Τετάρτη, 6 Μαρτίου 2013

Θόδωρος Πάγκαλος: «Δεν μου αρέσει καθόλου ούτε το σημερινό ΠΑΣΟΚ, ούτε ο πρόεδρός του ο σημερινός»

O Θόδωρος Πάγκαλος έδωσε συνέντευξη στο ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ, σχολιάζοντας την σημερινή κατάσταση που έχει περιέλθει το ΠΑΣΟΚ με έναν αρκετά καυστικό τρόπο.
«Δεν μου αρέσει καθόλου. Ούτε το σημερινό ΠΑΣΟΚ, ούτε αυτοί που είδα στο συνέδριο, ούτε αυτά που άκουσα. Ούτε ο πρόεδρός του ο σημερινός. Κανείς δεν μου αρέσει από αυτούς. Ακόμη και στις μεγάλες στιγμές του συνεδρίου, στην αποφώνηση που κάνει ο πρόεδρος και εκεί όπου υπάρχει κόσμος, είδα άδειες καρέκλες», δήλωσε...

Μάλιστα χαρακτήρισε απαράδεκτο το γεγονός ότι δεν συμπεριλήφθηκαν οι ευρωβουλευτές αριστίνδην στην νέα Κεντρική Επιτροπή και πρόσθεσε αναφερόμενος στην παραίτηση της Μαριλένας Κοππά από τη θέση της επικεφαλής των ευρωβουλευτών του ΠΑΣΟΚ:
«Η Μ. Κοππά είναι μια δοκιμασμένη επιστήμονας, με ιστορία στο πανεπιστήμιο και στον πανεπιστημιακό συνδικαλισμό. Έχει πλέον παρουσία και στην πολιτική ζωή του τόπου, έχει γράψει πολλά κείμενα. Δεν ξέρω γιατί έγινε αυτό. Υπάρχει μια μικροπρέπεια και εσωστρέφεια που δεν δικαιολογείται από το γεγονός που έχει προκύψει. Πραγματικά, στην ΚΕ έχει εκλεγεί η σάρα και η μάρα. Θα έπρεπε να υπάρχει χώρος και για τους ευρωβουλευτές, διότι δεν είναι και τεράστιος αριθμός. Είχες την αίσθηση, όμως, ιδιαίτερα από κάποιες ομάδες νεολαίων, ότι ήσουν σε άλλο κόμμα. Ότι ήσουν εκεί για να εξοντωθείς, για να βληθείς, για να απομονωθείς και για να εξαφανιστείς. Κάποιοι έκαναν εκεί την κλασσική δουλειά που γίνεται στα μικρά κόμματα. Το «όλον» ΠΑΣΟΚ του κ. Βενιζέλου είναι μικρό κόμμα, βεβαίως. Και θα γίνει ακόμη μικρότερο, εάν συνεχιστεί αυτή η νοοτροπία. Βλέπω στις ίδιες θέσεις, τους ίδιους ανθρώπους που οδήγησαν το ΠΑΣΟΚ από το 40% στο 8% και το πάνε παρακάτω».
Ο Θόδωρος Πάγκαλος ανέφερε πως στην κεντρική επιτροπή εξέλεγη και «κατάπτυστο» στέλεχος της νεολαίας, διευκρινίζοντας ότι η αναφορά του αυτή δεν αφορά τον κ. Ανδρουλάκη, που «έκανε νοθεία, για να στείλει άλλους αντιπροσώπους από αυτούς που θα είχαν εκλεγεί αν είχαν γίνει κανονικές διαδικασίες».
Εξάλλου, αναφερόμενος στην επίσκεψη του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά στην Τουρκία και τις επαφές του με το Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβερνήσεως είπε:
«Αυτό το καζάν- καζάν, που είπε ο Τούρκος πρωθυπουργός, είναι πολύ ύποπτο και πολύ ανατολίτικο. Διότι τι λέει; Ελάτε να επισκευάσουμε το σπίτι, να το φτιάξουμε μοντέρνο και να μοιραστούμε τα νοίκια. Ναι, αλλά το σπίτι είναι δικό μας. Τα δικαιώματα αυτά δεν τους τα δίνει το Διεθνές Δίκαιο και στο Διεθνές Δίκαιο δεν δέχονται να υπαχθούν».

Δεν υπάρχουν σχόλια: