Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

«Ναι» στο διάλογο, αν δώσετε πίσω την «Κυριαρχία στο Κοινοβούλιο»

Ο όρος του Κεφαλογιάννη για το διάλογο

«Ναι» στο διάλογο για την αντιμετώπιση του χρέους και του ελλείμματος, υπό την προϋπόθεση ότι θα αλλάξει η διάταξη που δίνει στον υπουργό Οικονομικών το δικαίωμα να υπογράφει συμφωνίες στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης, χωρίς την έγκριση της Βουλής, λέει η Νέα Δημοκρατία.
Τα παραπάνω σημείωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Μανώλης Κεφαλογιάννης, μετά τις επικρίσεις του υφυπουργού Οικονομικών, Φίλιππου Σαχινίδη, για τη μη συμμετοχή της Νέας Δημοκρατίας στο διάλογο για τα δημοσιονομικά...


«Θα δεχθείτε να αλλάξετε τη ντροπή-διάταξη του Μνημονίου για γενική εξουσιοδότηση στον υπουργό Οικονομικών, χωρίς να δίνει αναφορά ούτε καν στο υπουργικό συμβούλιο, να αλλάζει τις διατάξεις του Μνημονίου, να μας φορτώνει επιπλέον 17 δισ. ευρώ μέχρι το 2015; Αν το αλλάξετε ερχόμαστε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κεφαλογιάννης.
«Θεωρώ προσχηματικό τον όρο για διάλογο» απάντησε ο υφυπουργός Οικονομικών, προσθέτοντας πως «όταν η Νέα Δημοκρατία ψήφιζε τον νόμο περί δημοσιονομικής ευθύνης, η διάταξη ήταν εν γνώσει της. Άρα, η πραγματικότητα είναι αυτή που προκύπτει από την άρνησή της».
parapolitika

Δεν υπάρχουν σχόλια: