Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019

Μητσοτάκης: Το στοίχημα είναι να επιστρέψουν όσοι έφυγαν τα χρόνια της κρίσης (Photos)

Το τρίπτυχο της προστασίας του περιβάλλοντος, της αντιμετώπισης των ανισοτήτων και της γεφύρωσης του χάσματος των ψηφιακών δεξιοτήτων, έθεσε ως βασικές προκλήσεις για τη νέα γενιά ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το Ζάγκρεμπ και την Κροατία.

Μιλώντας ως ειδικός προσκεκλημένος σε εκδήλωση με θέμα τη συμμετοχή της νεολαίας στην ευρωπαϊκή πολιτική, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του συνεδρίου του Ευρωπαϊκού... Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) στην κροατική πρωτεύουσα, ο πρωθυπουργός, διαμήνυσε πως το στοίχημα είναι να επιστρέψουν όσοι έφυγαν τα χρόνια της κρίσης και πώς να προφέρουμε ευκαιρίες στις νέες γενιές.
 Πριν από την ομιλία του, ο πρωθυπουργός ψήφισε για τον νέο πρόεδρο του ΕΛΚ
«Η ανάπτυξη θα έρθει μέσα από ανθρώπους με ικανότητες που είναι στο εξωτερικό και θα επιστρέψουν στη χώρα αν δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες», επισήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ο πρωθυπουργός έδωσε έμφαση στη δημιουργία ενός περιβάλλοντος ανάπτυξης, με την προσέλκυση νέων επενδύσεων.
«Το κύριο ζήτημα είναι η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας για την αντιμετώπιση της ανεργίας. Θα πρέπει να κατανοήσουμε ποια είναι τα ενδιαφέροντα της νέας γενιάς και οι προτεραιότητες της. Δεν μπορούμε να βλέπουμε τα προβλήματα της νέας γενιάς με τους φακούς της δικιάς μας νιότης», ανέφερε ακόμα ο πρωθυπουργός.
«Εξίσου σημαντική πρόκληση για τη νέα γενιά είπε πως είναι η αντιμετώπιση των ανισοτήτων. Το κύριο ζήτημα είναι η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας για την αντιμετώπιση της ανεργίας, επισήμανε και αναφέρθηκε σε σχετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνηση με έμφαση τη μείωση της φορολογίας. αν εμείς ως κεντροδεξιά κόμματα δεν δίνουμε απαντήσεις σε αυτές τις προκλήσεις τότε δίνουμε χώρο στους λαϊκιστές», πρόσθεσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.
Παράλληλα, ανέδειξε ως βασική πρόκληση τη γεφύρωση του ψηφιακού χάσματος και έδωσε έμφαση στην εκπαίδευση. Να γεφυρωθεί το χάσμα με τις ψηφιακές δεξιότητες.

«Η Ελλάδα θα γίνει πρωτοπόρος στην αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής»

Αναφερόμενος στην κλιματική αλλαγή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στις προτεραιότητες που έχει θέσει η Κυβέρνηση, όπως η απολιγνιτοποίηση.
«Η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να γίνει πρωτοπόρος στην αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής», σημείωσε ο πρωθυπουργός, μιλώντας λίγο αργότερα σε εκδήλωση με νέους ευρωβουλευτές του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.
Ακόμα, επισήμανε πως η Κλιματική Αλλαγή και οι ανισότητες εξαιτίας του κύματος παγκοσμιοποίησης αποτελούν σήμερα κυρίαρχο θέμα αναζήτησης των νέων ανθρώπων. «Δεν μπορούμε να καταλάβουμε την οπτική της νέας γενιάς από τη σκοπιά της δικής μας», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.
Επίσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέδειξε ως κύρια πρόκληση σε ευρωπαϊκό επίπεδο τη βιώσιμη ανάπτυξη. «Πρέπει να διατηρηθεί η ανάπτυξη», υπογράμμισε.
Πριν από την ομιλία του ο πρωθυπουργός ψήφισε για τον νέο πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

"Έτσι νίκησα τους λαϊκιστές στις εκλογές"

Ερωτηθείς πως η Νέα Δημοκρατία και ο ίδιος νίκησαν τους λαϊκιστές στην Ελλάδα και ποια συμβουλή δίνει στα κόμματα του ΕΛΚ, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «δεν πρέπει να αντιγράφουμε τους λαϊκιστές».
«Μπορείς να κερδίσεις την εμπιστοσύνη του λαού χωρίς να γίνεις λαϊκιστής, μιλώντας τη γλώσσα της αλήθειας και αντιμετωπίζοντας τις αιτίες των προβλημάτων που εκμεταλλεύονται οι λαϊκιστές», πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: