Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2010

«Αυτοδιοικητικές εκλογές με άρωμα βουλευτικών…»


Αυτοδιοικητικές εκλογές με χρώμα «Καλλικράτη»
Η ανάδειξη των νέων αρχών στους 370 Δήμους και στις 13 πλέον  Περιφέρειες, είναι γεγονός. Το αυτοδιοικητικό τοπίο της χώρας αλλάζει κατά κόρον, αλλάζει η οργάνωση της τοπικής και περιφερειακής διοίκησης.
Ο θεσμός της αυτοδιοίκησης είναι ο πιο άμεσος και πλησιέστερος στον πολίτη.  
Η διαχείριση των τοπικών ζητημάτων είναι καθοριστικής σημασίας για την ανάπτυξη και τη συνοχή, για την αλληλεγγύη των πόλεων και των περιφερειών.
Οι κάλπες, λοιπόν, άνοιξαν και έχουν σήμερα την τιμητική τους. Καθήκον ...όλων μας είναι η ανάδειξη των καλύτερων και των ικανότερων από τους υποψήφιους.
Αυτές όμως οι εκλογές, έχουν κάτι διαφορετικό. Η οικονομική κρίση, το βάρος του μνημονίου, καθώς και η απογοήτευση του κόσμου, δημιουργούν ένα βαρύ πολιτικό σκηνικό με αποκορύφωμα, αυτής της δύσκολης πολιτικής συγκυρίας, το δίλλημα που έθεσε στους πολίτες ο Πρωθυπουργός, που για πολλούς αναλυτές και δημοσιογράφους αγγίζει και τα όρια του πολιτικού εκβιασμού.
Το «ή ψηφίζετε τις επιλογές μου ή προσφεύγω σε εθνικές εκλογές» δεν αντηχεί εύηχα στ’ αυτιά των πολιτών. Εκφράζει μια πολιτική πρακτική, περασμένων δεκαετιών. Μόνο που οι εποχές αλλάζουν όπως αλλάζουν και οι ανάγκες της χώρας και των συμπατριωτών μας.
Κάθε σκέψη για πρόωρες εθνικές εκλογές είναι επιζήμια για την οικονομία μας, ειδικά αυτή την εποχή που ακροβατεί σε τεντωμένο σχοινί. Θα είναι επιζήμια για τον λαό και για τις έως τώρα θυσίες του.
Σ΄ αυτή τη δύσκολη περίοδο, τόσο η Κυβέρνηση όσο και η Αντιπολίτευση, αποδεικνύονται κατώτερες των περιστάσεων και των στιγμών.
Ο κόσμος κουράστηκε. Δεν πείθεται πλέον εύκολα, δεν του αρκούν τα ωραία λόγια και οι παχυλές υποσχέσεις.
Αναζητά κάτι διαφορετικό, κάτι νέο, το οποίο να μπορεί να εκφράσει τις ανησυχίες και τις προσδοκίες του. Να εκφράσει δημιουργικά το αύριο. Αναζητά καθαρό πολιτικό λόγο, δημιουργικές προτάσεις, συνέπεια, συνεργασία, αλήθειες και πάνω απ’ όλα εμπιστοσύνη.
Έναν πολιτικό φορέα που δεν θα φοβηθεί ν’ αντιμετωπίσει τα προβλήματα, ν’ αρθρώσει τολμηρό και καινοτόμο πολιτικό λόγο, να δώσει όραμα και προοπτική.
Τις επόμενες ημέρες ένας νέος πολιτικός σχηματισμός θα γεννηθεί. Μια καινούργια παράταξη που στη πλειοψηφία της θ’ αποτελείται από νέα άτομα, με όρεξη και όραμα, άφθαρτα και χωρίς δεσμεύσεις. Υπόλογα μόνο στους πολίτες και το έθνος. 
Με τη Ντόρα Μπακογιάννη να ηγείται του εγχειρήματος ο δρόμος για τη νέα εποχή ανοίγει. Το παρελθόν μοιραία υποχωρεί. Σ’ αυτό το προσκλητήριο οφείλουμε όλοι να δώσουμε δυναμικά το παρόν.
Το μέλλον είναι προ των πυλών.
Της Θέκλας Παρασκευούδη

1 σχόλιο:

Lucky Archer - Λάκης Βελώτρης είπε...

Μόνη Εσφιγμένου αρχηκλώσσα σλαβοκουμουνίας! Αυτού Ζητωτές Παλαμά πρόδοσαν Ελληνισμό στον σλαβομονγολισμό με ανατολίτηκη δαιμονία ησυχασμο και έσφαξαν αριστοκρατία Θεσσαλονίκης να ιδρυσουν οβσηνα σλαβοκουμουνιάς! Εστησαν σπιούνο σφετεριστή Καντακουζινό με σλαβομονγολικά στρατεύματα, αξανοίγοντας θηρες δια τουρκοκρατία. Τοήνβης έδειξε ότι η Ζηλωτή φορολογία έπιεσε αγρότες Μικράς Ασίας να ασπασθούν τους Τούρκους.