Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2010

Η κάλπη... βγάζει κάλπη

Βαρόμετρο συνιστούν οι σημερινές εκλογές, σύμφωνα με δηλώσεις του,  για τον Πρωθυπουργό που θα κρίνει την απόφαση για το αν θα πάμε σε πρόωρες εκλογές. 
Εμείς πάντως πιστεύουμε ότι θα πάμε σίγουρα σ' εκλογές, ανεξαρτήτως του σημερινού αποτελέσματος!

Γεγονός είναι πάντως ότι στο κυβερνών κόμμα έχουν ετοιμασθεί για αυτό το ενδεχόμενο, καθώς τόσο ο κ. Γιώργος Παπανδρέου, όσο και ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης επιμένουν ότι η χώρα θα πρέπει να έχει σταθερή κυβέρνηση για τα επόμενα χρόνια.
Μάλιστα είναι ενδεικτικό ότι εκλήθει ο πρόεδρος της Βουλής κ. Φίλιππος Πετσάλνικος να ...
παρέχει τεχνικές πληροφορίες. Εκεί διευκρινίστηκε ότι το ΠΑΣΟΚ θα ακροβατούσε συνταγματικά αν επέμενε οι εθνικές εκλογές να γίνουν με το δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών.
Γι αυτό το λόγο αποφασίστηκε να γίνουν ξεχωριστά και οι εθνικές εκλογές τοποθετούνται στα μέσα του Δεκέμβρη.
Σύμφωνα με πληροφορίες στα κυβερνητικά επιτελεία εκτιμούν ότι το πιθανότερο είναι να κερδίσει το ΠΑΣΟΚ τις πρόωρες εκλογές, καθώς η εκλογική αναμέτρηση θα γίνει με το νόμο Παυλόπουλου που πριμοδοτεί το πρώτο κόμμα και επίσης είναι πολύ πιθανόν ο ΣΥΡΙΖΑ και η Δημοκρατική Αριστερά να μην μπουν στη νέα Βουλή.
Αντιθέτως, οι δημοσκόποι αφήνουν περιθώρια να κερδίσει την είσοδό του στη Βουλή το κόμμα της κ. Μπακογιάννη, γεγονός που σημαίνει ότι η συντηρητική παράταξη θα είναι τριχοτομημένη. 
Συνεπώς το ΠΑΣΟΚ θα μπορεί να έχει μία άνετη νίκη και να ανανεώσει τον πολιτικό χρόνο, ενώ ο κ. Γιώργου Παπανδρέου με τη λίστα θα μπορέσει να έχει πιο συμπαγή κοινοβουλευτική ομάδα. 
Αν ο πρωθυπουργός κερδίσει τις εκλογές θα συνιστά και θρυαλλίδα ευρύτερων πολιτικών εξελίξεων, καθώς το εκλογικό αποτέλεσμα θα υποχρεώσει όλους τους πολιτικούς χώρους να επαναπροσδιορίσουν τις προτεραιότητές τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: