Τετάρτη, 5 Μαρτίου 2014

ΣΟΚ από Russia Today: Δεν ήταν του Γιανούκοβιτς οι ελεύθεροι σκοπευτές στο Κίεβο αλλά της αντιπολίτευσης (Βίντεο)

Μισθοφόροι ήταν οι σκοπευτές στο Κίεβο και είχαν προσληφθεί από τους ηγέτες των κινητοποιήσεων. 

Αυτό αποκαλύπτεται από συνομιλία που διέρρευσε στο διαδίκτυο (Vid)

Διεθνή πολιτικό σεισμό πιθανότατα να προκαλέσει η συνομιλία ανάμεσα στην επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ, Κάθριν Άστον και τον Εσθονό υπουργό Εξωτερικών, συνομιλία η οποία διέρρευσε στο διαδίκτυο.
Σύμφωνα με τη συνομιλία την οποία επικαλείται η ιστοσελίδα Russia Today, οι ελεύθεροι σκοπευτές που πυροβολούσαν τόσο εναντίον διαδηλωτών όσο όμως και αστυνομικών, εκτελούσαν διαταγές των ηγετών της αντιπολίτευσης, δηλαδή των άμεσα εμπλεκόμενων και πρωταγωνιστών των κινητοποιήσεων στην ...

πλατεία Ανεξαρτησίας (Μαϊντάν) στο Κίεβο.
"Γίνεται ολοένα και πιο φανερό ότι πίσω από τους ελεύθερους σκοπευτές (σνάιπερς) δεν ήταν ο Γιανουκόβιτς, αλλά κάποιος από το νέο συνασπισμό (την αντιπολίτευση)", ακούγεται να λέει ο Εσθονός υπουργός Εξωτερικών, Ούρμας Πάετ.
Η απάντηση της επικεφαλής όμως της ευρωπαϊκής διπλωματίας είναι ακόμα πιο αποκαλυπτική:

"Πιστεύω ότι δεν θέλουμε να το ερευνήσουμε…".

Ο Εσθονός υπουργός αναφέρεται επίσης σε συζήτηση που είχε με γιατρό η οποία φέρεται να είπε στον Πάετ ότι τόσο οι διαδηλωτές, όσο και οι αστυνομικοί είχαν δεχθεί πυρά από τα ίδια άτομα.
Σύμφωνα με το RT, το ηχητικό ντοκουμέντο ανέβηκε στο διαδίκτυο από αξιωματικούς των υπηρεσιών πληροφοριών της Ουκρανίας (SBU) που πρόσκεινται στο Βίκτορ Γιανουκόβιτς. Αυτοί ήταν οι άνθρωποι που έβαλαν τους "κοριούς".
Εντούτοις, έχει προκαλέσει πλήθος ερωτημάτων το γεγονός πως το ντοκουμέντο ήρθε στο φως από το Russia Today και το αναπαράγουν όλα τα ρωσικά ΜΜΕ.

Επιβεβαιώνει ο Εσθονός υπουργός

Ο Εσθονός υπουργός Εξωτερικών επιβεβαίωσε το απόγευμα της τετάρτης την τηλεφωνική συνομιλία που είχε με την Άστον, λέγοντας πως είναι αυθεντική.
Ο Πάετ είπε σε δημοσιογράφο του πρακτορείου RIA-Novosti ότι μίλησε με την κ. Άστον την περασμένη βδομάδα, αλλά απέφυγε να σχολιάσει περαιτέρω λέγοντας ότι πρώτα έπρεπε να ακούσει την ηχογράφηση.
"Είναι πολύ απογοητευτικό ότι υπήρξε τέτοια παρακολούθηση. Δεν είναι καθόλου σύμπτωση ότι αυτή η συζήτηση ήρθε στο φως της δημοσιότητας σήμερα", τόνισε ο κ. Πάετ.
Και συμπλήρωσε:
"Η συζήτηση μου με την Άστον έγινε την περασμένη βδομάδα μόλις επέστρεψα από το Κίεβο."

Δεν υπάρχουν σχόλια: