Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

«Συγκυβέρνηση ή Εκλογές», το δίλημμα που θα θέσει ο Παπανδρέου


Το ΠΑΣΟΚ θα ζητήσει συγκυβέρνηση από τη Νέα Δημοκρατία

Το ΠΑΣΟΚ, είναι πλέον βέβαιο, ότι θέλει να πάει σε εκλογές, αλλά προσπαθεί να βρει τρόπο να τις φορτώσει στη Νέα Δημοκρατία. 
Η Νέα Δημοκρατία από το άλλο μέρος, έχει αντιληφθεί τις προθέσεις του ΠΑΣΟΚ, γι’ αυτό και αποφεύγει με κάθε τρόπο να θέτει τέτοιο θέμα, παρά τις προκλήσεις που δέχεται τόσο από το ΠΑΣΟΚ, όσο και από το σύνολο των αγανακτισμένων Νεοδημοκρατών. 
Προτιμάει, προς το παρόν, μιας και οι δημοσκοπήσεις ακόμα δεν την ευνοούν, να φορτώνεται το πολιτικό κόστος που συνεπάγεται η ατολμία που δείχνει, παρά να....
καταγγελθεί από την προπαγάνδα του ΠΑΣΟΚ στον ελληνικό λαό, ως ανεύθυνη. 
Ότι  δηλαδή  προκαλεί εκλογές, μόνο για την εξουσία, αδιαφορώντας για το χάος.

Το ΠΑΣΟΚ έχει βρεθεί σε αδιέξοδο. Η επιλογή του μνημονίου αποδεικνύεται λανθασμένη και η λαϊκή δυσαρέσκεια διογκώνεται με ταχύτητα. Για το λόγο αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες, διακινείται ένα σενάριο, το οποίο λέει ότι η κυβέρνηση θα ζητήσει από τη Νέα Δημοκρατία συγκυβέρνηση, προ του αδιεξόδου και στο όνομα του εθνικού συμφέροντος. Ο στόχος του ΠΑΣΟΚ δεν είναι προφανώς η πραγματική συγκυβέρνηση, αλλά η βέβαιη άρνηση της Νέας Δημοκρατίας, ώστε να της φορτώσει το αδιέξοδο και να προσφύγει σε εκλογές με την Νέα Δημοκρατία κατηγορούμενη.

Από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας, οι πρώτες πληροφορίες, επιβεβαιώνουν αυτό το σενάριο και ταυτόχρονα επιβεβαιώνουν και τη σταθερή άρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Εμείς, θα συνιστούσαμε στη Νέα Δημοκρατία να μην προβάλει στείρα άρνηση, αλλά να αποδεχτεί την πρόταση-πρόκληση, βάζοντας όμως κάποιους όρους που θα αλλάζουν συθέμελα το πολιτικό σύστημα, κάτι που δεν θα μπορέσει να αντέξει το Σύστημα ΠΑΣΟΚ, γιατί του κόβει τα πόδια. Έτσι, όχι μόνο θα εκθέσει το ΠΑΣΟΚ, αλλά θα βάλει και τις βάσεις για μια ευρεία νίκη. Προτάσεις υπάρχουν πολλές. Εδώ είμαστε.

Θα το κάνει; 
Μάλλον όχι, γιατί και η ίδια ως ένα βαθιά συντηρητικό και συστημικό κόμμα, δεν μπορεί να διανοηθεί προοδευτικές λύσεις έξω από το σύστημα.
Γι’ αυτό και δεν θα έχει μέλλον, μέσα στο Σύστημα ΠΑΣΟΚ.
Θα μένει πάντα στη σκιά του ΠΑΣΟΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: