Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2009

Διασπαστική συγκέντρωση από τον Σαμαρά

Την ώρα που η Ντόρα καταβάλλει προσπάθειες για την εκτόνωση της εσωκομματικής κόντρας και μεταθέτει τη συζήτηση σε αμιγώς πολιτικά ζητήματα, ο Σαμαράς πυροδοτεί εκ νέου εντάσεις, πραγματοποιώντας απόψε εκδήλωση με τη συμμετοχή συνέδρων λίγες ώρες πριν από το διήμερο έκτακτο συνέδριο της Ν.Δ.

Παρά τις αυστηρές συστάσεις του Καραμανλή, ο πρώην υπουργός Πολιτισμού, προκαλεί με αυτή την ιδιότυπη «αντισυγκέντρωση» χωρίζοντας στην ουσία σε δύο «στρατόπεδα» την παράταξη και ναρκοθετώντας την πορεία προς τις κάλπες της 29ης Νοεμβρίου.

Θέλει να δείξει ότι διαθέτει ακροατήριο στις τάξεις των 4.500 συνέδρων αλλά με αυτή του την ενέργεια, την παραμονή του συνεδρίου, δημιουργεί αλγεινή εντύπωση στην παραταξιακή βάση και εκτίθεται καθώς από τη μια μεριά μιλάει για «φέουδα» και «μηχανισμούς» και από την άλλη ενεργοποιεί τους δικούς του μηχανισμούς ώστε να συγκεντρώσει τους συνέδρους και να τους μιλήσει πριν από το συνέδριο!

Ελάχιστοι
είναι εκείνοι οι σύνεδροι που θα πάνε στη συγκέντρωση του για την οποία έχει κινητοποιήσει άσχετο κόσμο ώστε να κάνει «μπούγιο». Δεν αποκλείεται πάντως αύριο και μεθαύριο, ορισμένοι εκ των ομιλητών στο ΣΕΦ να θίξουν το θέμα αυτό και να καταγγείλουν «διασπαστικές κινήσεις» από την πλευρά του.

Όσον αφορά τη Ντόρα, η υποψήφια αρχηγός της Ν.Δ. κοιτάζει πλέον μόνο την επόμενη μέρα και ασκεί ουσιαστική αντιπολίτευση στο ΠΑΣΟΚ. Ενδεικτικό της απήχησης που έχει στους Νεοδημοκράτες και στο σύνολο της κοινωνίας είναι ότι χθες, μετά το τέλος της πορείας τους, την επισκέφθηκαν και την ενημέρωσαν για το οξύτατο εργασιακό τους πρόβλημα οι συμβασιούχοι των Stage, για τους οποίους η Μπακογιάννη καταβάλλει προσπάθειες σχετικά με τη νομική υπεράσπισή τους.


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Καλά, ο Αντωνάκης δεν είναι που όπου βρεθεί και όπου σταθεί καθυβρίζει τα Καταστατικά Όργανα του Κόμματος αποκαλώντας τα «μηχανισμούς» και άλλες τέτοιες άρες, μάρες, κουκουνάρες; Τώρα, τι προσδοκά από τέτοιες ίντριγκες και τακτικές καμαρίλας; Ο άνθρωπος είναι επικίνδυνος για την Παράταξη! Επιμένω, και το λέω με πλήρη συνείδηση, το Μεγαλύτερο Λάθος του Καραμανλή ήταν που ξαναμάζεψε στο κόμμα αυτόν τον επικίνδυνο Πολιτικάντη! Όπως κάποτε, το Μεγαλύτερο Λάθος του Μητσοτάκη ήταν που επένδυσε πάνω του, με τις γνωστές για όλους συνέπειες…