Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

Η Ιπποκράτους θέλει καλούς… μαθητές για τις εκλογές του Νοεμβρίου

Μαθήματα «Καλλικράτη» στο ΠΑΣΟΚ!

Οι Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές, ως γνωστόν, αποτελούν στοίχημα για το ΠΑΣΟΚ, με τον Μιχάλη Καρχιμάκη, να φέρνει νέα ήθη και έθιμα στην Ιπποκράτους ενόψει της αναμέτρησης της 7ης Νοεμβρίου.  
Πιο συγκεκριμένα, με εγκύκλιο, ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου καλεί όλους τους υποψηφίους να περάσουν από… σεμινάρια για το τι σημαίνει Καλλικράτης και πώς μπορούν να αντιπαρατεθούν στους πολιτικούς τους αντιπάλους στο δρόμο προς τις εκλογές.
Ειδικότερα και όπως επισημαίνεται :
«ενόψει των Περιφερειακών και Δημοτικών εκλογών είναι ανάγκη τα στελέχη μας να εφοδιαστούν με τις απαραίτητες πληροφορίες και γνώσεις, ώστε να έχουν τη δυνατότητα να αντιπαρατεθούν με πολιτική επάρκεια, αλλά και να στηρίζουν αποτελεσματικά τις επαναστατικές μεταρρυθμίσεις του ΄΄Καλλικράτη΄΄. O Τομέας Εσωτερικών με το Ινστιτούτο Επιμόρφωσης έχουν σχεδιάσει τη διεξαγωγή σεμιναρίων, τα οποία υλοποιούνται από τον Τομέα Περιφερειακής Οργάνωσης, με σκοπό την υποστήριξη και ενίσχυση των επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων στον προεκλογικός τους αγώνα».

Σύμφωνα με όσα ορίζει η εγκύκλιος, τα σεμινάρια θα απευθύνονται εκτός των επικεφαλής των παρατάξεων και σε ομάδα συνεργατών τους 2-3 ατόμων και θα διοργανωθούν σε επίπεδο Περιφέρειας στις 25 και 26 Σεπτεμβρίου. Σύντομα μάλιστα θα ανακοινωθούν και οι  πόλεις διεξαγωγής από τον Τομέα Περιφερειακής Οργάνωσης.
Η θεματολογία των σεμιναρίων θα περιλαμβάνει τους θεματικούς κύκλους:
1. Καινοτομίες στο Πρόγραμμα Καλλικράτης.
2. Μεθοδολογική προσέγγιση στη κατάρτιση προγράμματος υποψηφίου συνδυασμού.
3. Εκλογικές διαδικασίες και εκλογικές δαπάνες.
Εισηγητές θα είναι στελέχη του Τομέα Εσωτερικών, ενώ παράλληλα θα υπάρξει και παρέμβαση για ζητήματα επικοινωνιακής πολιτικής.
Και η εγκύκλιος καταλήγει ως εξής: «Μέλη των Περιφερειακών και Νομαρχιακών Επιτροπών του ΠΑΣΟΚ θα συντονίζουν τη διαδικασία. Η επιτυχία των διαδικασιών επιμόρφωσης είναι σημαντικός παράγοντας για την επιτυχή έκβαση της μάχης των εκλογών. Έτσι πρέπει να διασφαλιστεί με τον καλύτερο τρόπο η αποτελεσματική ολοκλήρωσή τους».
Του Σπύρου Νάνου
 VORIA.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια: