Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017

«Πυρηνικός πόλεμος» τη Δευτέρα στη Βουλή για τα βλήματα του Καμμένου: Έρχονται νέες αποκαλύψεις

Πολιτικό «σεισμό» πρόκειται να προκαλέσει τη Δευτέρα η συζήτηση στη Βουλή για την υπόθεση της πώλησης βλημάτων στη Σαουδική Αραβία,
καθώς εκτός από τις ήδη γνωστές αποκαλύψεις, η αντιπολίτευση προαναγγέλλει νέες, ακόμα πιο σοβαρές για τον σκοτεινό ρόλο του μεσάζοντα Βασίλη Παπαδόπουλου και τις σχέσεις του με το υπουργείο Εθνικής Αμύνης.
Κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών μάλιστα, η εκπρόσωπος της ΝΔ Μαρία Σπυράκη αποκάλυψε ότι η ΝΔ θα παρουσιάσει τη Δευτέρα καινούρια στοιχεία, κάτι που επιβεβαίωσε και μέσω του ΘΕΜΑ 104,6 ο σύμβουλος επικοινωνίας της ΝΔ Μακάριος Λαζαρίδης.
Συγκεκριμένα, νωρίτερα σήμερα η κ. Σπυράκη τόνισε πως: 
«Ο κ. Τσίπρας θα κληθεί την Δευτέρα στην Βουλή να απαντήσει στα εξής ερωτήματα: γιατί σε διακρατική συμφωνία υπάρχει μεσάζων, ποιος είναι ο κ. Παπαδόπουλος και ποια είναι η σχέση του με τον κ. Καμμένο, σε ποιες αγοραπωλησίες έχει εμπλακεί. Η ελληνική πλευρά μιλάει για 300.000 βλήματα ενώ οι Σαουδάραβες ενδιαφέρονται μόνο για 100.000 βλήματα. Κατά τον κ. Καμμένο η σύμβαση έχει υπογραφεί, άρα η Ελλάδα θα έπρεπε να έχει εισπράξει 66 εκατομμύρια ευρώ».
Ανέφερε ακόμη ότι η ΝΔ θα παρουσιάσει στοιχεία που δείχνουν σχέση του κ. Παπαδόπουλου με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
Έκανε αναφορά και στα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι συζήτηση που έχει προκύψει έρχεται μετά τον ορυμαγδό των αποκαλύψεων που ακολούθησε τις αποκαλύψεις του Τύπου και αφορούν τη σύμβαση με την Σαουδική Αραβία.
Σε ερώτηση για την τοποθέτηση του Νικήτα Κακλαμάνη που άφησε αιχμές για τη χρήση απόρρητων εγγράφων από τον κ. Λοβέρδο, η κ. Σπυράκη απάντησε ότι «ο κ. Κακλαμάνης έχει κάνει δηλώσεις στην “Εφημερίδα των Συντακτών” και ακολουθεί απολύτως τη γραμμή της ΝΔ». Όσον αφορά τη συζήτηση για τα απόρρητα έγγραφα, η κ. Σπυράκη αναρωτήθηκε: «Τι έχει να κρύψει η κυβέρνηση και δεν θέλει να δουν οι βουλευτές έγγραφα που αφορούν αγοραπωλησία 66 εκατομμυρίων ευρώ;».

«Ερχεται η Black Monday»

Για συνέχεια στις αποκαλύψεις για την υπόθεση της Σαουδικής Αραβίας μίλησε ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας λέγοντας ότι «η υπόθεση δεν σταματάει στη συζήτηση της Δευτέρας.
Τη Δευτέρα δεν τελειώνει αυτή η ιστορία, αν σήμερα είναι Black Friday, τη Δευτέρα θα είναι Black Monday» ανέφερε χαρακτηριστικά.
«Πρέπει να δώσουν απαντήσεις γιατί έσπευσαν να υπογράψουν άρον – άρον στο αεροδρόμιο της Μίκρας μια συμφωνία με έναν καταδικασμένο λαθρέμπορο από το 2011».είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.
«Οι βουλευτές δεν τρομοκρατούνται. Όποιος επιζητεί την αλήθεια, δεν κρύβεται πίσω από νομολογίες, ούτε πίσω από μια ατμόσφαιρα απειλών» επισήμανε ο Βασίλης Κικίλιας. Ο ίδιος ο Καμμένος, σημείωσε ο βουλευτής της ΝΔ, κράδαινε απόρρητα έγγραφα το 2014 στη Βουλή, κι έλεγε «δεν με ενδιαφέρει τι θα κάνετε» και τώρα προσπαθούν να ρίξουν τη μπάλα στην εξέδρα.
«Τι προσπαθούν να κρύψουν αυτοί οι κύριοι; Υπάρχουν κι άλλες τέτοιες πωλήσεις; Έχουμε κι άλλα τέτοια προηγούμενα που ήρθαν στη Βουλή εκ των υστέρων» σημείωσε ο Βασίλης Κικίλιας.

«Διαβάθμισαν τα έγγραφα γιατί θέλουν να κρύψουν τις πομπές τους»

Στο θέμα της διαβάθμισης των εγγράφων που κατέθεσε στη Βουλή για την υπόθεση των όπλων στη Σαουδική Αραβία επανήλθε ο Ανδρέας Λοβέρδος υποστηρίζοντας ότι αυτό έγινε «γιατί θέλουν να κρύψουν τις πομπές τους, φοβούνται την υπογραφή τους».
Όπως σημείωσε, μάλιστα, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, το ένα από τα έγγραφα που αφορά την απόφαση του ΚΥΣΕΑ στην οποία επισυνάπτεται το έγγραφο της συμφωνίας ενός απόστρατου αξιωματικού του στρατού με τον μεσάζοντα Παπαδόπουλο έχει κατατεθεί στη Βουλή από τον ίδιο τον κ. Καμμένο.
Στα άλλα δύο έγγραφα υπάρχει η ενημέρωση του Έλληνα πρέσβη στο Ριάντ ότι έρχονται πέντε Σαουδάραβες αξιωματούχοι να επιθεωρήσουν τα όπλα και ότι επιθυμούν μόνο διακρατική συμφωνία, και το άλλο είναι μια απλή απόφαση του ΚΥΣΕΑ για την πώληση των βλημάτων. «Αυτός που διαβάθμισε τι διαβάθμισε ως απόρρητο, ένα έγγραφο ότι έρχονται πέντε Σαουδάραβες; Εγώ το σεβάστηκα αυτό όμως» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κατηγόρησε την κυβέρνηση για καθεστωτική συμπεριφορά σχολιάζοντας με νόημα ότι «οι ίδιοι δεν είναι Ερντογάν, δεν έχουν την πορεία του Ερντογάν» ενώ ειδικά για τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση παρατήρησε ότι είναι πρόεδρος της Βουλής, όχι υπουργός της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας.
«Εδώ δεν είναι Τουρκία, είναι Ελλάδα, δεν περνάνε τέτοιες πρακτικές» σημείωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος.
«Πρόκειται περί υποθέσεως διαφθοράς, ή θέλουν να σπάσουν το εμπάργκο στην Υεμένη; Το είχα πει αυτό, και το έθεσε ο Νίκος Φίλης… Σε πολιτικό επίπεδο και επίπεδο διαφάνειας το θέμα είναι σοβαρό» είπε ακόμη.
Μιλώντας, τέλος, για τη συζήτηση της Δευτέρας προανήγγειλλε και συνέχεια. ««Δεν τελειώσαμε τη Δευτέρα, θα συζητηθεί η επερώτηση της ΝΔ, και το θέμα θα συνεχιστεί…»κατέληξε ο κ. Λοβέρδος.

Ανταρσία στον ΣΥΡΙΖΑ από τις «βόμβες» Φίλη, Κυρίτση, Ξυδάκη και τη δυσαρέσκεια Σκουρλέτη

Φωτιά στο πολιτικό σκηνικό και στα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ βάζει ο Νίκος Φίλης με τον Γιώργο Κυρίτση στη συνέχεια να την «φουντώνει» για τους χειρισμούς της ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας στην υπόθεση της πώλησης βλημάτων στη Σαουδική Αραβία.
Στις «ρουκέτες» που εκτόξευσε πρώτος ο Νίκος Φίλης ζητώντας να ακυρωθεί η προβληματική συμφωνία, πρόταση με την οποία συμφώνησε ο Γιώργος Κυρίτσης, ήρθε να προστεθεί και η ενόχληση του Πάνου Σκουρλέτη.
Μιλώντας στην εκπομπή Focus της ΕΡΤ ο υπουργός Εσωτερικών είπε χαρακτηριστικά: «προφανώς κάθε χώρα έχει δικαίωμα να αξιοποιεί τον πλεονάζοντα εξοπλισμό της, ωστόσο θα έπρεπε να είμαστε πολύ πιο προσεκτικοί σε τέτοιου είδους κινήσεις, καθώς δεν μπορεί μια χώρα με το μέγεθος της Ελλάδας να πουλάει οπλισμό αδιαφορώντας για το πώς θα χρησιμοποιηθεί αυτός».
Την ίδια ώρα το αυστηρό μήνυμα που επιχείρησε να εκπέμψει η κυβέρνηση και το προεδρείο της Βουλής ενόψει της κρίσιμης συζήτησης που θα διεξαχθεί την ερχόμενη Δευτέρα στην Ολομέλεια (13:00) για ενεργοποίηση των ποινικών διατάξεων περί κατασκοπίας κατά όσων πολιτικών και δημοσιογράφων δημοσιεύσουν απόρρητα έγγραφα που σχετίζονται με την επίμαχη πώληση «θόλωσε» από tweet του κ. Πάνου Καμμένου.
Την «φωτιά» στο κυβερνητικό στρατόπεδο έβαλε ο κ. Νίκος Φίλης με δημόσια δήλωσή του όπου μεταξύ άλλων και ενόψει της συζήτησης που θα διεξαχθεί την ερχόμενη Δευτέρα επισημαίνει πως «είναι, καλό που θα δοθούν απαντήσεις και διευκρινίσεις στο ζήτημα του σκανδάλου που θέτει η αντιπολίτευση, με στόχο την αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης. Θα είναι όμως απείρως καλύτερο, να ακυρωθεί η πώληση όπλων» εξηγώντας πως σε διαφορετική περίπτωση η χώρα μας θα συμμετάσχει σε ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς με εξόντωση αθώων ανθρώπων.
Στις φωνές εντός του ΣΥΡΙΖΑ που εκφράζουν τη διαφωνία τους με την πώληση όπλων στη Σαουδική Αραβία εντάθηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος Νίκος Ξυδάκης.
«Διαχρονικά η Ελλάδα δεν είχε ευθεία εμπλοκή με τις ένοπλες συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή. Ίσως καλύτερα που ματαιώθηκε αυτή η πώληση» είπε ο κ. Ξυδάκης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.
Σύμφωνα με τον ίδιο «η συμφωνία εκ των πραγμάτων φαίνεται ότι έχει ματαιωθεί καθώς δεν κατέθεσαν (σ.σ. οι Σαουδάραβες) τα χρήματα» προσθέτοντας ότι ένας παράγοντας ήταν και οι ανακατατάξεις στη Σαουδική Αραβία.
Για τον ίδιο, πάντως, «δεν υπάρχει κάποια σκια στην υπόθεση αυτή.
Υπάρχουν αποφάσεις σύμφωνα με τις εξηγήσεις της ηγεσίας του ΥΠΕΘΑ, εδόθηκαν εξηγήσεις τον περασμένο Σεπτέμβριο, στην επιτροπή εξοπλισμών έχει γίνει διεξοδικά αυτή η συζήτηση».

Παπαχριστόπουλος για Σ. Αραβία: Αν είναι πλαστά τα έγγραφα, θα είχε πρόβλημα ο κ. Καμμένος

Την άποψή του ότι η υπόθεση πώλησης βλημάτων από τα αποθέματα του ελληνικού στρατού στη Σαουδική Αραβία δεν είναι σκάνδαλο, εξέφρασε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Θανάσης Παπαχριστόπουλος.
Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, ο κ. Παπαχριστόπουλος υποστήριξε ότι τα έγγραφα που δείχνουν ότι ο Βασίλειος Παπαδόπουλος είναι αντιπρόσωπος της Σαουδικής Αραβίαςγια την εκποίηση αμυντικού υλικού δεν είναι πλαστά.
«Το πιο εύκολο πράγμα είναι να δουν αν είναι επίσημα ή πλαστά. Κι αν είναι πλαστά πράγματι θα είχε πρόβλημα ο κ. Καμμένος» υποστήριξε ο κ. Παπαχριστόπουλος.
Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ εγκάλεσε τα κόμματα της αντιπολίτευσης που δεν έχουν διασταυρώσει αν ο Βασίλειος Παπαδόπουλος είναι πράγματι εκπρόσωπος της Σαουδικής Αραβίας, προσπερνώντας το γεγονός ότι οι Έλληνες διπλωμάτες στο Ριάντ είχαν προειδοποιήσει την ελληνική κυβέρνηση με αλλεπάλληλα έγγραφά τους ότι οι Σαουδάραβες δεν γνωρίζουν για τη δραστηριότητα του φερόμενου ως μεσάζοντα και προφανώς υποβαθμίζοντας το γεγονός ότι είναι η ελληνική κυβέρνηση που θα έπρεπε να έχει επαληθεύσει αν ο κ. Παπαδόπουλος είναι επίσημος «ενδιάμεσος».
«Ξέρετε πόσο εύκολο είναι; Στέλνεις ένα mail στη Σαουδική Αραβία και λες έχουμε τρία έγγραφα: Είναι γνήσια ή πλαστά; Γιατί δεν το κάνει αυτό η αντιπολίτευση;» είπε ο κ. Παπαχριστόπουλος, απωθώντας το γεγονός ότι ο κ. Παπαδόπουλος είναι τελεσίδικα καταδικασμένος για οικονομικό έγκλημα και παρ’ όλα αυτά έλαβε έγκριση από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας να εισέρχεται σε στρατόπεδα και να επιθεωρεί αμυντικό υλικό.
«Ο κ. Παπαδόπουλος είναι ένας ιδιώτης, ο οποίος εκλήθη όχι από εμάς, αλλά από τη Σαουδική Αραβία. Αν θέλετε κάντε παρατήρηση, όχι σε μας, αλλά στη Σαουδική Αραβία. Ο άνθρωπος αυτός πιστοποιείται από τη Σαουδική Αραβία να πιστοποιήσει την συμφωνία»ήταν το επιχείρημα του βουλευτή των ΑΝΕΛ.
Στο ερώτημα του ΣΚΑΙ «τι άλλαξε και από την προειδοποίηση του υπουργείου Εξωτερικών ότι η αποκάλυψη απόρρητων εγγράφων της υπόθεσης τιμωρείται με κάθειρξη 10 ετών φτάσαμε στη δημοσιοποίησή τους» ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος είπε ότι θα δοθούν όσα έγγραφα «πρέπει και όσα ζητήσει ο εισαγγελέας και μόνον στα μέλη της επιτροπής Εξοπλισμών».
Δικαιολόγησε την «έκρηξη του κ. Κοτζιά» που όπως είπε «όλοι ξέρουμε πόσο ήρεμος άνθρωπος είναι» και εξέφρασε την άποψη ότι ο κ. Βούτσης «είναι ίσως ο καλύτερος πρόεδρος της Βουλής, ακόμη και οι χρυσαυγίτες…».
«Ο Καμμένος δεν είχε ανάγκη καμία στήριξη» υποστήριξε ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος και πρόσθεσε για την αναβολή της προγραμματισμένης για την Πέμπτη επίκαιρης επερώτησης της ΝΔ: «Ο Πάνος ο Καμμένος είχε ετοιμαστεί γι’ αυτή την κουβέντα να γίνει την κουβέντα που είχε προγραμματιστεί».
«Ο κ. Καμμένος ποτέ δεν ζήτησε τη στήριξη του πρωθυπουργού. Όταν αισθάνεται ο πρωθυπουργός της χώρας ότι υπάρχει περιρρέουσα ατμόσφαιρα ότι πρόκειται περί σκανδάλου σας λέω ότι γελάμε μ’ αυτά και θα δείτε τη Δευτέρα τι έχει να γίνει…» είπε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ.
«Αδειάστηκε ο κ. Λοβέρδος από το 90%, από το 95% της ελληνικής Βουλής. Αυτό που έκανε ο κ. Κακλαμάνης ήταν η σωστή γραμμή» είπε ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: