Σάββατο 7 Αυγούστου 2021

Αθηναϊς Νέγκα: «Οι ξερόλες του καναπέ νομίζουν πως οι πυρκαγιές σβήνουν όπως η φωτιά στο τζάκι τους»

Το κείμενο της γνωστής δημοσιογράφου για τις ανεξέλεγκτες φωτιές στην Ελλάδα και τις ευθύνες που πρέπει να αποδοθούν.
Με ένα κείμενο της στο in.gr η δημοσιογράφος Αθηναΐς Νέγκα μιλά για τις φωτιές που μαίνονται σε όλη την Ελλάδα και τα πύρινα μέτωπα που ξεπηδούν το ένα μετά του άλλο. 
Η γνωστή δημοσιογράφος με την «κοφτερή» πένα εφιστά την προσοχή όλων στις υπεράνθρωπες προσπάθειες της πυροσβεστικής, αλλά και στις ευθύνες που πρέπει να αποδοθούν ανεξαρτήτως κυβέρνησης.
Το κείμενο της Αθηναΐς Νέγκα για τις φωτιές:...

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων


Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Κυριακής...

Πρωτοφανές! Επίθεση από ομάδες νεαρών σε πυροσβέστες στην Βαρυμπόμπη - «Αν ζητήσουμε παραίτηση Μητσοτάκη θα δείτε πως θα σταματήσουν οι φωτιές την ίδια μέρα»

Απίστευτο περιστατικό συνέβη στον κόμβο της Βαρυμπόμπης όταν ομάδα νεαρών ατόμων επιτέθηκε σε πυροσβέστες επιχειρώντας να τους προπηλακίσουν. 
Αμέσως ενημερώθηκε η αστυνομία, έσπευσε στο σημείο διμοιρία των ΜΑΤ, της οποίας οι άνδρες παρατάχθηκαν κατά μήκος της γέφυρας, εμποδίζοντας την πρόσβαση των νεαρών προς τους άνδρες της Πυροσβεστικής.
Το αδιανόητο περιστατικό σημειώθηκε λίγο μετά...

Πύρινος εφιάλτης στην Αττική: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες - Διαρκείς αναζωπυρώσεις

Εφιαλτικές διαστάσεις έχε πάρει η πυρκαγιά στην Αττική, η οποία πλέον μαίνεται ανεξέλεγκτη σε πολλά μέτωπα, έχοντας ήδη κάψει χιλιάδες στρέμματα δάσους και πολλά σπίτια. 
Λόγω της επικινδυνότητας της κατάστασης, η μία περιοχή εκκενώνονται μετά την άλλη με μήνυμα από το 112.
Οι άνεμοι δεν είναι σταθεροί και έτσι κάθε στιγμή κινδυνεύουν νέες περιοχές, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν τεράστιο αγώνα για να περιορίσουν τα μέτωπα...

Παρασκευή 6 Αυγούστου 2021

Πολιτικός βόθρος, εν μέσω βιβλικής καταστροφής

Να κατανοήσω πως στην πολιτική είναι σύνηθες φαινόμενο η πολιτική εκμετάλλευση φυσικών καταστροφών. 
Να δεχτώ και τις υπερβολές που πολλές φορές συνοδεύουν αυτήν την κριτική. Η αντιπολίτευση κάπως έτσι είθισται να λειτουργεί στην Ελλάδα.
Αυτό όμως που γίνεται από χθες έχει ξεπεράσει κατά πολύ το όριο του ακραίου αντιπολιτευτικού λόγου και έχει εισέλθει στον χώρο της κοινής αλητείας. 
Ένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ στην Εύβοια, υποδυόμενο τον «αγανακτισμένο» πολίτη, εξύβρισε με αγοραίες εκφράσεις τον πρωθυπουργό...

ΝΑΙ στο επιτελικό κράτος του Μητσοτάκη - Καμιά «οφειλόμενη συγγνώμη» στον Τσίπρα

Εξ΄ ορισμού αυτή την ώρα, κάθε λέξη και κάθε επιχείρημα υπέρ της κυβέρνησης και την αντίδραση του μηχανισμού της πολιτικής προστασίας που έφτιαξε από το μηδέν γνωρίζω πως θα θεωρηθεί εκ προοιμίου ξέπλυμα ευθυνών και «υποχρέωση». 
Κινδυνεύει αυτός που θα τα πει να λουστεί τις χυδαιότητες για τις λίστες Πέτσα.
Μέσα λοιπόν σε αυτό τον όλεθρο και με την απόγνωση που νιώθω ως άνθρωπος, ως πολίτης νιώθω πως η μοναδική υποχρέωση που έχω είναι να πω ένα μεγάλο ΝΑΙ σε αυτό που υποτιμητικά κάποιοι απαξιώνουν ως...

Νύχτα κόλασης σε Αττική, Εύβοια, Μάνη – Χιλιάδες άνθρωποι και περιουσίες στο έλεος του πύρινου ολέθρου (Videos & Φωτογραφίες)

Άλλη μια νύχτα κόλασης έζησαν χιλιάδες άνθρωποι στην Αττική, την Εύβοια και τη Μάνη, που εγκατέλειψαν άρον-άρον τις περιουσίες τους για να σώσουν τις ζωές τους καθώς γιγάντιες πύρινες γλώσσες κατάπιναν πίσω περιουσίες και δάση 
Νύχτες πύρινου ολέθρου: με αυτές τις λέξεις που θυμίζουν εικόνες Αποκάλυψης μπορεί να αποτυπωθεί η απίστευτη τραγωδία με τις ανυπολόγιστες καταστροφές που προκαλούν...

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες: Πύρινος όλεθρος σε ολόκληρη την Ελλάδα

Η Πυροσβεστική για τρίτη μέρα βρίσκεται σε κόκκινο συναγερμό, καθώς ανεξέλεγκτες είναι οι φωτιές σε πολλές περιοχές της χώρας, υπό τον φόβο μάλιστα της αλλαγής των καιρικών φαινομένων καθώς σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού, οι άνεμοι αναμένεται να αυξηθούν.
Εφιαλτική νύχτα στην Αττική
Συνεχίζεται ο πύρινος εφιάλτης, καθώς τρία νέα μέτωπα τα οποία ενώθηκαν ξέσπασαν στη Βαρυμπόμπη το μεσημέρι της Πέμπτης.
Πέρασε την Εθνική Οδό Αθηνών - Λαμίας η...

Μητσοτάκης για τις πυρκαγιές: Τα δύσκολα είναι μπροστά μας

Τηλεοπτικό μήνυμα απηύθυνε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για τα πύρινα μέτωπα.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι η προτεραιότητα μας είναι πάντα η προστασία της ανθρώπινης ζωής και είναι ανέφικτη η ταυτόχρονη επίτευξη της προστασίας των περιουσιών και του περιβάλλοντος και των υποδομών...

Πέμπτη 5 Αυγούστου 2021

Ιδού πως ενισχύουν το «αντι–ΣΥΡΙΖΑ» μέτωπο οι πολιτικοί... απόπατοι της Κουμουνδούρου: «Μητσοτάκη γ@@@@σαι» (Βίντεο και φωτό)

Μόνο υπέρ του Μητσοτάκη και της κυβέρνησης του λειτουργούν τα εμμετικά hastg του twitter που ανακυκλώνουν οι πολιτικοί απόπατοι της Κουμουνδούρου, όπως συνέβη και με το μέλος του ΣΥΡΙΖΑ στην Εύβοια.
Καλά δεν υπάρχει ούτε ένας σώφρων εκεί στην Κουμουνδούρου να αντιληφθεί πως με τέτοιες πρακτικές το μόνο που ενισχύεται είναι το «αντι – ΣΥΡΙΖΑ» μέτωπο; 
Και πως ο Τσίπρας δεν υπάρχει περίπτωση να ξαναδεί εξουσία, όσο επιτρέπει να πρωταγωνιστούν και να εκφράζουν τον ΣΥΡΙΖΑ...

Πώς μπορείς να μην αγαπάς τον «Μανόλο»;

Έτσι γελαστό που τον βλέπεις πάντα, είναι αδύνατο να φανταστείς τι έχει περάσει. Αλλά όλες τις ρατσιστικές επιθέσεις που τον πλήγωναν -στο σχολείο, στο δρόμο, στα social media, ακόμη και από έναν προπονητή του στον στίβο! - Ο Εμμανουήλ Καραλής κατάφερνε να τις μετατρέπει σε θετική ενέργεια. 
Είναι «περίπτωση». Όχι μόνον ως αθλητής, αλλά και ως χαρακτήρας 
Πώς μπορείς να μην αγαπάς τον «Μανόλο»; 
Το χαμόγελό του είναι το «σήμα κατατεθέν» του. Πλατύ, αβίαστο και αυθεντικό. Το…

Διχαστικά παιχνίδια με τη φωτιά

Οι τεράστιες φλόγες που υψώνονται ως τον ουρανό, φωτίζουν, για μια ακόμα φορά, την ανικανότητα του πολιτικού συστήματος να βρει κοινή γλώσσα ακόμα και την ώρα που οι πυρκαγιές κατακαίνε τις περιουσίες των πολιτών και τον δασικό πλούτο της χώρας. 
Την ώρα που ολόκληρος ο κρατικός μηχανισμός της πολιτικής προστασίας δίνει τον υπέρ πάντων αγώνα, δεν υπάρχει κανείς που να μην υποκλίνεται μπροστά στο σύνθημα «πρώτα η ανθρώπινη ζωή»...

Αγωνιούν να υπάρξουν νεκροί

Όλη η Ελλάδα έχει μεταβληθεί σε ένα πύρινο μέτωπο, ο καύσωνας καλπάζει, ενώ η μετάλλαξη της Covid κτυπά ανεξέλεγκτα. 
Η κρατική μηχανή φαίνεται πως αντέχει ακόμα. 
Αυτοί που δεν αντέχουν το γεγονός πως δεν υπάρχει εκατόμβη θυμάτων από τις φωτιές, είναι μια στρατιά μικρόψυχων και συγχρόνως ανόητων που επιζητούν με κάθε τρόπο να πάρουν την ρεβάνς για το Μάτι. 
Αρρωστημένα μυαλά. Λες και στις καταστροφές υπάρχει συμψηφισμός.
Είναι αλήθεια πως ο επίσημος ΣΥΡΙΖΑ τήρησε...

Αρχαία Ολυμπία: Κοντά στον αρχαιολογικό χώρο οι φλόγες - Ολονύχτια μάχη (Βίντεο & φωτογραφίες)

Ολονύχτια μάχη στο πύρινο μέτωπο της Αρχαίας Ολυμπίας το οποίο πλησιάζει επικίνδυνα τον αρχαιολογικό χώρο του μουσείου δίνουν ισχυρότατες πυροσβεστικές δυνάμεις αποτελούμενες από 160 πυροσβέστες και 50 οχήματα.
Συνδράμουν κλιμάκια του στρατού από Τρίπολη και Πύργο, ενώ χωματουργικά μηχανήματα δημιουργούν αντιπυρικές ζώνες.
Προς το παρόν φαίνεται να μην απειλείται ο αρχαιολογικός χώρος. Η φωτιά έχει κάψει στο πέρασμά της χιλιάδες στρέμματα και τουλάχιστον 20 κατοικίες, ενώ μέχρι τα μεσάνυχτα είχαν εκκενωθεί περισσότεροι από 10 οικισμοί...

Δέσμιος των «σκληρών» του ΣΥΡΙΖΑ ο Τσίπρας

Εγκλωβισμένος ανάμεσα στις ακραίες συνιστώσες και τις παθογένειες του παρελθόντος βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας, που δύο χρόνια μετά τις εθνικές εκλογές αδυνατεί να αλλάξει το δυσμενές κλίμα στο εσωτερικό του κόμματος του και στροβιλίζεται σε ένα ανοδικό σπιράλ εσωστρέφειας.
Η απόπειρα μετατροπής του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα σύγχρονο κεντροαριστερό κόμμα έχει πέσει προ πολλού στο κενό, ενώ τα σχέδια προσκρούουν και στη λεγόμενη παλιά φρουρά της περιόδου του 3%...

Τετάρτη 4 Αυγούστου 2021

Αδειάζει η κλεψύδρα για Τσίπρα – Δεν κόβει εισιτήρια η φαιά προπαγάνδα και η κίτρινη αντιπολίτευση

Έκανε ότι μπορούσε για να σώσει το πολιτικό του σαρκίο, αλλά… τα χειρότερα έρχονται!

Ο λόγος για τον Αλ. Τσίπρα, ο οποίος προσπάθησε, είναι η αλήθεια, (μετά τις 3 εκλογικές νίκες της ΝΔ του Κυρ. Μητσοτάκη) να διασωθεί πολιτικά, χρησιμοποιώντας όλα τα “μέσα” και “εργαλεία” είχε στη διάθεσή του: Λαϊκισμό, fake news, διχασμό, “πολάκηδες”, “σταλινικά σταγονίδια”, κορωνοπορείες, “Μαρέβα”, “Σάκκαρη” και γενικά… τα πάντα όλα χρησιμοποίησε...

Τζένιφερ Άνιστον – «Σταμάτησα να κάνω παρέα με άτομα που δεν είναι εμβολιασμένα, το θεωρώ ντροπή»

Η διάσημη ηθοποιός, Τζένιφερ Άνιστον, έχει δείξει από την αρχή τη στήριξή της στο σύστημα υγείας, ενώ προσπαθεί μέσω των social media να πείσει τον κόσμο να εμβολιαστεί και να τηρεί τα μέτρα προστασίας
Η Τζένιφερ Άνιστον παραδέχτηκε πρόσφατα πως σταμάτησε να κάνει παρέα με ανθρώπους, που δεν έχουν εμβολιαστεί κατά του Covid-19.
Όπως ανέφερε σε πρόσφατη συνέντευξή της σε αμερικανικό περιοδικό η ηθοποιός, θεωρεί...

Η αξία και τα οφέλη της εκμάθησης ξένων γλωσσών

«Η ομιλία μιας ξένης γλώσσας βελτιώνει τη λειτουργικότητα του εγκεφάλου προκαλώντας τον να αναγνωρίσει, να διαπραγματευτεί το νόημα και να επικοινωνήσει σε διαφορετικά γλωσσικά συστήματα»
Γιατί είναι σημαντική και δεν πρέπει να καταργηθεί η εκμάθηση ξενων γλωσσών σε σχολεία και πανεπιστήμια...

Μητσοτάκης: Δεν είχαμε καμία απώλεια ανθρώπινης ζωής - Τα σπίτια θα ξαναχτιστούν

Στο Κινητό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων «Όλυμπος», στη Βαρυμπόμπη μετέβη ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.
Στο σημείο βρίσκονται από νωρίς ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς και ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, προκειμένου να ενημερωθούν για την κατάσταση της πυρκαγιάς.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να επιβλέψει τις προσπάθειες κατάσβεσης της μεγάλης φωτιάς...

Νύχτα εφιάλτης σε Βαρυμπόμπη, Τατόι, Θρακομακεδόνες: Εκκενώθηκε τμήμα του Κρυονερίου

Κοντά στο νεκροταφείο του Κρυονερίου οι φλόγες
-Καταγράφουν με drone τις εστίες 
- Ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής στο σημείο
- 520 πυροσβέστες, 150 οχήματα και 17 ομάδες πεζοπόρο στη μάχη της κατάσβεσης των διάσπαρτων μετώπων
- Εκκενώθηκαν Αδάμες, Ολυμπιακό Χωριό, Βαρυμπόμπη και Θρακομακεδόνες 
- Δεκάδες σπίτια καμμένα
Δραματική παραμένει η κατάσταση στην περιοχή της Βαρυμπόμπης με την πύρινη λαίλαπα να μαίνεται...

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από την πύρινη κόλαση

H πύρινη λαίλαπα έκαψε σπίτια και χιλιάδες στρέμματα δασικής έκτασης 
- Ολονύχτια μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων για τον περιορισμό του πύρινου μετώπου 
- Εικόνες από τις φλόγες που πέρασαν μέσα από τις Αδάμες
Μαίνεται η φωτιά στην Βαρυμπόμπηη οποία έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις και έχει ήδη προκαλέσει μεγάλη καταστροφή τόσο στο δάσος όσο και σε σπίτια, σύμφωνα με...

Τρίτη 3 Αυγούστου 2021

Δεν πέφτει στην παγίδα του διχασμού ο Μητσοτάκης

Πρόσω ολοταχώς με σχέδιο, πειθώ και εμπιστοσύνη
Αποφασισμένος να οδηγήσει τη χώρα με ασφάλεια στην επόμενη μέρα της πανδημίας είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέτοντας στο περιθώριο εκείνες τις φωνές που με το πρόγραμμα του εμβολιασμού επιχειρούν να διχάσουν και να δηλητηριάσουν για μία ακόμη φορά την κοινωνία.
Τα φαινόμενα των συνεχών διαδηλώσεων με πρωταγωνιστές αρνητές του εμβολίου βρίσκονται στο μικροσκόπιο του...

Αντιπολίτευση με κρύα αστειάκια σε ημέρες καύσωνα

«Πραγματικά, το καλοκαίρι που πέρασα στην Αθήνα, ήταν σαν να το έζησα στην κόλαση. Όλο αυτό το διάστημα δεν έβρεξε ούτε μία φορά και δεν ένιωσα το πρόσωπό μου να δροσίζεται έστω κι από μία πνοή αέρα. Το χειρότερο ήταν η έλλειψη νερού. Όλοι οι κάτοικοι το πίνουν με το σταγονόμετρο».
Ντε Κουρμόν, περιηγητής, 1742

Θυμάμαι την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ σε μια περίοδο λειψυδρίας να συστήνει σε κάθε οικογένεια να βάλει ένα τούβλο στο καζανάκι της τουαλέτας για να γίνει εξοικονόμηση...

Το κλίμα της Ελλάδας θα μοιάζει όλο και περισσότερο με της Βόρειας Αφρικής

Καύσωνες σαν αυτούς θα αποτελούν κανονικότητα τα επόμενα χρόνια για την Ελλάδα. 
Η ξηρασία θα είναι πιο έντονη και το χειμώνα, οι βροχές παρ' ότι λιγότερες από το παρελθόν, θα είναι μεγαλύτερης έντασης στην περιοχή μας. 
Οι τέσσερις εποχές τείνουν σταδιακά να γίνουν δύο. Δεν είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας. 
Κανείς δεν γνωρίζει σε πόσες δεκαετίες θα ολοκληρωθεί αυτή η αλλαγή, αλλά τα καλοκαίρια θα αρχίζουν αρχές με μέσα Ιουνίου...

Να κάνετε μπάνιο με καυτό νερό στον καύσωνα!

Ο πρωθυπουργός επισκέφτηκε τον ΑΔΜΗΕ και ζήτησε από τους πολίτες αυτοσυγκράτηση στην κατανάλωση ρεύματος για να αντέξει το δίκτυο. 
Βρισκόμαστε μπροστά στον χειρότερο καύσωνα από το 1987 και μετά. 
Τι πιο φυσιολογικό να ζητεί ένας πρωθυπουργός από τους πολίτες να κάνουν ορθολογική χρήση του θερμοσίφωνα 
-χρειαζόμαστε το καυτό νερό με 40 βαθμούς θερμοκρασία;
- να διατηρούμε στους 26 βαθμούς τη χρήση των κλιματιστικών και να κάνουμε λελογισμένη χρήση του φωτισμού στις ώρες αιχμής 7-10 μμ.
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ βρήκε την ευκαιρία και πάνω σε αυτό το ζήτημα να αντιπολιτευθεί την κυβέρνηση. 
Έκανε αρνητικό σχόλιο στις προτροπές του πρωθυπουργού λες και η θέση...

Καύσωνας-«μαμούθ» λιώνει τη χώρα: Δύσπνοια και την Τρίτη με 45°C - Πότε θα πάρουμε «ανάσα»

Έναν από τους ισχυρότερους καύσωνες των τελευταίων 40 ετών βιώνει η χώρα
καθώς ακραίες θερμοκρασίες «λιώνουν» ηπειρωτικές περιοχές και νησιά, με το θερμόμετρο να ξεπερνά τους 44 βαθμούς Κελσίου, τη Δευτέρα (02/08/21).
Παρόμοιο θα είναι το σκηνικό και την Τρίτη, καθώς η ατμόσφαιρα εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών θα είναι αποπνικτική...

Δευτέρα 2 Αυγούστου 2021

Μιλάει για σχοινί... στο «σπίτι του κρεμασμένου»

«Δακρυρροών» ο Αλέξης Τσίπρας έγραψε στα social media για τις πυρκαγιές στην Αχαΐα: 
«Η σκέψη μου είναι στην Αχαΐα και στους ανθρώπους που δοκιμάζονται. Δεν είναι ώρα για απόδοση ευθυνών. Τουλάχιστον όμως όσοι έχουν ευθύνη ας μην προκαλούν, είτε με δηλώσεις αυτοθαυμασμού, είτε με σέλφι στις παραλίες».
Και σε αυτό το σημείο αν είχαν ζωή, θα ξεσπούσαν σε σαρκαστικά γέλια κάποιες φωτογραφίες, με τον Αλέξη και τα πούρα του στο χλιδάτο κότερο Παναγοπούλου, λίγες ημέρες μετά το ολοκαύτωμα...

ΜΥΘΙΚΟΣ Τεντόγλου: «Πέταξε» στα 8.41μ. και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο!

Μόνο ο Μίλτος Τεντόγλου μπορούσε να κάνει αυτό που είδαμε!
Ο Έλληνας αθλητης βρήκε το μεγάλο άλμα (8.41μ.) στην τελευταία του προσπάθεια στον τελικό του μήκους και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο με τρόπο ΜΥΘΙΚΟ!
Ο Τεντόγλου ήταν 3ος στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα με 8.11μ. από την πρώτη του προσπάθεια και 8.15μ. στην 5η, ψάχνοντας, ωστόσο, να βρει κάτι καλύτερο. Μην ξεχνάμε πως ο Τεντόγλου έχει την καλύτερη φετινή επίδοση στον κόσμο...

Χαρδαλιάς: Μεγαλύτερη φωτιά αυτή τη στιγμή στη Ρόδο, όπου όλος ο κρατικός μηχανισμός δίνει μάχη (Video)

«Δεν μιλάμε για κλιματική αλλαγή, αλλά για κλιματική απειλή»
τόνισε ο υφ. Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, μιλώντας για τις φωτιές που έχουν ξεσπάσει τα τελευταία 24 ώρα.
Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ο κ. Χαρδαλιάς ενημέρωσε ότι μέσα σε δύο ημέρες έχουν ξεσπάσει 116 φωτιές, εκ των οποίων 60 την Κυριακή...

Το στοίχημα του Μητσοτάκη με τη ΝΔ και η ατολμία του Τσίπρα με τον ΣΥΡΙΖΑ


Αν ήμαστε ειλικρινείς πρέπει να το αναγνωρίσουμε. 
Όλοι οι πρωθυπουργοί, τα τελευταία 25 χρόνια ήταν σημαντικά καλύτεροι από τα κόμματά τους.
Δηλαδή ο «πρωθυπουργικός» μέσος όρος σε ικανότητες, συμπεριφορά, διαχειριστική επάρκεια και όραμα υπερείχε κατά πολύ από τον αντίστοιχο μέσο όρο του πολιτικού προσωπικού των κυβερνητικών κομμάτων...

Κυριακή 1 Αυγούστου 2021

Newsweek: Η Τουρκία είναι ιμπεριαλιστική χώρα - Μην αφήνετε τον Ερντογάν να υποκρίνεται το αντίθετο

Του Michael Rubin

Αφού παραβρέθηκε στις προσευχές του Eid στην κατεχόμενη βόρεια Κύπρο, ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν μίλησε για το Αφγανιστάν. 
"Δεν έχουμε τίποτα εναντίον των πιστεύω τους”, ανέφερε για τους Ταλιμπάν. Μάλιστα φούσκωσε την αντιαμερικανική ρητορική την οποία χρησιμοποιούν οι Ταλιμπάν, καθώς δήλωσε: "Ιμπεριαλιστικές δυνάμεις μπήκαν στο Αφγανιστάν. Και βρίσκονται εκεί για περισσότερα από 20 χρόνια. Στεκόμαστε στο πλευρό των Αφγανών αδερφών μας κατά των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων”...

Ρωσία-covid-19: Καταγράφηκαν 22.804 νέα κρούσματα και 789 θάνατοι - Οι νεκροί μέχρι τον Μάϊο '21, είναι περίπου 290.000

Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα ότι τις τελευταίες 24 ώρες καταγράφηκαν 22.804 νέα κρούσματα κορονοϊού, περιλαμβανομένων 2.484 στη Μόσχα, που ανεβάζουν τον επίσημο συνολικό απολογισμό των κρουσμάτων από την έναρξη της πανδημίας σε 6.288.677.

Η κυβερνητική υπηρεσία διαχείρισης της πανδημίας επιβεβαίωσε επίσης τον θάνατο 789 ανθρώπων από επιπλοκές της covid-19 κατά το τελευταίο 24ωρο, με τους οποίους ο συνολικός αριθμός των...

Αντιπολίτευση από ΣΥΡΙΖΑ είτε με όρους περιθωρίου είτε με όρους ακραίου λαϊκισμού – Η ευκαιρία του ΚΙΝΑΛ

Χαρακτηριστικότερα παραδείγματα, εκτός από αυτό του εμβολιασμού, εκείνα που σχετίζονται με τον χώρο της Παιδείας
H στάση του ΣΥΡΙΖΑ (και) στο θέμα των υποχρεωτικών εμβολιασμών για συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων επιβεβαιώνει ότι η χώρα έχει ανάγκη από μια σοβαρή αξιωματική αντιπολίτευση.
Σε όποιο θέμα και αν ανακύψει, σοβαρό ή μη, η...

Μετάλλαξη «Δέλτα» – Πλήττει και εμβολιασμένους, «σκοτώνει» τους ανεμβολίαστους

Το αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), σύμφωνα με εσωτερικό του έγγραφο, διαπιστώνει εξαιρετικά ανησυχητικά μηνύματα και καλεί για άμεση αντίδραση – όπως επαναφορά της μάσκας και επιτάχυνση των εμβολιασμών 
Είμαστε αναγκασμένοι «να αναγνωρίσουμε ότι ο πόλεμος έχει αλλάξει»...

Σκληρή αντιπολίτευση δεν είναι η κίτρινη αντιπολίτευση

Εξ όνυχος τον λέοντα. 
Δήθεν αγανακτισμένος ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης προσπάθησε στα social media να εκμαιεύσει πολιτική υπεραξία από τα δάκρυα και τη συγκλονιστική αποχώρηση από το άθλημα, του αρσιβαρίστα Θοδωρή Ιακωβίδη: «Είναι λυπηρό να ντρέπεσαι να πας στον φυσιοθεραπευτή γιατί δεν σου παίρνει λεφτά επειδή ξέρει την κατάστασή σου», είπε ο αθλητής.
«Οι ευθύνες της Πολιτείας είναι τεράστιες. Πέρα από τις απαραίτητες εξηγήσεις του κ. Αυγενάκη, ο Πρωθυπουργός πρέπει να πάρει θέση και να πει στην κοινωνία γιατί η κυβέρνησή του δεν στηρίζει τους αθλητές»!
Τι το 'θελε; Είναι αυτό που λέει ο λαός «ξύνεσαι στην γκλίτσα του τσοπάνη»...

H τεχνολογία mRNA κατά του καρκίνου - Εμβολιάστηκε ο πρώτος ασθενής

Μπορεί ο πλανήτης ολόκληρος να είναι ακόμα παγιδευμένος στη δίνη του κορονοϊού και στον φόβο που προκαλεί η μετάλλαξη Δέλτα, αλλά η επιστήμη δεν σταματά να ξεπερνά το ένα ορόσημο μετά το άλλο.
Έτσι, η τεχνολογία mRNA που μπήκε στη ζωή μας από τη μια μέρα στην άλλη, πριν λίγες ημέρες πιθανόν να έγραψε την πρώτη λέξη στο επόμενο κεφάλαιο της φαρμακευτικής. Η BioNTech ανακοίνωσε ότι ο πρώτος καρκινοπαθής έλαβε το θεραπευτικό εμβόλιο BNT111, ανοίγοντας την αυλαία για τη Φάση 2 των σχετικών δοκιμών...

Ο ΣΥΡΙΖΑ, η 17Ν και τα ισόβια

Ο δικαστής Γιάννης Ντεγιάννης, πρόεδρος του πενταμελούς Εφετείου που δίκασε τους πρωτεργάτες του πραξικοπήματος της 21ης Απριλίου 1967, στις 23 Αυγούστου 1975 ανακοίνωσε την απόφαση των δικαστηρίου του σύμφωνα με την οποία οι τρεις πρωταίτιοι του πραξικοπήματος (Παπαδόπουλος, Παττακός και Μακαρέζος) καταδικάστηκαν σε καθαίρεση και θάνατο.
Ευθύς αμέσως, ο τότε πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Καραμανλής, για να προλάβει τυχόν αντιδράσεις αξιωματικών προσκείμενων στη δικτατορία, μετέτρεψε τις ποινές σε ισόβια δεσμά, λέγοντας την εμβληματική πλέον φράση «όταν λέμε ισόβια, εννοούμε ισόβια»...

Ο Λαβρέντι Μπέρια του ΣΥΡΙΖΑ και οι «άμαχοι» του Μητσοτάκη

«Εξοντώστε τον Μητσοτάκη, εξοντώνοντας την οικογένεια του. Χτυπήστε αλύπητα του αμάχους μέσα στο σπίτι του»
Αυτή είναι η ελεύθερη μετάφραση του κειμένου του Καρτερού στην «Αυγή». Αφού είδε κι απόειδε ότι πολιτική φθορά του Πρωθυπουργού με κατά βάση συμβατικά μέσα δεν είναι εφικτή, αποφάσισε να αλλάξει πίστα 
Το άρθρο του Θανάση Καρτερού «Η σαπουνόπερα της δυναστείας Μητσοτάκη» στην «Αυγή» το οποίο κατήγγειλε η ΝΔ με ανακοίνωση της (εδώ), έχει τίτλο παραπλανητικό, συγκαλυμμένο. Ούτε άρθρο είναι, εδώ που τα λέμε. Στην πραγματικότητα πρόκειται για ημερήσια διαταγή προς τους υπόγειους συριζαϊκούς μηχανισμούς, της οποίας ο πραγματικός τίτλος θα έπρεπε να είναι «χτυπήστε αλύπητα τους αμάχους»...