Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2017

ΧΑΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ – ΡΟΤΣΙΛΝΤ: Αγριος καβγάς on air Γεωργιάδη – Βέττα (ΒΙΝΤΕΟ)

Άγριος καβγάς ξέσπασε on air μεταξύ του αντιπροέδρου της ΝΔ, Άδωνη Γεωργιάδη και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Βέττα, με αφορμή το ταξίδι Τσίπρα στο Παρίσι.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την εκπομπή «Live News» του Νίκου Ευαγγελάτου στο Epsilon και αναφερόμενος στις επαφές Τσίπρα στο Παρίσι με τους εκπροσώπους της επενδυτικής τράπεζας Rothschild  είπε χαρακτηριστικά :

«Ο Τσίπρας πήγε στο Παρίσι μόνο με τους κ.κ. Τζανακόπουλο και Καλογήρου, καθώς και την οικογένειά του. Αναγκάστηκα να ψάξω τι είδους συνάντηση ήταν αυτή και αν υπάρχει η σύμβαση με τον ΟΔΔΗΧ, εψαξα στο google και είδα ότι δεν υπάρχει η σύμβαση. Καλώ τον κ. Τσακαλώτο να έρθει στη Βουλή και να μου παραδώσει τη σύμβαση, αν υπάρχει και περιμένω τον κατάλογο των επιβατών».
Και συνέχισε: «Όλοι οι οικονομικοί σύμβουλοι και ο κ.Κατρούγκαλος δεν ακολούθησαν τον Αλέξη Τσίπρα. Ο κ. Τσίπρας για κάποιους λόγους αποφάσισε να κρατήσει μυστικό το ταξίδι. Μάθαμε ότι πήγε και συνάντησε μια τράπεζα κρυφά, ποιος ξέρει για να συζητήσουν τι… Δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα αν είχε ανακοινώσει τις συναντήσεις. Για λόγους που εκείνος ξέρει, προτίμησε να τις κρατήσει κρυφές. Το ταξίδι ήταν κρυφό. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία, που ένας πρωθυπουργός πηγαίνει σε κρυφή συνάντηση με τράπεζα, ενώ πάντα οι τράπεζες έρχονται στο Μέγαρο Μαξίμου. Είναι δυνατόν σε μια εταιρεία που διεκδικεί 50 εκατ. ευρώ, ο Τσίπρας να κινείται χωρίς τον υπουργό Οικονομικών του και τους οικονομικούς του συμβούλους; Οι κρατικές συμφωνίες γίνονται φανερά, στο φως της ημέρας. Κρυφά σε τράπεζες πηγαίνει κάποιος μόνο για ιδιωτικές συμφωνίες».
Από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Βέττας, του είπε: «Γιατί κατηγορείτε έναν πρωθυπουργό; Γιατί ταξίδεψε και συναντήθηκε με τη Loreal; Αγνοείτε ότι η χώρα έχει ανάγκη από επενδύσεις και θέσεις εργασίας; Ο κ. Τσίπρας θα πάει σε όποια μεγάλη πολυενθνική σχεδιάζει να δημιουργήσει θέσεις εργασίας… Είναι μια επενδυτική τράπεζα. Ψάχνουμε χρήμα να χρηματοδοτήσουμε μεσαίες και μεγάλες επενδύσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια: