Δευτέρα 2 Μαρτίου 2009

Ώρα είναι να γίνει το...έλα να δείς !

Επειδή αυτό που διαπιστώνω από την πολιτική συμπεριφορά στον τόπο μας , αλλά και την πνευματική ανισορροπία αρκετών εκ των συμπατριωτών μας, οι οποίοι από κοινού ... «πλάθουν κουλουράκια με τα δυο χεράκια», μη συνειδητοποιώντας τι σημαίνει οικονομική κρίση , ας πούμε κάποια πράγματα με το όνομά τους.

Καταρχάς θα πρέπει επιτέλους να καταλάβουμε ότι υπό μιαν έννοια όλοι μας είμαστε εκτεθειμένοι σε αυτή την κρίση, ακόμη και αν έχουμε μιαν απλή κατάθεση.
Και αυτό διότι οι τράπεζες δεν τοποθετούν τα χρήματα των καταθέσεών μας σε ένα θησαυροφυλάκιο, αλλά τα δάνεισαν σε επιχειρήσεις και ιδιώτες , και τα μετέτρεψαν σε «τοξικά»προϊόντα (πιο πολύ έμμεσα παρά άμεσα).
Αυτή είναι η αλήθεια Νο 1 και δεν πρέπει να μας διαφεύγει.

Η αλήθεια Νο 2 εμπεριέχει την πλέον ... χιουμοριστική και συγχρόνως οξύμωρη πλευρά της κρίσης για τα ελληνικά δεδομένα. Στην χώρα του παραλόγου, που μετά την μεταπολίτευση έθρεψε για ψηφοθηρικούς καθαρά λόγους, και γιγάντωσε ένα τέρας που το ονόμασε ... δημόσιο, που εξελίχτηκε στον μεγαλύτερο φορέα κοινωνικής και πνευματικής διαφθοράς , αφού αλλοίωσε κοινωνικές ντιρεκτίβες και πνευματικές παρακαταθήκες, αυτοί που βγαίνουν ωφελημένοι από την διαδραματιζόμενη οικονομική κρίση, αλλά και από τις εξελίξεις που θα ακολουθήσουν , είναι οι ... δημόσιοι υπάλληλοι.
Οι διεφθαρμένοι είναι και οι ... ωφελημένοι. Αυτοί που στον σημαντικότερο βαθμό συμμετέχουν ενεργά στην καταβαράθρωση της ελληνικής οικονομίας (εφορίες, πολεοδομίες, σύστημα υγείας, φακελάκια , γρηγορόσημα κ.λ.π , δεν τα αναπτύσσω αφού όλοι μας τα γνωρίζουμε πολύ καλά), αυτοί είναι που (μειδιώντας)... «πλάθουν κουλουράκια με τα δυο χεράκια».
Και αυτό διότι δεν κινδυνεύουν να χάσουν την ακριβοπληρωμένη δουλειά του .
ΤΟ τραγελαφικό τερτίπι της μεταπολίτευσης.
Από την μία μονιμότητα, εξασφάλιση και υψηλοί μισθοί, και από την άλλη,- αυτή των ιδιωτικών υπαλλήλων οι οποίοι είναι οι ΜΟΝΟΙ που δουλεύουν σ` αυτή την χώρα,- αβεβαιότητα για την επόμενη ημέρα και ...χαμηλοί μισθοί.
Δεν κινδυνεύουν λοιπόν να μην εισπράξουν τον μισθό του και συγχρόνως μπορούν να επωφελούνται από την οικονομική κρίση. Η μόνιμη ανοικτή μισθολογική κάνουλα, τους δίνει την δυνατότητα να μπορούν να αγοράσουν σπίτια στις μειωμένες σημερινές τιμές, να αγοράσουν μετοχές σε απίστευτα χαμηλές τιμές, αυτοκίνητο με ...μπόνους άλλο ένα μικρότερο αυτοκίνητο για τις μετακινήσεις στην πόλη ,τρόφιμα, ρούχα, διακοπές και ό,τι άλλο θελήσουν πολύ φθηνότερα.
Δεν χάνουν τίποτα , μόνο ...κερδίζουν.
Εάν δε η κρίση περιέλθει σε ακόμα πιο μίζερα μονοπάτια , μη σας φανεί περίεργο μια (έστω και μικρή) πλευρά των δημοσίων υπαλλήλων να εξελιχθεί στους μετα-μεταμοντέρνους ...«μικροτραπεζίτες» (αποφεύγω να γράψω την ακριβή λέξη αφού σε πολλούς από εμάς αναδεύει δυσάρεστες και επώδυνες μνήμες από το παρελθόν).
Ξέρετε αυτούς που τον ...τόκο τον έχουν αναγάγει σε επιστήμη και την λεηλασία σε ...κοινωνική συνεισφορά.

Όλοι οι άλλοι ζουν με το άγχος της απόλυσης, της μείωσης του μισθού ή του κλεισίματος της εταιρείας στην οποία εργάζονται.
Ζουν με την δαμόκλειο σπάθη πάνω από το κεφάλι τους.
Ζουν καθημερινά με το ύπουλο σαράκι της αβεβαιότητας που ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ την σωματική και την ψυχική τους υγεία .
Ώρα είναι λοιπόν αυτοί οι ΩΦΕΛΗΜΕΝΟΙ να βγουν στους δρόμους για νέες ... διεκδικήσεις. Ώρα είναι κάποιοι να τους (ξανα)χρησιμοποιήσουν για πολιτικές και προσωπικές σκοπιμότητες.
Ώρα είναι να γίνει το ....έλα να δεις !


emprosdrama.blogspot.com Αναρτήθηκε από politis-gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: