Η εφημερίδα αναφέρει ακόμη ότι «ένα πρόσωπο που είναι κοντά στην ελληνική κυβέρνηση, δήλωσε ότι ο κ. Βαρουφάκης έχει γίνει βαρίδι για την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ» αλλά δεν πιστεύει ότι αυτό θα σημάνει την αποπομπή του από την κυβέρνηση αμέσως: «Η στιγμή για να διώξει τον υπουργό οικονομικών θα έρθει όταν η ενδιάμεση συμφωνία με τους δανειστές θα έχει ολοκληρωθεί και πριν αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις για το νέο πακέτο βοήθειας».
Η εφημερίδα επικαλούμενη δύο αξιωματούχους της Ευρωζώνης αναφέρει ότι οΓερούν Ντάισελμπλουμ τηλεφώνησε στον Αλέξη Τσίπρα από τη Ρίγα, σε μια προσπάθεια να αποκατασταθούν οι σχέσεις των δύο πλευρών μετά το πολεμικό κλίμα στο Eurogroup.
Η εφημερίδα αναφέρει ότι ανώτερος αξιωματούχος της κυβέρνησης είπε ότι η συνεδρίαση στη Ρίγα της Λετονίας πιθανώς να οδηγήσει στην περιθωριοποίηση του Γιάνη Βαρουφάκη καθώς ο κ. Τσίπρας και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους.
«Μερικοί αξιωματούχοι της Ευρωζώνης και της Ελλάδας πιστεύουν ότι οι διαφορές ανάμεσα στον Βαρουφάκη και τον Τσίπρα βαθαίνουν και ότι μια συντονισμένη έκκληση στον πρωθυπουργό, μπορεί να οδηγήσει σε μια συμφωνία στο τέλος Μαΐου» αναφέρουν οι Financial Times, προσθέτωντάς ότι σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η αντιπαράθεση με τον Βαρουφάκη αφορά κυρίως την διαδικασία της διαπραγμάτευσης.
Σε ό,τι αφορά στην άρνηση του Γιάνη Βαρουφάκη να δεχθεί την άφιξη επιθεωρητών της πρώην τρόικας στην Αθήνα, αξιωματούχοι της Ευρωζώνης επιμένουν ότι «η νέα συμφωνία για τις μεταρρυθμίσεις, με τους επιθεωρητές στην Αθήνα πριν αρχίσουν οι συνομιλίες για την παροχή βοήθειας αρχίσουν στο Eurogroup».
«Υπάρχει ένα στοιχείο δυσαρμονίας στην κατανόηση» σχολίασε ένας αξιωματούχος, που εμπλέκεται στη διαπραγμάτευση ο οποίος συμπληρώνει: «Ο Βαρουφάκης δεν κατανοεί ότι σε πολιτικό επίπεδο δεν διαπραγματεύονται όλα τα ζητήματα. Άλλοι άνθρωποι το κάνουν αυτό».
parapolitika