Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ: Συγκρατημένα χαμόγελα στη Συγγρού..!


ΜΑΧΗ ΠΟΡΤΑ - ΠΟΡΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ

Σε
μάχη ψήφο- ψήφο, όπως όλα δείχνουν, θα εξελιχθεί η εκλογική κόντρα της Κυριακής καθώς το τοπίο, δείχνει ακόμη θολό ως προς το αποτέλεσμα. Συνεργάτες του κ. Σαμαρά επιμένουν ότι η εκλογική νύχτα, με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, φαίνεται ότι θα είναι «ντέρμπι» ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για την πρωτιά, εκφράζουν ωστόσο την αισιοδοξία ότι η κοινωνία αντιληφθεί το τι διακυβεύεται και καταλαβαίνει τι μπορεί να σημαίνει η έξοδος της χώρας από την ευρωζώνη.
Η προεκλογική εκστρατεία που ακολουθήθηκε αυτή τη φορά, είχε τελείως διαφορετικά χαρακτηριστικά σε σχέση με την υποτονικότητα της προεκλογικής περιόδου της 6ης Μαΐου. Ο πρόεδρος της ΝΔ πύκνωσε τις συναντήσεις του με τον κόσμο ενώ και τα «γαλάζια» στελέχη «όργωσαν» πόρτα- πόρτα την Ελλάδα, με στόχο να...
καταστήσουν τους πολίτες κοινωνούς της κατάστασης.

Στόχος για την ΝΔ ήταν η ανάδειξη το κεντρικού διλήμματος της κάλπης της 17ης Ιουνίου το οποίο παραμένει η επιλογή διατήρησης της χώρας εντός της ευρωζώνης, ώστε μετά από διετή και πλέον «Γολγοθά», να διεκδικήσει τα οφέλη από τις διαφαινόμενες αλλαγές στην ευρωπαϊκή στρατηγική για την οικονομία.
Ή η διακινδύνευση της επιστροφής σε εθνικό νόμισμα, εξαιτίας ερασιτεχχισμών ή «τσάμπα μιαγκιάς» όπως λένε στελέχη της Συγγρού, που θα οδηγήσει σε κοινωνική εξαθλίωση, εθνική απομόνωση αλλά και επαχθέστερο Μνημόνιο, αντίστοιχο εκείνων που υπεγράφησαν σε αλλες χώρες του κόσμου με τα γνωστά αποτελέσματα.

Δεδομένων των ενδείξεων ότι η κοινή γνώμη έχει αντιληφθεί τι μπορεί να σημάνει η έξοδος της χώρας από την ευρωζώνη αλλά και παρακολουθεί με ενδιαφέρον την εξέλιξη του πολιτικού διαλόγου σε όλη την προεκλογική περίοδο διαπιστώνοντας την κακοφωνία που επικρατεί μέσα στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ, από την Συγγρού εκφράζουν συγκρατημένη αισιοδοξία για το αποτέλεσμα της Κυριακής.
Βοηθούν ασφαλώς και οι κυλιόμενες δημοσκοπήσεις των τελευταίων εβδομάδων που, κατά πληροφορίες, δίνουν κάποιο προβάδισμα στην ΝΔ, διασφαλίζοντας μεταξύ άλλων το ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης την επομένη των εκλογών.
Το κεντρικό αυτό δίλημμα «ευρώ ή δραχμή» και ό,τι συνεπάγεται από την επιστροφή σε εθνικό νόμισμα, στο οποίο μπορεί να οδηγήσουν οι ερασιτεχνισμοί στη διαχείριση από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και το γεγονός ότι δε δείχνουν να αντιλαμβάνονται την κρισιμότητα της παραμονής της χώρας εντός Ευρωζώνης, αναμένεται να αναδείξει και στην αποψινή κεντρική του ομιλία στο Σύνταγμα ο Αντώνης Σαμαράς.
Συγκρατημένα χαμόγελα στη Συγγρού για το εκλογικό «ντέρμπι» της ΚυριακήςΑπό το πόντιουμ, ο κ. Σαμαράς αναμένεται να αναδείξει για μια ακόμη φορά τον ενωτικό χαρακτήρα και την εθνική διάσταση της πολιτικής του στρατηγικής, αντίθετα με τον κ. Τσίπρα ο οποίος, όπως επισημαίνουν στην Συγγρού, αναλώθηκε σε ρητορεία βγαλμένη από το παρελθόν, επικαλούμενος διχαστικές εικόνες και επιχειρώντας να αφυπνίσει θλιβερές μνήμες.


Πάνος Ρασσιάς

Δεν υπάρχουν σχόλια: