πιστωτικά ιδρύματα, προκειμένου να πάρουν τα λεφτά της ανακεφαλαιοποίησης. 
Οι όροι της χρηματοδότησης θεωρούνται από το τραπεζικό λόμπι της χώρας ως κάτι παραπάνω από σκληροί, καθώς, στην πραγματικότητα, τους αφαιρείται η διοίκηση των πιστωτικών ομίλων...


Στην παρούσα φάση, μόλις μια τράπεζα από τις μεγάλες θεωρείται ότι έχει αρκετές πιθανότητες να αποφύγει την πλήρη κρατικοποίηση της κατά το προσεχές διάστημα.

Όλες οι υπόλοιπες θα πάρουν την άγουσα για το κρατικό χρήμα, με την κάλυψη των επικείμενων αυξήσεων μετοχικού κεφαλαίου σε ποσοστό μεγαλύτερο του 90% με κεφάλαια από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ).
Ωστόσο, αυτό συνεπάγεται απώλεια της διοίκησης για τις τράπεζες για τουλάχιστον πέντε χρόνια (στην καλύτερη των περιπτώσεων). 
Κι όπως είναι φυσικό, προκαλεί εκνευρισμό στον κλάδο, που κάθε άλλο με καλό μάτι βλέπει την αλλαγή σκηνικού που δρομολογείται στο χώρο. 
Περιθώρια αντίδρασης, πάντως, δεν υπάρχουν. 
Γιατί σε διαφορετική περίπτωση, δεν θα πάρουν, απλά, τα υπέρ - πολύτιμα λεφτά που περιμένουν...





http://www.voria.gr
politika-gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: