Σάββατο 21 Μαΐου 2011

Πως θα βγεις από την κρίση χωρίς Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων;

Στα ... Τάρταρα το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων

Η ατμομηχανή ανάπτυξης μιας χώρας, το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων λαμβάνει την "χαριστική του βολή" με περικοπή του κατά 1 δισ. ευρώ, κάτι που επιβάλει η τρόϊκα ως ένα από τα μέτρα που θα πρέπει να υιοθετήσει για φέτος το ΥΠΑΑΝ, για να επιτευχθούν οι στόχοι του προγράμματος οικονομικής στήριξης.
Η μείωση αυτή, ακόμη και αν δεν...
υιοθετηθεί στο σύνολό της, θα είναι η έκτη κατά σειρά μείωση του προϋπολογισμού των δημοσίων επενδύσεων, κατά τη διάρκεια υλοποίησης του μνημονίου, ενώ ως απόλυτο ποσό ο προϋπολογισμός του θα μειωθεί, από τα 8,5 δισ. ευρώ, στα 7,5 δισ. ευρώ.
Παρά τις αντιρρήσεις που εκφράζονται από το υπουργείο Ανταγωνιστικότητας, το οποίο έχει ως βασικό επιχείρημα το γεγονός ότι οι δημόσιες επενδύσεις είναι η μοναδική ευκαιρία οικονομικής ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας, η ηγεσία των ελεγκτών επιμένει στην περικοπή, αφού, παρά την καλή θέληση που διαπιστώνουν, υπάρχουν παντού καθυστερήσεις.
Στις συναντήσεις που γίνονται τις τελευταίες ημέρες, ζήτησαν να μάθουν ποια είναι η υλοποίηση του μεσοπρόθεσμου στόχου που περιλαμβάνεται για την απορρόφηση κοινοτικών κονδυλίων για το 2011.

Εναντι στόχου απορρόφησης 1,1 δισ. ευρώ μέχρι και τα τέλη Ιανουαρίου, οι αρχές του υπουργείου Ανταγωνιστικότητας παρουσίασαν, μέχρι και χθες, αιτήσεις πληρωμών, από την αρχή του χρόνου, της τάξης των 350 εκατ. ευρώ.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
politika-gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: