Σάββατο 11 Μαΐου 2019

Μητσοτάκης: Να προκηρύξετε τώρα αμέσως Eκλογές [Video]

Δριμεία επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε ότι η ταύτισή του πρωθυπουργού με τον Παύλο Πολάκη σημαίνει και ταύτιση του ΣΥΡΙΖΑ με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ότι ο πρωθυπουργός έδωσε χαρακτήρα δημοψηφίσματος στις Eυρωεκλογές υπογραμμίζοντας ότι αναμένει την επομένη να προκηρύξει Eθνικές Eκλογές...
Όπως ανέφερε ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας με την ομιλία του στη Βουλή έδωσε στις Ευρωεκλογές χαρακτήρα δημοψηφίσματος.
«Σηκώνω το γάντι» είπε και κάλεσε τον πρωθυπουργό να δηλώσει στη Βουλή ότι το επικείμενο αρνητικό αποτέλεσμα της κάλπης θα είναι και η προκήρυξη Eθνικών Eκλογών προκείμενου να αλλάξει σελίδα η χώρας.
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υπογράμμισε ότι από τη συζήτηση που έγινε «μάθαμε πολλά» προσθέτοντας πως το βασικότερο είναι ότι «μάθαμε πως μια κυβερνητική πλειοψηφία, που στηρίζεται σε βουλευτές που αντάλλαξαν αρχές με καρέκλες, έχει απεριόριστη ανοχή απέναντι σε πολιτικές συμπεριφορές που δεν χωρούν σε μια Δημοκρατία».

Ξεκαθαρίζοντας πως δεν θα ανεχθεί άλλη χυδαία αναφορά στην οικογένεια του επισήμανε ότι θα απαντάει διότι «Θα απαντάω – γιατί η κοινή γνώμη οφείλει να έχει ακριβή αντίληψη για το ποιόν των προσώπων που συμμετέχουν στη δημόσια ζωή».
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα μπορούσε να έχει ζητήσει συγγνώμη για την επίθεση του Παύλου Πολάκη κατά του Στέλιου Κυμπουρόπουλου αλλά τελικά επέλεξε να κρύψει τον Παύλον Πολάκη πίσω από ένα ολόκληρο κόμμα.
Μάλιστα, έφερε ως παράδειγμα τον ευρωβουλευτή Μανώλη Κεφαλογιάννη, ο οποίος ζήτησε συγγνώμη για μια παραποιημένη φωτογραφία που χρησιμοποίησε σήμερα. «Κακώς βουλευτής μας χρησιμοποίησε ψεύτικες φωτογραφίες», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την υπόθεσηΚεφαλογιάννη.
Στη συνέχεια ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε ότι ο κ. Τσίπρας πήγε να γενικεύσει τη συζήτηση για να διασπάσει την προσοχή της κοινής γνώμης όμως αυτό γύρισε μπούμερανγκ για την Κυβέρνηση.
Ακόμα, πρόσθεσε ότι ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε με ύφος απαράδεκτο για αντιπαράθεση πολιτικών αρχηγών και επεσήμανε ότι δεν θυμάμαι ποτέ στο παρελθόν κανέναν πρωθυπουργό να απευθύνεται με τέτοιο ύφος στον οποιοδήποτε πολιτικό του αντίπαλο.
«Προκαλεί θλίψη και ντροπή - επιλογή σας να αποκαλέσετε “περιφερόμενη γλάστρα” τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο. Ο Στέλιος απάντησε απλά και νηφάλια: “Είναι άδικο αυτό που είπατε για μένα”, είπε. Γιατί το ύφος είναι ο ίδιος ο άνθρωπος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης και κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να παραδεχτεί το λάθος του.
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε ότι η συζήτηση για τα σκάφη και τις διακοπές είναι βαθιά πολιτική καθώς οι διακοπές του πρωθυπουργού σε μια δημοκρατία οφείλουν να είναι δημόσια γνωστές αλλά και γιατί όταν έχεις κάνει καριέρα ενοχοποιώντας τους πολιτικούς αντιπάλους για σχέσεις με την ελίτ και τους επιχειρηματίες και αποκαλύπτεται ότι κάνεις στα κρυφά διακοπές σε πανάκριβα κότερα, λίγες εβδομάδες μετά από μια εθνική τραγωδία, πρέπει να είσαι έτοιμος να υποστείς τις συνέπειες.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνέχισε σημειώνοντας ότι ο «Πολακισμός» είναι το τελευταίο στάδιο της κατρακύλας του κ. Τσίπρα και ότι όσοι ψηφίσουν σήμερα θετικά, σημαίνει ότι επιλέγουν να ανήκουν στον ΣΥΡΙΖΑ των Πολάκηδων και όχι στην Ελλάδα των πολλών.
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε ότι η Κυβέρνηση κατέστησε τους πολίτες ομήρους της βίας των κουκουλοφόρων της παντού, με αφορμή τη χθεσινή επίθεση κουκουλοφόρων στο κέντρο της Αθήνας.
Μάλιστα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε πως θεωρεί τουλάχιστον παρεξηγήσιμη τη σπουδή που επέδειξε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, να δημοσιοποιήσει την απόφασή της να διερευνήσει την υπόθεση της μη χορήγησης άδειας στον δολοφόνο Κουφοντίνα.
Δείτε ολόκληρη την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη: 

Δεν υπάρχουν σχόλια: