Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2009

Γεράκια ! Πολλά γεράκια ! Καλημέρα ΠαΣοΚ ! Καληνύχτα Ελλάδα!


Εάν νομίζετε ότι η εικονική πραγματικότητα περιορίζεται στις κινηματογραφικές αίθουσες …. πλανάσθε πλάνην οικτρά !
Έγραφε χθες στις οικονομικές στήλες η «Απογευματινή»: ο πρόεδρος του Ευρωγκρούπ, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ είπε στο νέο υπουργό Οικονομίας : «Γνωρίζουμε τι έγινε στο παρελθόν. Θέλουμε να ξέρουμε ποια είναι τα πραγματικά οικονομικά σας στοιχεία. Αυτή η ιστορία πρέπει να σταματήσει εδώ».

Με άλλα λόγια, η Ευρώπη μάς είπε κατάμουτρα ότι γνωρίζει καλά τη «δημιουργική λογιστική» που άρχισε η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ το ’96 για να μας βάλει στην ευρωζώνη το 2002, και μετά συνεχίστηκε από κεκτημένη (σ.σ παρεμπιπτόντως δεν νομίζω να γνώριζε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ότι ο νέος τσάρος της οικονομίας κ. Παπακωνσταντίνου , ήταν μέλος της ομάδος …«δημιουργικής λογιστικής» του κ. Σημίτη, που μετέτρεψε τους τεχνοκράτες των Βρυξελλών σε ...κεραμιδόγατους από τα νεύρα τους. Εάν γνώριζε ,επίσης, ότι ο νέος τσάρος ήταν και μέλος του ΔΣ στον λαδωμένο ΟΤΕ, όταν οι βαλίτσες με τις μίζες της SIEMENS έφευγαν με φορτηγά και …δεν αντελήφθην το παραμικρό, τότε τον πρόεδρο του Ευρωγκρούπ θα τον αναζητούσαμε σε κέντρα…. ψυχικής αποκατάστασης ).

Κι έγραψαν προχθές οι «Financial Times»: «Τα παιχνίδια τελείωσαν, χρειαζόμαστε σοβαρά στατιστικά στοιχεία από την Ελλάδα».
Μα, δεν χρειάζεται να τα ψάξουν. Τα λέει η έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος, που κατατέθηκε προχθές στη Βουλή.

Τι σημαίνουν για τον πολίτη όλα αυτά; Ότι «αν δεν αλλάξουμε, θα βουλιάξουμε», που έλεγε για προεκλογικούς λόγους ο Γ. Παπανδρέου, κατηγορώντας ταυτόχρονα τον... Κ. Καραμανλή, που έλεγε: «Να αλλάξουμε, για να μη βουλιάξουμε».


Πώς όμως να αλλάξει η κυβέρνηση, αφού θέλει να επιβαρύνει τον πολίτη με φόρους και ανεργία, την ώρα που από το μπαλκόνι φωνάζει: «Τσοβόλα, δώσ’ τα όλα».
Τώρα, πρέπει, μέσα στο 2010, να εξυγιάνει το πελατειακό και διαπλεκόμενο κράτος, να καταπολεμήσει τη διαφθορά, να αντιμετωπίσει τη βόμβα του ασφαλιστικού, και να κοιτάξει το ζωντάνεμα της αγοράς, που μοιραία θα συνοδεύεται από αύξηση της ανεργίας.

Το υποσχέθηκε προχθές στον Χ. Αλμούνια, ενώ προεκλογικά....έλεγε άλλα σε μας! (
σ.σ Θυμάστε την μονότονη απάντηση του κ. Παπανδρέου στις ερωτήσεις που θα βρει τα χρήματα...«Λεφτά υπάρχουν!» απαντούσε ) Όμως «το παιγνίδι τελείωσε».Game’s over!

Όμως το έχει καταλάβει η κυβέρνηση; Μάλλον ΟΧΙ, αφού όπως πληροφορούμαι τα «γεράκια» έχουν ήδη αρχίσει το ...άλλο παιχνίδι! Το μεγάλο!
Ήδη τα «ορντέφ»… σερβίρονται! Προχθές παρουσίασε ...επίσημα… στην Αθήνα ο αντιπρόεδρος της κατασκευάστριας εταιρείας Λόκχιντ Μάρτιν, Ντένις Πλέσσας την ...πρόταση… για την άμεση επίλυση του προβλήματος επιχειρησιακής διαθεσιμότητας των αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας P-3B Orion του Πολεμικού Ναυτικού.

Η… πρόταση
, συνολικού κόστους 250 εκατ. ευρώ, περιλαμβάνει τον άμεσο εκσυγχρονισμό στην ΕΑΒ δύο από τα ελληνικά αεροσκάφη, που θα «φορέσουν» το νέο «πακέτο» εκσυγχρονισμού, ενώ με ...διακρατική συμφωνία Ελλάδας-ΗΠΑ, μέσω FMS, θα αποκτηθούν από τα.... αποθέματα …της αεροπορίας του αμερικανικού ναυτικού τέσσερα νεότερης έκδοσης αεροσκάφη P-3C, που θα «φορέσουν» και αυτά ...το πακέτο εκσυγχρονισμού!

Στο …εσωτερικό μέτωπο ο Μυτιληναίος είναι ξεκάθαρος: Ή δέχεστε το συγκεκριμένο πρόγραμμα για την ΕΛΒΟ που ...θα σας προτείνω..., δηλώνει στη νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου άμυνας ή ...αποχωρώ και «επανακρατικοποιήστε» την εταιρεία (με την αποχώρηση Μυτιληναίου το management περνάει αυτομάτως στα χέρια του Δημοσίου που έχει και το 51% των μετοχών. Το υπόλοιπο 6% ανήκει στον όμιλο Λαϊνόπουλου).
Δείπνα; Ποια μυστικά δείπνα; Εκείνα ήταν η ...προπαρασκευή ! Τώρα σερβίρονται τα ορντέφ! Θα ακολουθήσουν τα κυρίως( πράσινα) πιάτα.

Όπως καταλαβαίνετε θα καταργηθούν τα stage των 500 ευρώ για τα νέα παιδιά και τα χρήματα θα μεταφερθούν στα ... ... πιο μεγάλα παιδιά.
Γεράκια ! Πολλά γεράκια ! Καλημέρα ΠαΣοΚ ! Καληνύχτα Ελλάδα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: