Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

Παπακωνσταντίνου: Απειλεί να «δώσει» τον Βενιζέλο!

Είναι γεγονός, ότι αμέσως μόλις προκύψει κάποια πολιτική κρίση σχετιζόμενη άμεσα ή έμμεσα με στελέχη του ΠΑΣΟΚ, βγαίνουν απ’ τα θηκάρια τα σπαθιά και μαίνονται οι εμφύλιοι, αφού όλοι βλέπουν μια ευκαιρία για να επιλύσουν λογαριασμούς. 
Λογαριασμούς που είναι και πολλοί και ενδιαφέροντες…
Πόσο μάλλον με την υπόθεση της εμπλοκής του πρώην «τσάρου» Γ. Παπακωνσταντίνου με αλλοιώσεις της αρχικής λίστας Λαγκάρντ, αφού πρόκειται για μια μείζονα κρίση με… καταπράσινο χρώμα, ε;
Αμέσως λοιπόν μόλις προέκυψαν οι αποκαλύψεις περί εμπλοκής Παπακωνσταντίνου ο νυν αρχηγός του ΠΑΣΟΚ Β. Βενιζέλος έσπευσε να τον απομακρύνει απ’ το Κίνημα. Και για λόγους δικής του προστασίας...
(αφού τελειώνοντας τον ήδη τελειωμένο πολιτικά Παπακωνσταντίνου εκτιμά ότι θα ξεχαστούν οι δικές του τραγικές ευθύνες, όχι μόνο η συνενοχή του στην απόκρυψη επί μήνες της λίστας, αλλά και η γνωμάτευσή του προς τον τότε επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γ. Διώτη ότι η λίστα για νομικούς λόγους δεν μπορεί να αξιοποιηθεί!) αλλά και για λόγους ξεκαθαρίσματος λογαριασμών με το σύστημα των «κηπουρών» του ΓΑΠ!
Έτσι με μια ανακοίνωση όζουσα αλαζονείας και πολιτικού θράσους νόμισε ότι ξεμπέρδεψε, ποντάροντας και στη –σίγουρη- στήριξη του Αντ. Σαμαρά, ο οποίος λησμόνησε τι έλεγε (αυτός και το κόμμα του) για τις ευθύνες και του Βενιζέλου, πριν τον κάνει βέβαια κυβερνητικό συνεταίρο του…
Ο πρώην «τσάρος» ωστόσο δεν θέλει να μείνει στην τραγική θέση του εξιλαστήριου θύματος. Θα τα «δώσει όλα» προκειμένου ή να ελαφρύνει τη θέση του (πράγμα από πολύ δύσκολο, έως ακατόρθωτο!) ή να πάρει μαζί του κι άλλους, πολύ δε περισσότερο όσους εκτιμά ότι τον έφεραν ως εδώ.
Έτσι απόλυτα έγκυρες πληροφορίες μας αναφέρουν ότι στην εξέλιξη της μείζονος αυτής υπόθεσης (με τον πρόοδο δηλαδή των εργασιών της προανακριτικής που θεωρείται βέβαιο ότι θα συσταθεί) θα ισχυριστεί ότι:
•Τη λίστα την αλλοίωσαν επί υπουργίας Βενιζέλου, με στόχο να τον εξοντώσουν πολιτικά και αυτόν και το «σύστημα» των «κηπουρών του ΓΑΠ»!
Το αν θα πείσει, είναι ένα άλλο ζήτημα. Ωστόσο εκεί θα κυμανθεί η υπερασπιστική του γραμμή.
Ενδεικτικό επίσης του ότι το σύστημα Βενιζέλου αξιοποιεί την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ για να τελειώνει με το άλλο σύστημα, των «κηπουρών του ΓΑΠ» είναι και το γεγονός ότι ένας εκ των στενότερων συνεργατών του Βενιζέλου, ο βουλευτής Λεων. Γρηγοράκος, έσπευσε να αδειάσει και τον Παπακωνσταντίνου αλλά και τον Ραγκούση, ο οποίος για να λέγεται η αλήθεια αποχώρησε απ’ το ΠΑΣΟΚ ακριβώς λόγω των τραγικών χειρισμών Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλου για τη λίστα…
Εντύπωση ωστόσο προκαλεί η άλλη, επίθεση, αυτή που εμμέσως πλην σαφώς εξαπέλυσε ο Β. Βενιζέλος ενάντια στον πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γ. Διώτη.
Αυτόν φωτογράφισε με το σημείο της δήλωσής του με το οποίο έκανε λόγο για εκείνον ο οποίος ενώ διαβεβαίωνε τη Βουλή ότι δεν έχει τη λίστα την έδωσε σε περιοδικό (εννοεί το περιοδικό του Κ. Βαξεβάνη) υπαινισσόμενος μάλιστα και συνεργασία του με τον ΣΥΡΙΖΑ!
Και το περίεργο έγκειται στο ότι ο Γ. Διώτης είναι ένας εκ των στενότερων και εμπιστευτικότερων συνεργατών ενός άλλου πράσινου στελέχους, του Μιχ. Χρυσοχοϊδη!
Είναι σαφές. Ο πράσινος εμφύλιος έχει ακόμα πολλά επεισόδια…
  newsbomb.gr
Olympiada

Δεν υπάρχουν σχόλια: