Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Ποιούς δήμους και ποιες Περιφέρειες παραδέχονται ότι χάνουν στην Ιπποκράτους!

ekloges.jpg
Μια ιδιαίτερα σημαντική σύσκεψη ολοκληρώθηκε πριν απο λίγο στην Ιπποκράτους, όπου μελετήθηκαν τα τελευταία στοιχεία απο τους τρεις μεγάλους δήμους και τις 11 Περιφέρειες, που πήγαν στον δεύτερο γύρο.  

Σύμφωνα με  πληροφορίες , οι τελικές εκτιμήσεις της Ιπποκράτους για τα αποτελέσματα της Κυριακής είναι οι εξής:
Δήμος Αθηναίων: Θεωρούν ότι θα κερδίσει τελικά ο Νικήτας Κακλαμάνης με διαφορά της τάξεως 3 μονάδων.
Δήμος Θεσσαλονίκης: Εκτιμούν ότι δεν θα κατορθώσει τελικά να κόψει το νήμα ο Γιάννης Μπουτάρης. Χρεώνουν την Θεσσαλονίκη στους "γαλάζιους" δήμους.
Δήμος Πειραιά: Στην σύσκεψη διαπιστώθηκε ότι ο Βασίλης Μιχαλολιάκος με τις κινήσεις που προηγήθηκαν εντός της εβδομάδας κέρδισε έδαφος και δείχνει να κερδίζει τον δήμο. Θεωρούν ότι στον Πειραιά θα χάσει τελικά ο Γιάννης Μίχας.
Περιφέρεια Αττικής:
Σύμφωνα με τα στοιχεία που μελέτησαν στην σύσκεψη, ο Γιάννης Σγουρός κερδίζει την Περιφέρεια Αττικής με ασφαλή διαφορά απο τον Βασίλη Κικίλια.
Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης: Εκτιμούν ότι πλέον είναι πολύ μπροστά ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ Άρης Γιαννακίδης, έναντι του γαλάζιου Γ.Παυλίδη. Έτσι χρωματίζουν την συγκεκριμένη περιφέρεια πράσινη.
Περιφέρεια Ιονίων Νήσων: Σύμφωνα με όλα τα στοιχεία που εξετάστηκαν στην σύσκεψη η Περιφέρεια θα κατοχυρωθεί και επίσημα το βράδυ της Κυραικής στον επίσημο υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ Ηλία Μπεριάτο.
Περιφέρεια Πελοποννήσου: Τα στοιχεία που εξετάστηκαν στην σύσκεψη έδειξαν ότι την συγκεκριμένη Περιφέρεια κερδίζει ο ανεξάρτητος Πέτρος Τατούλης. Ωστόσο, έγινε εκτενής αναφορά στην ανάγκη ενίσχυσης της συσπείρωσης των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να κερδιθεί η Πελοπόννησος με μια ασφαλής διαφορά.
Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας: Ως εύκολη νίκη περιέγραψαν το αποτέλεσμα που αναμένεται απο τον κ. Απόστολο Κατσιφάρα στην Δυτική Ελλάδα την ερχόμενη Κυριακή.
Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας: Τα στοιχεία που εξετάστηκαν έδειξαν ότι ο Κλέαρχος Περγαντάς κερδίζει με μικρή διαφορά τον Θανάση Χειμάρα, πράγμα επικίνδυνο... για την μάχη της Κυριακής.
Περιφέρεια Ηπείρου: Στην σύσκεψη αναφέρθηκαν στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η υποψηφιότητα του κ. Βαγγέλη Αργύρη. Το συμπέρασμα ήταν ότι η μάχη εκεί μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ θα είναι σκληρή και θα έχει τα χαρακτηριστικά ντέρμπι. Ωστόσο, την Περιφέρεια αυτή την "χρεώνουν" στη ΝΔ.
Περιφέρεια Θεσσαλίας: Ως ντέρμπι χαρακτήρισαν την μάχη σε αυτή την Περιφέρεια.
Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου: Ως ντέρμπι χαρακτήρισαν την μάχη και σε αυτή την Περιφέρεια, με μεγαλύτερες πιθανότητες να την κερδίσει η ΝΔ...
Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Για αυτή την Περιφέρεια τα στοιχεία που μελετήθηκαν ήταν συντρηπτικά υπέρ του Παναγιώτη Ψωμιάδη, η νίκη του οποίου θεωρείται πλέον δεδομένη και με μεγάλη διαφορά.
Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Στο ΠΑΣΟΚ θεωρούν την μάχη "ντέρμπι", με μεγάλες πιθανότητες όμως να κερδίσει την Περιφέρεια η ΝΔ.
Πάντως, τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που συμμετείχαν στην σύσκεψη κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το ΠΑΣΟΚ τελικά θα κατορθώσει να επικρατήσει σε 7 Περιφέρειες συνολικά (2 απο την πρώτη Κυριακή και 5 απο την δεύτερη) ενώ η ΝΔ σε 6. 
parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: