Σάββατο, 30 Μαΐου 2015

«ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ» ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ! Πώς κατάφερε να επιβάλει την Παναρίτη κόντρα σε Μαξίμου – Κουμουνδούρου!


Σάλο σε Μαξίμου και Κουμουνδούρου έχει προκαλέσει η τοποθέτηση της Έλενας Παναρίτη στη θέση του εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ.

Το παρασκήνιο είναι έντονο και όλοι φωτογραφίζουν τον Γιάνη Βαρουφάκη ως εκείνον που έσπευσε να επισπεύσει τις ανακοινώσεις προκειμένου να προκαταλάβει τις έντονες αντιδράσεις που γνώριζε ότι θα προκαλέσει...

Όπως σημειώνει το protothema.gr πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και από το περιβάλλον του πρωθυπουργού, εξέφραζαν δυσαρέσκεια για την κίνηση του υπουργού Οικονομικών να ορίσει την κυρία Παναρίτη ως εκπρόσωπο της Ελλάδας στο ΔΝΤ.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, την Τετάρτη, στη σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών υπό τον πρωθυπουργό, διενεργήθηκε άτυπη ψηφοφορία μεταξύ των κυρίων Βαρουφάκη, Σταθάκη, Δραγασάκη και Τσακαλώτου, κατά την οποία ο κ. Ευκλείδης Τσακαλώτης καταψήφισε την πρόταση, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης επέλεξε ουδέτερη στάση («λευκό») και μόνο οι κύριοι Βαρουφάκης και Σταθάκης τάχθηκαν υπέρ της συγκεκριμένης επιλογής.

Παρόλα αυτά, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, και παρότι γνώριζε πως η υποψηφιότητα δεν συγκέντρωνε την έγκριση που απαιτείτο, ο υπουργός Οικονομικών κ. Βαρουφάκης φέρεται να έσπευσε να προωθήσει άμεσα το αίτημα ορισμού της κυρίας Παναρίτη προς το ΔΝΤ, προκειμένου να προκαταλάβει τυχόν αρνητική εξέλιξη και αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς διαπιστώνεται πως η Κουμουνδούρου ήταν απολύτως αρνητική στο θέμα αυτό.


Δεν υπάρχουν σχόλια: