Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012

Αποκαλύψεις που θα... ταράξουν από τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη

Με ένα βιβλίο αποφάσισε να μιλήσει για πρώτη φορά, για την κυβέρνησή του, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, περιγράφοντας το έργο της περιόδου 1990-1993.
Υπό την εποπτεία του ίδιου του πρώην πρωθυπουργού και με τη συμβολή ομάδας έμπειρων συνεργατών του, με επικεφαλής τον πρώην υπουργό Γιάννη Παλαιοκρασσά που ανέλαβε να καταγράψει τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας πριν από 20 χρόνια, το βιβλίο ολοκληρώνεται και σύντομα θα βρίσκεται στα βιβλιοπωλεία. ...

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», όπως αναφέρουν οι συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού, το βιβλίο είναι εξαιρετικά επίκαιρο. Και τότε η Ελλάδα είχε φτάσει στα πρόθυρα της χρεωκοπίας, η πραγματική οικονομία ήταν εγκλωβισμένη στις αγκυλώσεις και τον κρατισμό της δεκαετίας του '80, ενώ η διεθνής αξιοπιστία της είχε φτάσει στο ναδίρ.

Οι Ευρωπαίοι πίεζαν για μέτρα και μεταρρυθμίσεις, η οικονομία βρισκόταν στο χείλος της καταστροφής και η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, που είχε κερδίσει τις εκλογές τον Απρίλιο του 1990, κατάφερε να αποτρέψει τα χειρότερα και να βάλει τη χώρα σε μια νέα τροχιά.

Δυστυχώς, το έργο της διεκόπη πρόωρα και από τότε, σύμφωνα με το βιβλίο, η Ελλάδα δεν βρήκε ποτέ ξανά τον βηματισμό της.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρώην πρωθυπουργός στον πρόλογό του, «εάν η κυβέρνηση είχε συνεχίσει το έργο της, θα οδηγούσε τη χώρα στο επίπεδο των ευρωπαϊκών χωρών, οι οποίες σήμερα δεν αντιμετωπίζουν κίνδυνο πτώχευσης». 

Δεν υπάρχουν σχόλια: