Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Γιούνκερ: «Οι πλούσιοι Έλληνες είναι μη πατριώτες»

«Θα υπερασπίζομαι αυτή τη χώρα ως το τέλος»

είπε ο επικεφαλής του Γιούρογκρουπ, με αιχμές για το Βορρά 
Μη πατριωτική στάση, καταλόγισε ο επικεφαλής του Γιούρογκρουπ σε εκατομμυριούχους και δισεκατομμυριούχους Έλληνες, οι οποίοι βγάζουν τα λεφτά τους στο εξωτερικό και κάλεσε τους ευρωπαίους να συνεργαστούν με την ελληνική κυβέρνηση, για να χυθεί φως στη φυγή κεφαλαίων. 
Το ίδιο ζήτησε και από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, ώστε να ξεσκεπαστεί «αυτή τη μη πατριωτική στάση ορισμένων εκατομμυριούχων και δισεκατομμυριούχων Ελλήνων»
Στη συνέχεια, σε μια φιλελληνική του αναφορά, ο...
πρόεδρος του Γιούρογκρουπ είπε, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ότι η Ε.Ε. και η ευρωζώνη θα ήταν ατελείς χωρίς την Ελλάδα. 
«Έχουμε γίνει αλαζόνες. Δε γνωρίζουμε ιστορία. Δε συμπαθούμε αυτούς που δεν είναι σαν εμάς, αγνοούμε όσα προσέφερε η ελληνική Δημοκρατία και οι Έλληνες στην Ευρώπη. Θα υπερασπίζομαι αυτήν τη χώρα, ως το τέλος. Είμαι φίλος των Ελλήνων» 
ανέφερε χαρακτηριστικά. Εξέφρασε δε, την αμέριστη συμπάθεια του στον ελληνικό λαό, την οποία , όπως χαρακτηριστικά είπε, δεν συμμερίζονται οι «φιλόσοφοι του Βορρά»
Δεν παρέλειψε επίσης ο κ. Γιούνκερ, να υπογραμμίσει ότι η «διχοτόμηση», το χάσμα, ανάμεσα στον ευρωπαϊκό νότο και στο βορρά δεν έχει αντικειμενική υπόσταση. 
«Αυτοί που βρίσκονται στον Βορρά και θεωρούν ότι είναι ενάρετοι, θα πρέπει να κοιτάξουν τα δικά τους δημοσιονομικά στοιχεία. Από την άλλη, οι χώρες του Νότου έχουν κάνει μεγάλες προσπάθειες για να ενταχθούν στην ΕΕ» είπε ο πρόεδρος του Eurogroup και 
πρόσθεσε: «Οι χώρες του Βορρά δεν είναι περισσότερο ενάρετες από τις χώρες του Νότου». 
Πηγή: www.lifo.gr
Γιούνκερ: «Οι πλούσιοι Έλληνες είναι μη πατριώτες» «Θα υπερασπίζομαι αυτή τη χώρα ως το τέλος», είπε ο επικεφαλής του Γιούρογκρουπ, με αιχμές για το Βορρά ΣΧΟΛΙΑ (1) 16 Γιούνκερ: «Οι πλούσιοι Έλληνες είναι μη πατριώτες» Μη πατριωτική στάση, καταλόγισε ο επικεφαλής του Γιούρογκρουπ σε εκατομμυριούχους και δισεκατομμυριούχους Έλληνες, οι οποίοι βγάζουν τα λεφτά τους στο εξωτερικό και κάλεσε τους ευρωπαίους να συνεργαστούν με την ελληνική κυβέρνηση, για να χυθεί φως στη φυγή κεφαλαίων. Το ίδιο ζήτησε και από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, ώστε να ξεσκεπαστεί «αυτή τη μη πατριωτική στάση ορισμένων εκατομμυριούχων και δισεκατομμυριούχων Ελλήνων». Στη συνέχεια, σε μια φιλελληνική του αναφορά, ο πρόεδρος του Γιούρογκρουπ είπε, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ότι η Ε.Ε. και η ευρωζώνη θα ήταν ατελείς χωρίς την Ελλάδα. «Έχουμε γίνει αλαζόνες. Δε γνωρίζουμε ιστορία. Δε συμπαθούμε αυτούς που δεν είναι σαν εμάς, αγνοούμε όσα προσέφερε η ελληνική Δημοκρατία και οι Έλληνες στην Ευρώπη. Θα υπερασπίζομαι αυτήν τη χώρα, ως το τέλος. Είμαι φίλος των Ελλήνων» ανέφερε χαρακτηριστικά. Εξέφρασε δε, την αμέριστη συμπάθεια του στον ελληνικό λαό, την οποία , όπως χαρακτηριστικά είπε, δεν συμμερίζονται οι «φιλόσοφοι του Βορρά». Δεν παρέλειψε επίσης ο κ. Γιούνκερ, να υπογραμμίσει ότι η «διχοτόμηση», το χάσμα, ανάμεσα στον ευρωπαϊκό νότο και στο βορρά δεν έχει αντικειμενική υπόσταση. «Αυτοί που βρίσκονται στον Βορρά και θεωρούν ότι είναι ενάρετοι, θα πρέπει να κοιτάξουν τα δικά τους δημοσιονομικά στοιχεία. Από την άλλη, οι χώρες του Νότου έχουν κάνει μεγάλες προσπάθειες για να ενταχθούν στην ΕΕ» είπε ο πρόεδρος του Eurogroup και πρόσθεσε: «Οι χώρες του Βορρά δεν είναι περισσότερο ενάρετες από τις χώρες του Νότου». Πηγή: www.lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: