Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2009

Δεύτερο εσωκομματικό ταρακούνημα στο ΠαΣoΚ

«Λεφτά υπάρχουν, τα λεφτά δεν είναι το πρόβλημα» έλεγε και ξανάλεγε προεκλογικά ο Παπανδρέου κι όμως ένα μήνα μετά την ανάληψη των καθηκόντων της η νέα κυβέρνηση, ξεκίνησε την επιβολή άγριας φορολογίας στις μεγάλες επιχειρήσεις, υπό τη μορφή έκτακτης εισφοράς και σε δεκάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων.

Κορυφαίοι οικονομικοί και τραπεζικοί παράγοντες υποστηρίζουν ότι οι πρόσθετοι φόροι ειδικά στις επιχειρήσεις, θα επιφέρουν κύμα απολύσεων από αυτές καθώς μεγάλο μέρος των κερδών τους δεν είναι πραγματικό αλλά λογιστικό, με την έννοια ότι αρκετές από τις οφειλές πελατών τους (επιταγές, εγγυητικές κτλ) θα παραμείνουν ανείσπρακτες λόγω της δεινής οικονομικής κρίσης.

Το πρόβλημα είναι μεγάλο γι΄ αυτό χθες ο Πεταλωτής άφησε ανοιχτό το «παράθυρο» των αλλαγών στο νομοσχέδιο του Παπακωνσταντίνου ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι περίπου 40 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ τα έσουραν στον Πετσάλνικο, λέγοντας του ότι η κυβέρνηση βγάζει πολύ άσχημη εικόνα προς τα έξω, ειδικά με τις τελευταίες αποφάσεις της.

Είναι η δεύτερη φορά σε διάστημα λίγων ημερών που εκδηλώνεται εσωκομματικό πρόβλημα στο ΠΑΣΟΚ.

Την πρώτη, παραλίγο να την ... πληρώσει ο Ξυνίδης ο οποίος μόλις και μετά βίας εξελέγη γραμματέας χάρη στα λευκά και τα άκυρα, καθώς η υποψηφιότητα του που υποδείχθηκε από τον Παπανδρέου δεν έτυχε την απαιτούμενη πλειοψηφία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: