Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2022

Συντριπτική η πλειοψηφία των ανεμβολίαστων στις ΜΕΘ – Πάνω από το 85% στις εντατικές

Ποια η εικόνα στις απλές κλίνες και στις ΜΕΘ της 4ης ΥΠΕ
Συντριπτική είναι η πλειοψηφία των ανεμβολίαστων ασθενών που νοσηλεύονται τόσο σε απλές κλίνες όσο και σε ΜΕΘ των νοσοκομείων της 4ης ΥΠΕ.
Όπως φαίνεται χαρακτηριστικά και από την καρτέλα που δημοσίευσε η 4η υγειονομική περιφέρεια Μακεδονίας-Θράκης, οι εμβολιασμένοι στις ΜΕΘ είναι εμφανώς πολύ λιγότεροι σε σχέση με τους ανεμβολίαστους...

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Κυριακής 06 Φεβρουαρίου

Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Κυριακής 06 Φεβρουαρίου...

Τα 13 fake news του ΣΥΡΙΖΑ για τα έργα ανασυγκρότησης στο Μάτι

Την επιχειρηματολογία του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το Μάτι και τα έργα ανασυγκρότησης της περιοχής τα οποία και καταψήφισε η αξιωματική αντιπολίτευση καταρρίπτει το κυβερνητικό στρατόπεδο.
Η Νέα Δημοκρατία με το δελτίο Τύπου απαριθμεί 13 fake news του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το Μάτι στα οποία μεταξύ άλλων τονίζει...

Καβάλα: Εγκρίθηκε η εμβληματική επένδυση του Alexandrion Group - Ξεκινούν άμεσα οι εργασίες

Ο Σύρος γιατρός Ναουάφ Σαλάμεχ, ο οποίος είναι πρόεδρος και ιδρυτής του Alexandrion Group φέρνει ένα επενδυτικό σχέδιο στην Καβάλα για τη δημιουργία μονάδας αιθυλικής αλκοόλης γεωργικής προέλευσης.
Η αρχική επένδυση θα είναι της τάξεως των 33,7 εκ. ευρώ και αναμένεται να φτάσει τα 100 εκ. ευρώ, δημιουργώντας πάνω από 100 θέσεις εργασίας και ανοίγοντας νέες προοπτικές για τους αγρότες της περιοχής...

Πράσινος ΣΥΡΙΖΑ;

Προς το παρόν το βρίσκω λίγο υπερβολικό, αλλά με τη φόρα που έχουν πάρει οι συνεργάτες του Ν. Ανδρουλάκη τίποτα δεν αποκλείεται.
Ένα είναι βέβαιο. Το ΚΙΝΑΛ που ξέραμε μέχρι τώρα να το ξεχάσουμε και αυτό δεν έχει καμιά αξιολογική διάσταση. Είναι απολύτως φυσιολογικό ένα κόμμα με νέο αρχηγό που αισθάνεται πως ο αέρας φουσκώνει τα πανιά του, να μετεξελίσσεται. Προς τα πού θα πάει θα το δούμε, όπως επίσης θα δούμε και μέχρι πού θα φτάσει.
Το κύριο χαρακτηριστικό αυτής της νέας πορείας είναι ο πλήρης και ριζικός απογαλακτισμός από την περίοδο 2010-2014...

Τα δύο «όχι» και το ένα «παρών» που εκθέτουν τον ΣΥΡΙΖΑ

Από το παιδιατρικό νοσοκομείο για τη Θεσσαλονίκη, και το voucher των εκπαιδευτικών μέχρι το «όχι» στο σχέδιο δημιουργίας κοινωνικών κατοικιών στο Μάτι για την αποκατάσταση πληγέντων και αστέγων
Η τακτική του ΣΥΡΙΖΑ θυμίζει κινηματική οργάνωση που λειτουργεί χωρίς πυξίδα και βρίσκεται σε ένα διαρκές βέρτιγκο. 
Σε σημείο που να τίθεται το ερώτημα για το τι ακριβώς...

Τι είναι αυτό το «φαινόμενο Ανδρουλάκης»;

Ο χειμώνας δεν έχει ακόμα περάσει. Και η άνοιξη δεν έχει ακόμα μυρίσει. Αλλά κάτι άλλο αρχίζει πλέον να μυρίζει. Οι εθνικές εκλογές που έρχονται. 
Ήδη έχουμε εισέλθει σε μια «ανομολόγητη» προεκλογική περίοδο. 
Πότε θα γίνουν οι επόμενες εθνικές εκλογές; 
Κανένας φυσικά δε γνωρίζει…
Εκτιμώ πως ακόμα και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει...

Βγαίνει μπροστά η Ομπρέλα - Λάθος η πρόταση Τσίπρα

Η εσωκομματική αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ σηκώνει το γάντι που πέταξε ο Αλέξης Τσίπρας και χαρακτηρίζει λάθος την πρόταση του για εκλογή αρχηγού από τη βάση
Κορυφαία στελέχη που μετέχουν στην τάση της Ομπρέλας, δηλώνουν πως «η κατάσταση και η λειτουργία του κόμματος δεν είναι καλή» και υποστηρίζουν πως «τα τελευταία χρόνια, έχουν υποχωρήσει μέσα στο κόμμα και η συλλογικότητα και η εσωκομματική δημοκρατία». Τι λένε για το πολιτικό κέντρο, την ταυτότητα του ΣΥΡΙΖΑ, τις...

Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2022

Απεταξάμην Θόδωρε;

Είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιώ την στήλη για να μεταφέρω μία συνέντευξη. 
Αφορμή στάθηκε η δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Θόδωρου Σκυλακάκη για τους φόρους στην βενζίνη και για το αν αυτοκίνητα έχουν οι φτωχοί ή οι πλούσιοι. 
Χαμός στα social media. Δεν μπορεί, είπα, λόγω του σχετικού θορύβου, θα πρέπει ο άνθρωπος να έχει κάνει μέγα έγκλημα. Και γι αυτό τον κάλεσα να απολογηθεί ενώπιόν σας. 
«Απεταξάμην Θόδωρε»; ...

Ο μπουρινιασμένος

Είδατε τη μαγνητοσκοπημένη δήλωση του Αλέξη για τη μείωση του ΕΝΦΙΑ που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός; 
Ρίξτε της μια ματιά, έχει πλάκα. Και για τα ασυνάρτητα που λέει, αλλά κυρίως για τη σκηνική του παρουσία.
Είναι βέβαια τρελό, αλλά στη δήλωση του ο Αλέξης είναι καταφανώς οργισμένος, σχεδόν εκτός εαυτού. 
Σμιχτά φρύδια, συνοφρυωμένη φυσιογνωμία, νευρικές κινήσεις των χεριών, μυστήρια πράγματα. 
Τι του έκαναν πάλι και έγινε τόσο έξαλλος; Τον τσάτισε η μείωση του ΕΝΦΙΑ;
Σοβαρά τώρα, κάποιος πρέπει να του πει ότι δεν έχει νόημα να εμφανίζεται παντού και διαρκώς σαν έτοιμος για μπουνίδι. Δεν είναι ο Τσακ Νόρις, αρχηγός κοινοβουλευτικού κόμματος είναι. Δουλειά του δεν είναι να μοιράζει σφαλιάρες, αλλά να πείσει κανέναν «κυρ-Παντελή» να τον ψηφίσει, αλλιώς δε θα δει προκοπή. 
Οπότε η διαρκής και ακατάσχετη τσαντίλα επί παντός επιστητού καταντά γελοία, δεν υπάρχει κανένας γύρω του να του το επισημάνει; 
Να δει το βίντεο και πριν το ρίξουν στα social να του πει, «ξαναγύρισε το Πρόεδρε, πιο μαλακά να το πας»...

Ποιος χρωστάει τι, στον Ευ. Βενιζέλο

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, είναι εμβληματικό πρόσωπο της μάχης που έδωσαν οι δυνάμεις της αστικής δημοκρατίας για να αντιμετωπιστεί ο χρυσαυγιτισμός και ο εκτσογλανισμός, σε όλες τις εκφάνσεις του. 
Είναι επίσης, εμβληματικό θύμα - από το χώρο του ΠΑΣΟΚ – της σκευωρίας της Νοβάρτις και της παρακρατικής μεθόδευσης των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.
Αλλά την πολιτική και ηθική «οφειλή» προς τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, τη διέγραψε το κόμμα του. 
Ούτε η ΝΔ, ούτε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ούτε φυσικά οι φιλελεύθεροι πολίτες που του αναγνώρισαν και...

Ξεπέρασε τα όρια ο κ. Κατρίνης

«Σε λίγο καιρό ενδεχομένως να μην μπορείτε να επισκέπτεστε ούτε ένα σουπερμάρκετ ή ένα βενζινάδικο». 
Αν το έλεγε αυτό βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δε θα μου προκαλούσε το γεγονός καμιά έκπληξη. 
Αυτά έκαναν την περίοδο 2010-2014, κυρίως στους υπουργούς και στα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, αλλά εν συνεχεία και της Νέας Δημοκρατίας. Οπότε σκέφτομαι ότι είναι λογικό να περιμένουν ευκαιρία, τώρα με τις ανατιμήσεις, να τα επαναλάβουν.
Όμως αυτό δεν το είπε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Το είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ κ. Μιχάλης Κατρίνης, απευθυνόμενος προς τον...

Το ΚΙΝΑΛ, οι «συριζοφρουροί» και η μάχη του Κέντρου

Η Τασία Χριστοδουλοπούλου δε «μάσησε» τα λόγια της μιλώντας σε κομματική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ. 
«Οι θεσμοί του κράτους έπρεπε να στελεχωθούν μόνο με πρόσωπα που είναι πιστά στο κόμμα» είπε, επικαλούμενη το παράδειγμα των «πρασινοφρουρών» το 1981. 
Η «αυτοκριτική» αυτή τοποθέτηση της πρώην αντιπροέδρου της Βουλής έδωσε και μια ακριβή εικόνα του πως εννοεί τη «δεύτερη φορά Αριστερά».
Η κ. Χριστοδουλοπούλου δεν είναι το πρώτο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που διατυπώνει δημόσια τις απόψεις αυτές. Ο ξεκάθαρος λόγος της δεν...

Τα φάλτσα της Τασίας είναι φάλτσα του ΣΥΡΙΖΑ

Είναι τόσο εκτεταμένη η πολιτική οκνηρία, που όποια λάθη και να κάνει η ΝΔ, φροντίζουν να τα παραμερίζουν από την επικαιρότητα, αναδεικνύοντας εκκωφαντικώς τα δικά τους.
Νέο «παρατράγουδο» στην ειδησεογραφία οι δηλώσεις της κας Τασίας Χριστοδουλοπούλου, που αποκάλυψαν τα «Παραπολιτικά», και η οποία σε κομματική οργάνωση δήλωσε ότι πρέπει τη δεύτερη φορά Αριστερά να βάλουν δικούς τους ανθρώπους στους θεσμούς, και ειδικά στη Δικαιοσύνη, κατ’ αντίστιξη με τους περίφημους «πρασινοφρουρούς» του ΠΑΣΟΚ...

Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2022

Πολάκης: "Τα Αλβανικά τα σύνορα να φτάσουν στη Λαμία"!

Ήταν Απρίλιος του 1989, όταν η Αλβανία στέναζε από την κομμουνιστική δικτατορία του "λαού" και Βορειοηπειρώτες και Αλβανοί έψαχναν τρόπο να διαφύγουν από τον "κομμουνιστικό παράδεισο"
Ο Μητροπολίτης Κονίτσης Σεβαστιανός, φτάνει στην Αθήνα, όπου πρόκειται να εκφωνήσει λόγο στο Αμφιθέατρο της Ιατρικής Σχολής και να περιγράψει τα όσα ζουν στον "παράδεισο" οι Βορειοηπειρώτες. 
Το ενδεχόμενο της αποκάλυψης ότι στον "κομμουνιστικό παράδεισο" τα πράγματα δεν είναι τόσο ευχάριστα όσο τα περιέγραφε η...

Tασία Χριστοδουλοπούλου: Να μπούμε μέσα στους θεσμούς με «συριζοφρουρούς» (ηχητικό)

«Συριζοφρουρούς» στη Δικαιοσύνη και τη Δημόσια Διοίκηση
εγκάθετους δηλαδή της Κουμουνδούρου, προτείνει για τη δεύτερη φορά αριστερά η πρώην υπουργός του κόμματος, Τασία Χριστοδουλουπούλου.
Η ίδια, όπως αποκάλυψαν τα «Παραπολιτικά 90,1» και η εκπομπή «Secret» με τον Παναγιώτη Τζένο, μιλώντας σε εκδήλωση του κόμματος μαζί με το διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Αλέξη Τσίπρα και πρώην υπουργό Δικαιοσύνης, Μιχάλη Καλογήρου, κατέστησε σαφές «πως πρέπει να προετοιμαστούμε για να μην έχουμε...

Ποιος θα βρεθεί να βάλει το κεφάλι του στη λαιμητόμο;

«Ο περήφανος λαός»
, «ο δωδέκατος παίκτης στην εξέδρα»
Χαϊδεύουμε τα αφτιά ενός όχλου που αναπαράγει εδώ και χρόνια τη βία και το μίσος. Εκκολάπτουμε με την ανάσα μας το αυγό του φιδιού. 
Ο τρίτος νεκρός οπαδός στη συμπρωτεύουσα τα τελευταία πέντε χρόνια δεν είναι ένα τυχαίο γεγονός. Είναι αποτέλεσμα μιας στρεβλής πραγματικότητας. Και δεν είναι μόνο ο ΠΑΟΚ...

Γιατί εγκαλείται ο κ. Ανδρουλάκης

Είναι γεγονός πως μεταξύ της νέας ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ και της κυβέρνησης δημιουργείται ένα ρήγμα. 
Μιλώ για τη «νέα ηγεσία» και όχι για το ΚΙΝΑΛ συνολικά, γιατί όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις οι ψηφοφόροι του, σε μερικά θέματα, εγκρίνουν την κυβερνητική πολιτική σε ποσοστά μεγαλύτερα και από αυτά των νεοδημοκρατών.
Τούτου δοθέντος, εξυπακούεται πως για τη βάση του ΚΙΝΑΛ το αντι—ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο εξακολουθεί και υπάρχει. Άλλωστε, οι...

Τα «γκραν σουξέ» της αντιπολίτευσης ΣΥΡΙΖΑ

Τα social media και δη το twitter, έχουν τοξικότητα, παραλογισμό, επιθετικότητα, αλλά έχουν και μνήμη. Όπως με τη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 13% που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός.
«Η ανακοίνωση Μητσοτάκη για τη μείωση του ΕΝΦΙΑ αφορά τις μεγάλες ιδιοκτησίες. Για τους πολλούς υπερκαλύπτεται από τις νέες αντικειμενικές» έγραψε ο Αλέξης Τσίπρας στο twitter, και ξεκίνησε το πάρτι.
Πολλοί παρίσταναν τους δήθεν… ξαφνιασμένους και διερωτούντο αν τους δουλεύει ο Μητσοτάκης. Γιατί, όπως σάρκαζαν, πως είναι δυνατόν να μειώνεται ο ΕΝΦΙΑ τώρα, αφού τον είχε καταργήσει ο Τσίπρας «με ένα νόμο ένα άρθρο» από το 2016!...

Γιώργος Αράπογλου - Pulse: Ο Μητσοτάκης υπερβαίνει τα όρια της ΝΔ - Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν καρπώνεται τις απώλειες - Πιθανή η αυτοδυναμία

Η πρόσφατη μεγάλη (και διπλή) δημοσκόπηση της Pulse RC - η πρώτη της εταιρείας μας για τη νέα χρονιά - που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ την περασμένη Δευτέρα, εκτός από πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία είχε και κάποια που…
- είτε τα διαπιστώνουμε για πρώτη φορά,
- είτε δεν έχουμε συνηθίσει να τα βλέπουμε στον τρίτο χρόνο θητείας μιας κυβέρνησης.

Ας δούμε επιλεκτικά δυο-τρία...

Η στρατηγική της διεύρυνσης του Μητσοτάκη και οι στοχευμένες κινήσεις για τους πολίτες

Στρατηγική ανοιχτών οριζόντων με στοχευμένες πολιτικές με εθνικό πρόσημο ακολουθεί απαρέγκλιτα ο Κυριάκος Μητσοτάκης με φόντο το σημαντικό στόχο της αυτοδυναμίας στις επόμενες εθνικές εκλογές.
Στο Μέγαρο Μαξίμου αποφεύγουν εντέχνως την παγίδα της έντασης που μελετημένα έχει στήσει ο ΣΥΡΙΖΑ και προχωρούν μεθοδικά το σχέδιο για την επόμενη μέρα με έμφαση στις πραγματικές ανάγκες των πολιτών σε μια...

Ο Τσίπρας, το χαρτί του διχασμού και η κάλυψη στον Πολάκη

Το χαρτί του διχασμού και της άκρατης πόλωσης παίζει πλέον ανοιχτά ο Αλέξης Τσίπρας, χρησιμοποιώντας στο δημόσιο λόγο ακραία ρητορική που παραπέμπει σε άλλες αλήστου μνήμης εποχές που η χώρα βίωνε εμφυλιοπολεμικό κλίμα.
Βλέποντας τα αποτελέσματα όλων των αρνητικών μετρήσεων και την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην κεντροαριστερά πολυκατοικία με τη ραγδαία άνοδο του ΚΙΝΑΛ, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ εκτελεί ένα συγκεκριμένο σχέδιο μπαχαλοποίησης της πολιτικής ζωής του τόπου, μέρους του οποίου έχει αναλάβει...

Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2022

«Πυρά» Κοντονή κατά ΣΥΡΙΖΑ για τον Ποινικό Κώδικα του 2019: Όσο κρύβονται, αποκαλύπτονται οι ευθύνες τους

Νέα «πυρά» κατά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για τη ψήφιση του Ποινικού Κώδικα το καλοκαίρι του 2019 και τη μετατροπή του αδικήματος της δωροδοκίας από κακούργημα σε πλημμέλημα, εκτόξευσε σήμερα ο Σταύρος Κοντονής.

Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έδωσε σήμερα συμπληρωματική κατάθεση στον εισαγγελέα που διεξάγει έρευνα με αφορμή δηλώσεις του, ότι υπήρξαν σκοπιμότητες στη μετατροπή του αδικήματος της δωροδοκίας από κακούργημα σε πλημμέλημα, μία εβδομάδα πριν από τις εθνικές εκλογές του...

Νέα γενναία μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 13% - Τι ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός (Video)

Νέα μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 13% ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.
«Με το νέο πλαίσιο, 8 στους 10 πολίτες μας θα πληρώνουν ακόμα μικρότερο ΕΝΦΙΑ», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
«Ξεπερνά το 30% η συνολική ελάφρυνση της φορολόγησης της ακίνητης περιουσίας», επεσήμανε ο Πρωθυπουργός.
Αναλυτικά, ο Πρωθυπουργός ανέφερε:

Πρωτοφανής επίθεση σε βάρος του Παναγιώτη Λάμψια και του ΣΚΑΪ από τον ΣΥΡΙΖΑ (Βίντεο)

Ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει αποφασισμένος να φτάσει την πόλωση στα άκρα και επαναλαμβάνει την τακτική των επιθέσεων σε τηλεοπτικούς σταθμούς και δημοσιογράφους επιδιώκοντας να επιβάλλει ενδεχομένως με τον τρόπο αυτό τι θα σκέπτονται, τι θα κρίνουν και πως θα το λένε. 
Και αυτό την ώρα που ομνύει υπέρ της αδέσμευτης δημοσιογραφίας. 
Η επίθεση και οι χαρακτηρισμοί προς τον ΣΚΑΪ και τον δημοσιογράφο Παναγιώτη Λάμψια χαρακτηριστικό παράδειγμα, και όχι το μόνο...

Εκεί που μας χρωστάγανε, μας πήραν και το βόδι…

Όχι, μόνο δεν ζήτησαν συγγνώμη για τη σκευωρία της Novartis, αλλά απειλούν πάλι να τινάξουν τη χώρα στον αέρα.
 
Επειδή αποκαλύφθηκε πλήρως η σκευωρία, 
επειδή απέτυχε το σχέδιό τους να σπιλώσουν τους πολιτικούς τους αντιπάλους, 
επειδή τους έχει καταλάβει ο ελληνικός λαός και τους γυρνάει την πλάτη.
Το ερώτημα που έχει να απαντήσει ο κάθε ένας από εμάς είναι απλό
Με τους σκευωρούς ή με τη Δημοκρατία και τη νομιμότητα;...

Ο Τσίπρας… δεν βρίσκει κέντρο και πάει στα εξτρέμ!

Ο Παύλος Πολάκης είναι γνωστός και δεν εκπλήσσει. 
Άλλωστε με τον δικό του ακατέργαστο και μπρουτάλ τρόπο είναι ειλικρινής. Δεν προσποιείται, δεν ελίσσεται, δεν χαριεντίζεται, δεν ψεύδεται. 
Είναι το στέλεχος που κυνικά δήλωσε ότι ως δήμαρχος διατηρούσε διπλά βιβλία, αλλά στον ΣΥΡΙΖΑ ουδείς προβληματίσθηκε για το θεσμικώς ηθικόν.
Αντιθέτως μάλλον εξελήφθη ως η δικαιωματική άμυνα ενός τοπικού λαϊκού εκπροσώπου απέναντι στους χαρτογιακάδες των...

Ο Ανδρουλάκης, πάνω στον φράχτη

Η διαφαινόμενη συνθηκολόγηση της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ με τον «Πολλακισμό», υπό το πρόσχημα των ίσων αποστάσεων, της αυτόνομης πορείας και οσονούπω του προεκλογικού διμέτωπου αγώνα, ακυρώνει στην πράξη την προσπάθεια να εμφανιστεί ο κ. Ανδρουλάκης ως ο νέος εκφραστής του πολιτικού κέντρου.
Οι κεντρώοι ψηφοφόροι είναι κατεξοχήν οι πολίτες που αντιστάθηκαν στις ορδές του ποικιλόχρωμου χρυσαυγιτισμού που υπονόμευσαν συστηματικά την ευρωπαϊκή υπόσταση της χώρας, τον κοινοβουλευτισμό και τη θεσμική τάξη, επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ.
Είναι όσοι απέρριψαν τον εκτσογλανισμό της κοινωνίας και της πολιτικής, και αποζήτησαν...

Πως θα εξελιχθεί η μάχη του Κέντρου - Τα μηνύματα των μετρήσεων και οι κινήσεις των αρχηγών

Σε άτυπη προεκλογική περίοδο μπαίνουν πλέον τα κόμματα με τους πολιτικούς αρχηγούς να εξετάζουν προσεκτικά τις κινήσεις της επόμενης μέρας με φόντο τις κάλπες που όπως όλα δείχνουν θα στηθούν προς το τέλος της τετραετίας.
Το ΚΙΝΑΛ και η άνοδος που καταγράφει σε όλες τις μετρήσεις έχει αλλάξει άρδην τα δεδομένα και επηρεάζει τη στρατηγική τόσο της Νέας Δημοκρατίας, όσο και του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς είναι πολύ πιθανόν να διαδραματίσει ρυθμιστικό ρόλο στις...

Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2022

Η μάχη του κυλικείου

Κάποτε οι πολιτικές μάχες κερδίζονταν ή χάνονταν στα καφενεία. 
Όποια παράταξη επικρατούσε στους ανά την επικράτεια καφενέδες, αυτή είχε «πάρει το κλίμα», άρα έστρεφε τον αέρα προς τα δικά της πανιά για να τερματίσει πρώτη. 
Ο προσεκτικός παρατηρητής, μπαίνοντας σ’ ένα επαρχιακό καφενείο και βλέποντας τίνος οι οπαδοί ξεσαλώνουν και τίνος σωπαίνουν, καταλάβαινε αμέσως ποιος θα ήταν ο νικητής της επόμενης κάλπης. Αυτό συνέβαινε από τον Οθωνικό ακόμα καιρό, που η «Ωραία Ελλάς» στην οδό Αιόλου ονομαζόταν η «πραγματική Βουλή» της χώρας. Τότε εξάλλου δεν υπήρχε άλλη Βουλή, κυβερνούσε ο βασιλεύς...

Αυτά είναι τα 20 fake news της ομιλίας Τσίπρα στη Βουλή

Ενημερωτικό σημείωμα με τα 
«20 fake news Τσίπρα στην προχθεσινή ομιλία του στη Βουλή» 
δόθηκε στη δημοσιότητα, κάτι που είχε προαναγγείλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του με την οποία έκλεισε την Κυριακή το βράδυ την τριήμερη συζήτηση για την πρόταση μομφής που είχε καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Αναλυτικότερα η ΝΔ αναφέρει: ...

Τασούλας για Πολάκη: «Δε θα κάνετε κόλαση τη Βουλή - Αποκρουστική και αποκαρδιωτική η εικόνα που κατέλαβε το βήμα»

«Δεν έχετε δικαίωμα να ξεπερνάτε τα όρια και με μεθόδους αυτοδικίας να διορθώνετε αυτό που νομίζετε ότι έγινε λάθος»
τόνισε ο Πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, αναφερόμενος στο χθεσινό σόου του Παύλου Πολάκη
Ο Κώστας Τασούλας τόνισε ότι το χθεσινό επεισόδιο δημιούργησε μια «δυσάρεστη, αποκρουστική εικόνα» για το Kοινοβούλιο. «Δεν είμαστε εδώ για να σφυγμομετρούμε απόψεις αλλά για να εφαρμόζουμε τον κανονισμό»...

Το ΚΙΝΑΛ δείχνει ότι απέχει του "κέντρου" αλλά και των πολιτών που επιθυμούν ένα διαφορετικό αύριο

Ο Πολακισμός είναι «έγκλημα» - Ο ισοαποστακισμός;

Από το βήμα της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας προειδοποίησε πως η κυβέρνηση θα πέσει με κρότο μιλώντας για καθεστώς και μια ημέρα μετά ο Παύλος Πολάκης ευτέλισε τη Βουλή και λειτουργώντας πραξικοπηματικά έδειξε την τοξικότητα την οποία θέλει να επιβάλει στην πολιτική σκηνή ο ΣΥΡΙΖΑ. 
Αυτό που όμως προκαλεί εντύπωση είναι η στάση του ΚΙΝΑΛ, όπου η γραμμή Ανδρουλάκη για ίσες αποστάσεις έσπευσε να μιλήσει για χουλιγκανισμό και από τη Ν.Δ και από τον ΣΥΡΙΖΑ κλείνοντας τα μάτια στον Πολακισμό, την ώρα που μιλά για σοβαρή αντιπολίτευση...

Ευτελίζουν και τη Βουλή με Πολάκη, εκβιάζουν πόλωση – Προβληματίζει η στάση του ΚΙΝΑΛ

Πριν αλέκτωρα φωνήσαι ο ΣΥΡΙΖΑ ρίχνεται στη μάχη της πόλωσης και της τοξικότητας. 
Μετά τον Τσίπρα σειρά πήρε ο στενότερος συνεργάτης του ο Παύλος Πολάκης που ευτέλισε το κοινοβούλιο, μέλος του οποίου είναι με την πλήρη στήριξη του κόμματος του. 
Προβληματίζει όμως και η στάση του ΚΙΝΑΛ που μίλησε για χουλικανισμό αποδίδοντας ευθύνες και σε Ν.Δ. και σε ΣΥΡΙΖΑ.
Δίνοντας δείγματα για το πως εννοεί ο ίδιος τη δεύτερη φορά που θα είναι αλλιώς ο Παύλος Πολάκης πήρε τη σκυτάλη από τον...

Η αβάσταχτη μοναξιά του Αλέξη Τσίπρα

Με τον Κανένα να εξακολουθεί να ξεπερνά στις προτιμήσεις των πολιτών τον Αλέξη Τσίπρα και τον Νίκο Ανδρουλάκη να παρουσιάζει μια αυξητική δημοσκοπική τάση
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης βιώνει μια πολιτική μοναξιά που ξεκινά από τη θέση του στο κοινοβουλευτικό τόξο και φτάνει στο επίπεδο της Κουμουνδούρου.
Η αλλοπρόσαλλη στάση και η τοξικότητα που εκπέμπεται από το...

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν τελικά το νέο ΠΑΣΟΚ…

Η σκληρή προπαγάνδα των ερυθροφρουρών ήθελε τον Αλέξη Τσίπρα αήττητο, άχαστο στις εκλογές, άτρωτο απέναντι στους αντιπάλους του. 
Έκτιζαν με συνέπεια το προφίλ ενός σύγχρονου κομμουνιστή ηγέτη, όπως μας είχαν συνηθίσει από την εποχή των σοβιέτ. Κάτι από Ιωσήφ ένα πράγμα. Κι ήρθε η ώρα που την κατασκευή από τραπουλόχαρτα την πήρε ο αγέρας. Και ένας - ένας οι ερυθροφουροί «την κάνουν» και ορισμένοι προβάρουν στον καθρέπτη το...

Αντιικά χάπια: Άνοιξε η πλατφόρμα - Ποιοι είναι οι δικαιούχοι και ποια η διαδικασία

Την έναρξη της διαδικασίας για την χορήγηση της πρώτης από του στόματος θεραπείας κατά της νόσου COVID-19 ανακοίνωσαν νωρίτερα τη Δευτέρα τα υπουργεία Υγείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης.
Όπως αναφέρουν σε κοινό δελτίο Τύπου, η υποβολή της αίτησης θα γίνεται από τους θεράποντες ιατρούς μέσα από το Σύστημα Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης και, εφόσον η αίτηση εγκριθεί, οι ασθενείς θα παραλαμβάνουν τη θεραπεία με παράδοση κατ’ οίκον από τον ΕΟΠΥΥ.
Η θεραπεία είναι κατάλληλη για μη νοσηλευόμενους ασθενείς 18 ετών και άνω...

Μπαχαλοποίηση της πολιτικής ζωής επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ - «Έκρηξη» ακραίας πολιτικής ψυχοπάθειας από Πολάκη (εικόνες & βίντεο)

«Χαμός» επικράτησε στη Βουλή το απόγευμα της Δευτέρας ανάμεσα στον Παύλο Πολάκη και τον αντιπρόεδρο της Βουλής, Χαράλαμπο Αθανασίου.
Επεισοδιακή ήταν όπως αναμενόταν η συνάντηση των Άδωνι Γεωργιάδη και Παύλου Πολάκη στην Ολομέλεια της Βουλής με τον προεδρεύοντα Χαράλαμπο Αθανασίου να διακόπτει την συνεδρίαση προκειμένου να αναλάβει την έδρα ο Πρόεδρος του κοινοβουλίου Κ. Τασούλας και να απευθύνει μομφή στο πρόσωπο του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ...

Ο Τσίπρας, η «Φουρθιωτιάδα» και το δημοσκοπικό καταχείμωνο του ΣΥΡΙΖΑ

Ούτε στους χειρότερους εφιάλτες τους δεν περίμεναν οι εναπομείναντες της παλιάς φρουράς του ΚΚΕ Εσωτερικού στον σημερινό ΣΥΡΙΖΑ
ότι το κόμμα τους θα προκαλούσε «έτσι χωρίς πρόγραμμα» μια τριήμερη συζήτηση στη Βουλή και μια ψηφοφορία (με γνωστό εκ των προτέρων αποτέλεσμα) για να δικαιώσει έναν Φουρθιώτη!
Δεν μπορούσαν να καταλάβουν και να αποδεχθούν πως από σταθεροί υπερασπιστές ενός προωθημένου πολιτικού ήθους, για το οποίο ο χώρος του έγινε διάσημος, κατάντησαν...

Δημοσκόπηση ΣΚΑΪ: Σταθερά διψήφια η διαφορά ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ (κάρτες)

Προβάδισμα 10 ποσοστιαίων μονάδων καταγράφει η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου 
με αναγωγή επί των εγκύρων
σύμφωνα με τη νέα μεγάλη δημοσκόπηση του ΣΚΑΪ και της Pulse.
Αναλυτικά, η ΝΔ συγκεντρώνει 32,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 22,5% και ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής με 14,5%, το ΚΚΕ με 5,5%, η Ελληνική Λύση με 4,5%, το ΜέΡΑ25 με 3% και οι Έλληνες με 1,5%. 
Υψηλό ποσοστό της τάξεως του 8,5% συγκεντρώνουν οι αναποφάσιστοι και όσοι απάντησαν «άλλο» με ποσοστό 6,5%...

Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2022

«Άστον τρελό στην τρέλα του»

Οι ομιλίες όλων των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και βεβαίως και του ηγέτη τους αρχίζουν και τελειώνουν με το γνωστό τροπάριο «είστε η χειρότερη κυβέρνηση, να φύγετε». 
Φαίνεται πως αποτελεί μια άσκηση αυθυποβολής, μια προσπάθεια να δημιουργήσουν μια δικιά τους πραγματικότητα που να ταιριάζει με αυτά που πιστεύουν.
Ο μεγάλος Άκης Πάνου το 1977 έγραψε τους στίχους για το τραγούδι του «Άστον τρελό στην τρέλα του»
Γράφει στην τελευταία στροφή:
«Βρε άστον τρελό στην τρέλα του/ άστονε στ'όνειρο του/τον κόσμο αυτό σιχάθηκε/ κι έφτιαξε ένα δικό του.»
Θα μπορούσα κάλλιστα να πω ότι η συμπεριφορά των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ...

Δεν σήκωσε το γάντι μία φορά...

Είναι εντυπωσιακή η αφωνία του ΣΥΡΙΖΑ για την Αττική Οδό. 
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πέταξε στη Βουλή αρκετές φορές το γάντι στον Αλέξη Τσίπρα για την εταιρεία, αλλά ο κ. Τσίπρας δεν το σήκωσε ούτε μία φορά. 
Ασφαλώς και προκύπτουν ερωτήματα από την στάση αυτή του Αλέξη Τσίπρα. Όπως και να το κάνουμε δεν είναι φυσιολογικό. Η αριστερά να μην εκμεταλλεύεται τα… στραβοπατήματα του μεγάλου κεφαλαίου… Ο κόσμος το έχει τούμπανο και εμείς κρυφό καμάρι!...

Κατσαπλιάδες

Παρατήρηση πρώτη. Για φανταστείτε τον Μητσοτάκη να πήγαινε στη Βουλή και να έλεγε απαθώς «όσοι πολίτες ταλαιπωρήθηκαν από την Αττική οδό, να πάνε στα δικαστήρια να αποζημιωθούν»
Φανταστείτε τι θα γινόταν και μέσα και έξω από την αίθουσα. Τώρα που μερίμνησε για τα δύο χιλιάρικα (χωρίς να χάσει κανείς το δικαίωμα και για προσφυγή), μεταβλήθηκε σε μεσάζοντα και διαμεσολαβητή.
Παρατήρηση δεύτερη. Άκουσα τον Αλέξη να...

Ο Τσίπρας επέλεξε τον δρόμο του: Πόλωση, τοξικότητα και διχασμός

«H πρωτοβουλία μας θα έχει και συνέχεια, μέσα και έξω από τη Βουλή» 
δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στο πλαίσιο της συζήτησης για την πρόταση δυσπιστίας που ο ίδιος κατέθεσε. 
Προσθέτοντας πως ήξερε το αποτέλεσμα εξαρχής και επιβεβαιώνοντας με τον τρόπο αυτό ότι αποκλειστικός στόχος του είναι η πόλωση και η δημιουργία ενός τοξικού κλίματος που θα συνεχιστεί, προκειμένου να φθείρει την κυβέρνηση και να αποτρέψει την εφαρμογή του μεταρρυθμιστικού της προγράμματος με κάθε τρόπο...

Διέσυρε τον Τσίπρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή - Μπούμερανγκ για τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ η πρόταση μομφής (Βίντεο)

Έναν πρωτοφανή πολιτικό διασυρμό υπέστη χθες στη Βουλή ο ασθμαίνων επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με μια συγκροτημένη πολιτικά ομιλία αποδόμησε κάθε σαθρό επιχείρημα του Αλέξη Τσίπρα επικρατώντας ολοκληρωτικά απέναντι στην τοξικότητα του πρώην πρωθυπουργού.
Όπως αποδείχτηκε τελικά, η πρόταση μομφής ήταν η καλύτερη "πάσα" του απελπισμένου Τσίπρα στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, αφού...

Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2022

Κοροναϊός: Πάνω από 700 νεκροί σε μια εβδομάδα – Γιατί έχουμε τόσους θανάτους στην Ελλάδα;

Οι περισσότεροι θάνατοι που καταγράφονται σήμερα στην χώρα είναι από το στέλεχος Δέλτα
Υψηλοί παραμένουν οι σκληροί δείκτες της πανδημίας στην χώρα μας. 
Μπορεί τα κρούσματα να παρουσιάζουν μείωση τις τελευταίες εβδομάδες και να έχουν σταθεροποιηθεί σε αριθμούς κοντά στις 20.000 οδηγώντας την κυβέρνηση στην απόφαση να προχωρήσει σε χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων, ωστόσο οι θάνατοι προκαλούν προβληματισμό...

Κρύο: Πότε είναι επικίνδυνο για τον ανθρώπινο οργανισμό

Οι επιπτώσεις στην υγεία μας
Χαμηλές θερμοκρασίες, χιόνια και ακραία καιρικά φαινόμενα αποτελούν το σκηνικό των τελευταίων ημερών στην Ελλάδα. 
Το τοπίο ντυμένο στα λευκά, επιβλητικό, με τις χαμηλές θερμοκρασίες να παραμένουν και σε πολλές περιπτώσεις να δημιουργούν προβλήματα στην καθημερινότητα των ανθρώπων.
Πόσο όμως «αθώες» μπορούν να θεωρηθούν οι χαμηλές θερμοκρασίες για τον ανθρώπινο οργανισμό; ...

Alexis, sic transit gloria mundi - «Αλέξη, έτσι παρέρχεται η δόξα του κόσμου»

Δεν δόθηκε η πρέπουσα σημασία στην αποκάλυψη του κ. Γ. Παπαχρήστου πως συνεργάτης του Α. Τσίπρα ζήτησε από τον τηλεοπτικό σταθμό που παρουσίασε την τελευταία δημοσκόπηση να μην την παρουσιάσει. 
Είναι η δημοσκόπηση που έδειχνε σχεδόν ισοπαλία μεταξύ ΚΙΝΑΛ και ΣΥΡΙΖΑ και αποτέλεσε την αφορμή για την κατάθεση της πρότασης μομφής.
Ευθύς ως παρουσιάστηκε, οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ στο διαδίκτυο προσπάθησαν να την υποβαθμίσουν με το ψευδές...

Τι δείχνουν τα ποιοτικά στοιχεία για τη μάχη Τσίπρα - Ανδρουλάκη

Η εκλογή του Ν. Ανδρουλάκη προσέδωσε ένα νέο ενδιαφέρον στις δημοσκοπήσεις. 
Φαίνεται ότι οι τεκτονικές πλάκες του πολιτικού συστήματος κινούνται πια και αν κάτι έχει αξία δεν είναι τόσο η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ που σύμφωνα με τις τελευταίες τρεις έρευνες που έχουν δημοσιοποιηθεί κινείται στην εκτίμηση ψήφου μεταξύ 11,5%-15.5% (μέσος όρος 14%), αλλά στη διαφορά ΣΥΡΙΖΑ - ΚΙΝΑΛ και βέβαια στο αν η ΝΔ μπορεί να πιάσει ποσοστό 38%-39% που «κλειδώνει» τη δυνατότητα να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση σε δεύτερες εκλογές...

Ο Μητσοτάκης έβαλε στην θέση του τον Τσίπρα: Παίζατε θέατρο με τους νεκρούς στο Μάτι - Γιατί τέτοια αγάπη ξαφνικά για την Αττική Οδό;

Σφοδρή επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης που παρενέβη στη Βουλή
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης.
Να πολώσει το κλίμα πριν τις τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών την Κυριακή επιχείρησε ο Αλέξης Τσίπρας με παρέμβασή του στη συζήτηση στο πλαίσιο της πρότασης δυσπιστίας που έχει καταθέσει καταγγέλλοντας τον πρωθυπουργό και...