Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2019

Έσπασε το Άβατο των Εξαρχείων η Αστυνομία - 28 συλλήψεις και 13 προσαγωγές (φωτό & βίντεο)

Έφοδο σε πολυκατοικία στα Εξάρχεια, στην οδό Σπ. Τρικούπη, πραγματοποίησε νωρίτερα η Αστυνομία.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι αρχές προχώρησαν σε επτά συλλήψεις. 
Στο κτίριο που έγινε η επέμβαση της ΕΛ.ΑΣ η ταράτσα επικοινωνεί με τρία ακόμα πολυκατοικίες...
Εκεί οι αστυνομικοί εντόπισαν βόμβες μολότοφ, πέτρες και στυλιάρια γεγονός που δείχνει πως οι γνωστοί άγνωστοι ήταν έτοιμοι να προκαλέσουν επεισόδια μετά την πορεία.
Στη νέα επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ συνελήφθησαν δύο άτομα ανεβάζοντας έτσι το συνολικό αριθμό των συλληφθέντων σε εννέα.

Οσα κατέγραψε το drone της αστυνομίας σε ταράτσα πολυκατοικίας
Η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο με όσα κατέγραψε το drone της ΕΛ.ΑΣ. σε ταράτσα πολυκατοικίας στα Εξάρχεια.
Η ΕΛ.ΑΣ. εκτός από το βίντεο έδωσε στη δημοσιότητα και τρεις εικόνες από τα αντικείμενα που βρέθηκαν στην ταράτσα. Πρόκειται για μολότοφ, μπουκάλια, σπασμένα μάρμαρα και αντιασφυξιογόνες μάσκες.
Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα η αστυνομία είχε πραγματοποιήσει δύο επιχειρήσεις σε πολυκατοικίες στα Εξάρχεια στις οδούς Σπύρου Τρικούπη και Στουρνάρη, όταν νεαροί προσπάθησαν να μ,πουν στα κτίρια.
Το βίντεο από το drone της ΕΛ.ΑΣ.
Η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο από τα όσα κατέγραψε το drone σε ταράτσα στα Εξάρχεια.
Κλεφτοπόλεμος με 28 συλλήψεις και 15 προσαγωγές στα Εξάρχεια
Επεισόδια και κλεφτοπόλεμος ανάμεσα σε κουκουλοφόρους και τα ΜΑΤ στα στενά των Εξαρχείων ακολούθησαν τη μεγάλη πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου κατά την οποία η αστυνομία κέρδισε το στοίχημα, αφού όλα εξελίχθηκαν ομαλά.
Στην περιοχή των Εξαρχείων η αστυνομία είχε προχωρήσει σε «εκκαθαριστικές» επιχειρήσεις, προχωρώντας μάλιστα και σε συλλήψεις όταν στην ταράτσα πολυκατοικίας στην οδό Σπυρίδωνος Τρικούπη εντόπισαν υλικά παρασκευής μολότοφ και άλλα πολεμοφόδια.
Ωστόσο περίπου από τις οκτώ το βράδυ βρίσκονται σε εξέλιξη επεισόδια και κλεφτοπόλεμος στην περιοχή των Εξαρχείων ανάμεσα στις πολύ ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ και κουκουλοφόρους. Η αστυνομία έχει κάνει 28 συλλήψεις και 13 προσαγωγές.
Όλα ξεκίνησαν όταν ομάδες κουκουλοφόρων επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό στα Εξάρχεια. Αρχικά η ένταση ήταν στην Μπουμπουλίνας, ενώ κουκουλοφόροι επιδόθηκαν σε πετροπόλεμο εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων στην οδό Σπυρίδωνος Τρικούπη, ενώ έχουν ανάψει και φωτιές.
Λίγο πριν από τις εννέα μία εικοσάχρονη, που είναι κάτοικος της περιοχής των Εξαρχείων, παρελήφθη από το ΕΚΑΒ έχοντας τραύμα στο κεφάλι. Όπως καταγγέλλει έχει χτυπηθεί από αστυνομικό με γκλομπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: