Σάββατο 15 Μαΐου 2021

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων

Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Κυριακής...

Οι Αμερικάνοι από «φονιάδες των λαών»… άστρον λαμπρόν της Κεντροαριστεράς!

Αν κάτι δείχνει την απογύμνωση, τη χωρίς πυξίδα και ελπίδα υποχώρηση Κεντροαριστεράς στην Ευρώπη, είναι ότι δεν μπορεί να έχει ως σημείο αναφοράς έναν Ευρωπαίο κεντροαριστερό ηγέτη. 
Και καταλήγει να αναδεικνύει ως πρότυπο, τον Πρόεδρο της καπιταλιστικής υπερδύναμης Τζό Μπάιντεν!
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο πρώην ηγέτης των Εργατικών και πρώην Πρωθυπουργός της Βρετανίας Τόνι Μπλερ (που έβαλε έντονα το...

Αν δεν σας αρέσει ο πολιτισμός μας, σπίτια σας!

Ο Ντ. Ερντογάν δήλωσε πριν από δύο ημέρες στη δημόσια τηλεόραση της Τουρκίας πως: 
«Η Ευρώπη σήμερα έχει μετατραπεί για τα αδέρφια μας τους μουσουλμάνους σε μια ανοικτή φυλακή. Στο σημείο που έχουμε φτάσει η κατάσταση είναι τραγική. Είναι σοβαρή απειλή για την ασφάλεια των μουσουλμάνων που ζουν στην Ευρώπη».
Κατ' αρχάς, ουδείς προσκάλεσε τους μουσουλμάνους να έρθουν...

Η Χαμάς αιτία να μεγαλώσει το χάσμα μεταξύ Τουρκίας και Δύσης

Οι νέες συγκρούσεις στο Ισραήλ δεν φαίνεται να αιφνιδιάζουν τη διεθνή κοινότητα. 
Μετά τις ειρηνευτικές συνομιλίες του 2013-2014, με πρωτοβουλία του τότε Αμερικανικού υπουργού Εξωτερικών John Kerry, οι Παλαιστίνιοι βρίσκονται μπροστά σε ένα αδιέξοδο.
Το ειρηνευτικό σχέδιο του Ντόναλντ Τραμπ το 2020 απορρίφθηκε μετά βδελυγμίας από το σύνολο των παλαιστινιακών οργανώσεων, αφού παρέδιδε ολόκληρη την Ιερουσαλήμ στον έλεγχο του...

Κονδύλια 7,9 δις € από το Ταμείο Ανάκαμψης για την Ελλάδα το 2021

Κονδύλια ύψους έως 7,9 δισ. ευρώ αναμένεται να εκταμιευτούν φέτος για την Ελλάδα από το Σχέδιο Ανάκαμψης 
προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης μιλώντας στο Φόρουμ των Δελφών.
Όπως είπε η χώρα μας είναι η δεύτερη από τις χώρες - μέλη που κατέθεσε σχέδιο στην Κομισιόν. Έτσι μετά την προκαταβολή...

Μπροστά σε δύσκολα διλήμματα ο Τσίπρας

Οι τελευταίες εξελίξεις γύρω από το μείζον θέμα της πανδημίας, η επιτάχυνση του εμβολιαστικού προγράμματος και το γενναίο άνοιγμα της οικονομικής δραστηριότητας έχει προκαλέσει μεγάλο εκνευρισμό στα ανώτερα κλιμάκια του ΣΥΡΙΖΑ που είναι εκ των πραγμάτων υποχρεωμένα να αναζητήσουν εσπευσμένα νέο αφήγημα μπας και καταφέρουν να ανακόψουν την κατρακύλα των τελευταίων μηνών.
Ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται αντιμέτωπος με τις δικές του...

Στο πλευρό του Ισραήλ η κοινή γνώμη - Βαρύς o φόρος αίματος από την απρόκλητη επίθεση της Χαμάς

Αδιανόητη για τον σύγχρονο πολιτισμένο κόσμο είναι οποιαδήποτε προσπάθεια στήριξης και δικαιολόγησης των ακραίων ενεργειών της Χαμάς και άλλων εξτρεμιστικών ισλαμιστικών οργανώσεων που επιτίθενται τα τελευταία εικοσιτετράωρα στο Ισραήλ και έχουν προκαλέσει παγκόσμια ανησυχία.
Η πυροδότηση και η κλιμάκωση της έντασης στο Τελ Αβίβ και άλλες πόλεις συνιστά μια βραδυφλεγή βόμβα στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου που ενδέχεται να συμπαρασύρει και άλλες δυνάμεις σε μία σκληρή...

Παρασκευή 14 Μαΐου 2021

Πώς πιάστηκε το αγριογούρουνο που έκοβε βόλτες στην πλατεία Αριστοτέλους (Βίντεο)

«Το ζώο δεν δυσανασχέτησε, ξέραμε πώς θα το διαχειριστούμε» 
δήλωσε ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης 
- Το αγριογούρουνο βρίσκεται πλέον σε περιοχή πίσω από το Ωραιόκαστρο
Από νωρίς είχαν φτάσει χθες στο άλσος των Συκεών τα μέλη του Κυνηγετικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, μαζί με προσωπικό του Δήμου Νεάπολης- Συκεών, του Δασαρχείου, της Περιφέρειας και της αστυνομίας. Λίγο πιο πριν, ο Σύλλογος είχε κληθεί από την αστυνομία...

Είναι δυνατόν Έλληνες να υποστηρίζουν την Χαμάς;

Πραγματικά είναι να απορεί κανείς που υπάρχουν Έλληνες πολίτες και πολιτικοί που υποστηρίζουν την Χαμάς. 
Δεν αναφέρομαι στην Παλαιστινιακή Αρχή που, παρ' όλα τα λάθη που έκανε στο παρελθόν, έχει βρει ένα modus vivendi με το Κράτος του Ισραήλ.
Αναφέρομαι σε μια τρομοκρατική οργάνωση που επιδιώκει, όπως είναι γνωστό, να εξαφανίσει το Ισραήλ από τον χάρτη. 
Μια οργάνωση με δεδηλωμένο αντισημιτισμό, με τους οπαδούς της να διαδηλώνουν κρατώντας σημαίες με την σβάστικα. 
Αυτό το μίσος εκδηλώνεται με τις τυφλές επιθέσεις της Χαμάς κατά...

Ισραήλ: Χερσαίες δυνάμεις επιχειρούν στη Γάζα - Νετανιάχου: Θα συνεχίσουμε για όσο χρειαστεί (Βίντεο & ΦΩΤΟ)

Ισραηλινά στρατεύματα πέρασαν στη Λωρίδα της Γάζας στο πλαίσιο της στρατιωτικής επιχείρησης εναντίον του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς
ανακοίνωσε σήμερα το ισραηλινό γενικό επιτελείο. 
Σε διάγγελμά του ο ισραηλινός πρωθυπουργός ανέφερε πως η επιχείρηση θα συνεχιστεί και ότι το Ισραήλ «θα απαιτήσει βαρύ τίμημα από τη Χαμάς».
«Είπα ότι θα απαιτήσουμε βαρύ τίμημα από τη Χαμάς» δήλωσε ο ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, λίγο μετά την ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού. «Το κάνουμε και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε με μεγάλη ένταση. Αυτή δεν είναι η τελευταία λέξη και αυτή η επιχείρηση θα συνεχιστεί όσο χρειάζεται»...

Η δημοσκοπική κατρακύλα του ΣΥΡΙΖΑ, το reset του Τσίπρα και η «Αγία Τριάδα»

Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, που τα σκιάζει όλα η φοβέρα και η σκλαβιά του κορωνοϊού, ο τρόπος που πολιτεύεται ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εκπλήσσει κανέναν: 
η συνταγή έχει κάτι από την αμηχανία για τον στοιχειωδώς επαρκή τρόπο που διαχειρίζεται την πανδημία η κυβέρνηση, κάτι από την τάση για καταστροφολογία, κάτι από τις διαρκείς εξάρσεις και χυδαιότητες Πολάκη και μπόλικο από ένα διαρκή «ανταρτοπόλεμο» επί όλων των θεμάτων: για το πώς διαχειρίστηκε η κυβέρνηση τον χιονιά, για το αν αγόρασε καλά λεωφορεία και πάει λέγοντας.
Βεβαίως, αυτή η αντιπολιτευτική τακτική δεν έχει πάει πολύ μακριά την Κουμουνδούρου. Συν...

Πέμπτη 13 Μαΐου 2021

Tα τρία όπλα του Κυριάκου Μητσοτάκη στη μετά covid εποχή: Αυτοπεποίθηση, κύρος και σχέδιο

Με σταθερά βήματα ανοίγει πλέον το βηματισμό της η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με στόχο τη μετάβαση σε μία νέα πραγματικότητα, αφήνοντας σταδιακά πίσω την πανδημία και τις ισχυρές οικονομικές και κοινωνικές αναταράξεις.
Έχοντας αντιμετωπίσει δύσκολες συνθήκες όλο το προηγούμενο διάστημα της πολύμηνης καραντίνας, τα κυβερνητικά στελέχη αντιμετωπίζουν πλέον την επόμενη μέρα με μεγάλη αυτοπεποίθηση έχοντας καταγράψει υψηλή ανθεκτικότητα και καλές επιδόσεις.
Το Μέγαρο Μαξίμου μετά από την πετυχημένη...

Mert Kaya: Δεν διστάζω να πω «είμαι Έλληνας Πόντιος» - Συνέντευξη με τον συγγραφέα της μελέτης «Ο εξισλαμισμός των Ελλήνων της Μικράς Ασίας την περίοδο 1919-1925. Μία μελέτη μνήμης»

Ο νεαρός Τούρκος ερευνητής που ψάχνοντας τις ρίζες του ανακάλυψε πως είναι δισέγγονος Έλληνα Πόντιου

Ο νεαρός Τούρκος ερευνητής Mert Kaya αναζήτησε τις ρίζες του από τη Σμύρνη στον Πόντο και ανακάλυψε πως είναι δισέγγονος Έλληνα Πόντιου που έμεινε πίσω και ασπάστηκε το Ισλάμ. 
Η μελέτη του μόλις κυκλοφόρησε στα ελληνικά και ο ίδιος δηλώνει πως «Η μνήμη είναι ένα μέρος για μάχες».
Ο Mert Kaya γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Βουτζά της Σμύρνης. Σπούδασε Κοινωνιολογία στο...

Από την Σοβιετία ως τα Γλυκά Νερά

Για τους μη γνωρίζοντες ιστορία, σας ενημερώνω ότι η αστυνομία της Σοβιετικής Ένωσης απέκτησε εγκληματολογικά τμήματα είκοσι πέντε χρόνια μετά την επικράτηση των Μπολσεβίκων. 
Διακατεχόμενοι από ακραία ιδεοληψία, οι κομμουνιστές ηγέτες με πρώτο τον Στάλιν, πίστευαν ότι τα ειδεχθή εγκλήματα όπως φόνοι, ληστείες, πορνείες, παιδεραστίες και άλλα συναφή παρόμοια, ήταν προϊόντα του σάπιου καπιταλιστικού...

Μπέρδεψαν τις γραμμές στον ΣΥΡΙΖΑ - Απόλυτη σύγχυση στην Κουμουνδούρου

Ψηλά τα χέρια έχουν σηκώσει οι πολίτες αδυνατώντας να κατανοήσουν τη στρατηγική και τα πολιτικά μηνύματα της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ με την πολυφωνία και τη διαρκή αλλαγή θέσεων να επιτείνουν τη σύγχυση και να προκαλούν δυσαρέσκεια στην κουρασμένη από την πανδημία κοινή γνώμη.
Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι ο κ. Τσίπρας νιώθοντας προφανώς την απειλή της κανονικότητας εξέφρασε την ανησυχία του για το σταδιακό άνοιγμα της οικονομίας λόγω του...

Τα Γλυκά Νερά είναι «κατόρθωμα» του ΣΥΡΙΖΑ - Σε εξαιρετικά δυσμενή θέση η Κουμουνδούρου

Ηθικόν δίδαγμα: καμία επαφή με την πραγματικότητα, καμία ενσυναίσθηση, καμία διάθεση αυτοκριτικής, κανείς ψόγος για κορυφαίες θεσμικές αβελτηρίες την εποχή της κυβερνητικής ευθύνης.
Για τον ΣΥΡΙΖΑ και την συνομοταξία των ακολούθων του «η φρικτή δολοφονία στα Γλυκά Νερά υπογραμμίζει το αίσθημα ανασφάλειας που κατακλύζει τη χώρα!». Το είπε, επειδή κάτι...

Τετάρτη 12 Μαΐου 2021

Μητσοτάκης: Οι μεταναστευτικές ροές μειώθηκαν σε 15.000 άτομα το 2020, από 72.000 το 2019 (Video & Photos)

«Οι μεταναστευτικές ροές μειώθηκαν σε 15.000 άτομα το 2020, από 72.000 το 2019»
τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά κατά τη διάρκεια της επίσκεψης που πραγματοποίησε στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.
Ο Πρωθυπουργός εστίασε στην πολιτική των έξι σημείων στην παρέμβασή του.
«Πιστεύω ότι η πολιτική αυτή κινείται ακριβώς στο σημείο που τέμνεται η εθνική κυριαρχία και η διεθνής νομιμότητα με τον ανθρωπισμό και με τα δικαιώματα των προσφύγων», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης...

Το παιχνίδι του Ερντογάν με τη «φωτιά» στο ναρκοπέδιο της Ανατολικής Ιερουσαλήμ και της Γάζας

Στην χειρότερη στιγμή για την περιοχή και για το ίδιο το Ισραήλ κλιμακώνεται επικίνδυνα μια σύγκρουση η οποία υποδαυλίζεται και από εκείνες τις δυνάμεις που θέλουν να υπονομεύσουν σοβαρές γεωστρατηγικές κινήσεις των τελευταίων μηνών, που αναδιατάσσουν τον χάρτη στη Μέση Ανατολή.
Στην αναμπουμπούλα όμως ο λύκος χαίρεται και στην περίπτωση αυτή ο Ταγιπ Ερντογάν όχι μόνο υποδαυλίζει τη σύγκρουση με πρόσχημα τη βίαιη αντίδραση των ισραηλινών Αρχών στις επίσης βίαιες διαδηλώσεις παλαιστίνιων...

Γιατί είμαστε με το Ισραήλ

Θα μπορούσα να πω το κοινότοπο πως «ο εχθρός τού εχθρού μου, φίλος μου», και να τελειώνω. 
Όμως αυτό δεν είναι διόλου κολακευτικό για τον φίλο μου, καθώς ως μόνο προσόν του θεωρείται η έχθρα του απέναντι και στον δικό μου τον εχθρό. Δηλαδή δεν μας ενώνει τίποτα άλλο παρά ένας κοινός εχθρός.
Προφανώς με το Ισραήλ οι σχέσεις μας είναι πολύ πιο βαθιές, παρά τις δοκιμασίες που υπέστησαν λόγω των πολιτικών...

Τι έχει πάθει ο Τσίπρας; - Η δημοσκοπική κατρακύλα και το αδιέξοδο

Το ερώτημα του τίτλου μας είναι αυτό που έθεσε το περασμένο Σαββατοκύριακο ο Γιάννης Πρετεντέρης στα «Νέα», τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι για τον Αλέξη Τσίπρα και το κόμμα του «οι δημοσκοπήσεις δεν είναι καλές και οι συγκρίσεις δεν κολακεύουν».
Ακόμα χειρότερα, κάτι δεν πάει καλά και με τον ίδιο τον Τσίπρα. «Οι φίλοι του σταυροκοπιούνται προκαταβολικά κάθε φορά που είναι να εμφανιστεί στην τηλεόραση. Φοβούνται τι θα ακούσουν. Πότε τα εμβόλια που «δεν υπάρχουν», πότε το «ρίσκο», πότε το «ξεστοκάρισμα». Πρόχειρος και κυρίως έτοιμος για ένα φτηνό καλαμπούρι ακόμη και σε θέματα που δεν σηκώνουν καλαμπούρια...

Έχασαν τη μπάλα στο ΣΥΡΙΖΑ με τις δημοσκοπήσεις

Σε απόλυτο βέρτιγκο από τη συνεχή κατρακύλα στις δημοσκοπήσεις, την απαξίωση του κόμματος στα μάτια της κοινής γνώμης και την έλλειψη προοπτικής για ανατροπή του πολιτικού σκηνικού
βρίσκεται η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, με αποτέλεσμα να πέφτει στην παγίδα των λανθασμένων επιλογών.
Οι ινστρούχτορες της Κουμουνδούρου ανακάλυψαν πρόσφατα...

Τρίτη 11 Μαΐου 2021

Πολιτικός του μέλλοντος ο Μητσοτάκης

Με βουτιές στο παρελθόν και προβλέψεις για το μέλλον κύλησε το Φόρουμ των Δελφών. 
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η συζήτηση του σκωτσέζου ιστορικού Νιλ Φέργκιουσον με τον Μιχάλη Μητσό.
Ο Φέργκιουσον εκτιμά ότι Ρωσία και Τουρκία αποτελούν κίνδυνο για την ασφάλεια της ΕΕ, ότι ο νέος Ψυχρός Πόλεμός θα είναι απέναντι στην Κίνα, ότι ο Τραμπ θα είναι ξανά υποψήφιος το 2024 κι ότι στην Ευρώπη πεθαίνουν τα παραδοσιακά σοσιαλδημοκρατικά και...

Ο κόσμος αλλάζει, ο Τσίπρας όχι…

Η «Καθημερινή» και το «Βήμα» ήταν στο τραπεζάκι του γραφείου μου αξημέρωτα Κυριακής, κατά την πάγια συνήθεια χρόνων με τις κυριακάτικες εφημερίδες. Κι ενώ η συνήθεια είναι η ανάγνωση να ξεκινά από τις… αθλητικές σελίδες του «Βήματος», το μάτι μου τράβηξε στην «Καθημερινή» ένα άρθρο του Αλέξη Τσίπρα με τίτλο «Ο κόσμος αλλάζει. Εμείς;». Εξ ου και σε κλάσματα δευτερολέπτου η εφημερίδα βγήκε από το προστατευτικό της νάιλον κι απλώθηκε στο γραφείο μου. 
Αρχικά σκέφτηκα μη τυχόν έχει γίνει κάποιο πασχαλινό θαύμα...

Το «άθροισμα» λέει ότι τα Σκόπια τα πήραν όλα και η Ελλάδα τίποτα!

Τελεσίγραφο στην ΕΕ έστειλε ο πρωθυπουργός των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ δηλώνοντας ενώπιον της επικεφαλής της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, ότι η μακεδονική γλώσσα και ταυτότητα δεν πρέπει να αποτελούν θέμα συζήτησης εντός της ΕΕ.
Ο ίδιος παρουσίασε τα ελάχιστα ως μείζονα με συνέντευξή του στην Καθημερινή χρυσώνοντας μας το χάπι, ενόψει της έλευσής του εδώ και των συναντήσεων που θα έχει με την πολιτική ηγεσία.
Παρουσίασε π.χ. ως «τεράστιας σημασίας» την «φύλαξη»...

Αποφάσεις στρατηγικής σημασίας από Μαξίμου - Προχωρά σε Ανασχηματισμό ο Μητσοτάκης;

Μετά από σειρά διαβουλεύσεων που είχε με τους στενούς του συνεργάτες ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει καταλήξει στην απόφαση να προχωρήσει σε ένα σαρωτικό ανασχηματισμό, ο οποίος θα σηματοδοτεί τη νέα περίοδο, που θα έχει χαρακτηριστικό τις ριζικές μεταρρυθμίσεις σε όλα τα επίπεδα της δημόσιας ζωής.
Με τη συμπλήρωση δύο χρόνων διακυβέρνησης της ΝΔ επιδιώκει να περάσει το μήνυμα ότι παρήλθε οριστικά μία μεγάλη περίοδος, στην οποία η κυβέρνηση είχε...

Ο Τσίπρας κατάλαβε τώρα ότι… «η γη κινείται»

Επιχειρεί το τελευταίο χρονικό διάστημα, με δημόσιες παρεμβάσεις, να αποκαθαρθεί από τα ανομήματα που έχει διαπράξει, από την ημέρα που έκανε τα πρώτα του βήματα στον στίβο της πολιτικής, μέχρι που μπήκε στα σαλόνια της εξουσίας.
Στην απέλπιδα αυτή προσπάθεια, χρησιμοποιεί διάφορες πολιτικές αλχημείες, τις οποίες ανασύρει από το αραχνιασμένο...

Διαχρονικά απέναντι στην κανονικότητα η Αριστερά

Κυνική ομολογία υπονόμευσης της εθνικής προσπάθειας για έξοδο από την υγειονομική κρίση συνιστά η πρόσφατη παρέμβαση της Έφης Αχτσιόγλου του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία ανέδειξε για μία ακόμη φορά τον παλαιοκομματικό τρόπο σκέψης των κορυφαίων στελεχών της Κουμουνδούρου.
Ο θόρυβος που προκλήθηκε από την ουσία των όσων είπε η τομεάρχης του κ. Τσίπρα υπήρξε εκκωφαντικός, με την κοινή γνώμη να παρακολουθεί εμβρόντητη...

Tα ποσοστά ανοσίας ανάλογα με το εμβόλιο και τη δόση

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι εμβολιασμοί στη χώρα μας, με τους περισσότερους να έχουν λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου, ενώ μια μεγάλη μερίδα πολιτών έχει λάβει και τη δεύτερη 
Τι ανοσία αποκτούμε, όμως, ανάλογα με το εμβόλιο και τις δόσεις που έχουμε λάβει;
Οι ειδικοί απαντούν:...

Δευτέρα 10 Μαΐου 2021

FT: Διεθνείς οίκοι προβλέπουν πολύ υψηλή αύξηση του ΑΕΠ στην Ελλάδα

"Το σχέδιο της Ελλάδας επαινέθηκε στις Βρυξέλλες για το συνεκτικό σχεδιασμό του"
 
σημειώνει η οικονομική εφημερίδα
Σύμφωνα με άρθρο των Financial Times, οικονομολόγοι και αναλυτές εκτιμούν πως το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας θα αποτελέσει την αφετηρία για μια νέα ανάκαμψη στην Ευρώπη.
Το σχέδιο της Ελλάδας, το οποίο επαινέθηκε στις Βρυξέλλες για το συνεκτικό σχεδιασμό του, προέβλεψε ώθηση της...

Επόμενη μέρα της πανδημίας: Σε πλεονεκτική θέση ο Κυριάκος πληρώνει τα λάθη στρατηγικής ο Τσίπρας

Κινήσεις ματ στην πολιτική σκακιέρα επεφύλαξε στους βασικούς του αντιπάλους ο Κυριάκος Μητσοτάκης
ενισχύοντας την πολιτική του κυριαρχία όπως αποτυπώνεται με ξεκάθαρο τρόπο σε όλες τις μετρήσεις της κοινής γνώμης.
Χωρίς αμφιβολία, το πότε θα λάβεις και θα υλοποιήσεις μια απόφαση στην πολιτική συνιστά έναν καθοριστικό στοιχείο...

Υπογράφηκε η σύμβαση που θα φέρει το φυσικό αέριο σε Ξάνθη και Δράμα

Το έργο, ύψους 17,1 εκατ. ευρώ, ξεκινά να υλοποιείται εντός του Μαΐου και θα ολοκληρωθεί σταδιακά έως το 2023
Υπογράφηκε την Παρασκευή 7 Μαΐου 2021 από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΔΑ, Μάριο Τσάκα και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΑΚΤΩΡ, Γεώργιο Κωτούλα, η σύμβαση για το έργο επέκτασης δικτύου διανομής φυσικού αερίου στις πόλεις της Ξάνθης και της Δράμας, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
Το έργο αποτελεί σημαντικό βήμα για την ενεργειακή αναβάθμιση των περιοχών αυτών, παρέχοντας...

Η πολιτιστική ένδεια του ΣΥΡΙΖΑ

Εκτός της πανδημίας-ενδημίας Covid-19 η Κυβέρνηση της ελληνοπρέπειας και της κοινωνικής πολιτικής έχει ν΄ αντιμετωπίσει τους απαρουσίαστους συριζαίους οι οποίοι χαρακτηρίζονται από δογματισμό, έλλειψη λογικής και δημοκρατικού ήθους.
Στο βιβλίο «Ο Δρόμος προς την Πραγματικότητα», ο Άγγλος μαθηματικός Ρότζερ Πένροουζ, (1931-) εμπαίζει τους αινιγματίες σοσιαλιστές για τους οποίους αισθάνεται βαθύτατη αποστροφή
Κατά την αποφράδα περίοδο 2015-2019, οι Ελληνίδες και οι Έλληνες βίωσαν την εκλεγμένη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, του φθόνου, μισαλλοδοξίας και υποκρισίας.
Για την υποκρισία γίνεται εκτενής αναφορά στο βιβλίο «Ηθική», 1946, του Ευάγγελου Παπανούτσου (1900-1982). Η υποκρισία (δολιότητα, επίπλαστος τρόπος), είναι μία ψεύτικη συμπεριφορά, μία παραπλανητική...

Τους έβαλε στη θέση τους ο Μητρολίτης Δράμας κ. Παύλος

Λίγα εικοσιτετράωρα μετά τις δηλώσεις του ότι θα προσφύγει στον Εισαγγελέα για τις περιπτώσεις ιερέων που την περίοδο του Πάσχα δεν τήρησαν τις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος για την προστασία των πιστών από τον κορωνοϊό, ο μητροπολίτης Δράμας Παύλος, επανήλθε στο θέμα με νεότερες δηλώσεις που έκανε σε τοπικά ΜΜΕ, ενώ με απόφασή του δεν τελέστηκε η κυριακάτικη Θεία Λειτουργία και οι λοιπές λατρευτικές εκδηλώσεις σε τρεις ιερούς ναούς της Μητρόπολης Δράμας που παραμένουν κλειστοί καθώς βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό ιερείς...

ΚΙΝΑΛ: Διαμάχη για ένα όνομα, για ένα πουκάμισο αδειανό...

Το brand ΠΑΣΟΚ είναι φορτισμένο θύμησες. 
Θύμησες όχι τόσο «αγώνων», όσο ονείρων, ενθουσιαστικών συγκεντρώσεων, μαζικής μέθεξης για συμμετοχή σε μια «νικηφόρα πορεία» του λαού. 
Η ευωχία που έφερε περιβάλλονται ακόμη σχεδόν την αχλή του μύθου, γι' αυτό και εκφράζονται στα memes των social media, ως μια εποχή όπου η ευμάρεια ανήκε σε όλους.
Το ίδιο η κοινωνική κινητικότητα που προώθησε, η ατομική άνοδος, και το… «ξεβλάχεμα». Για τότε λέμε που έγιναν οικείος τόπος του λαού τα χλιδάτα νησιά, τα γερμανικά αυτοκίνητα και...

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ράπισμα για την Τουρκία: Σε ΦΕΚ της Ιταλικής Κυβέρνησης του 1936 αναφέρονται ονομαστικά νησιά, νησίδες και βραχονησίδες

Για πρώτη φορά αποσπάσματα από το ΦΕΚ της Ιταλικής Κυβέρνησης του 1936 που περιέχει όλα τα «ιταλικά νησιά του Αιγαίου» (Δωδεκάνησα) 
– Σαφής αναφορά στα Ίμια (immio Megalo, immia Micro) 
– Ιταλική, άρα ελληνική σήμερα και η Τσούκα όπως είχαμε γράψει 
– Ο πληθυσμός των μεγαλύτερων νησιών των Δωδεκανήσων 
– Γνωρίζει το ΥΠΕΞ τα στοιχεία αυτά;
Ένα από τα πάγια επιχειρήματα των Τούρκων όταν αναφέρονται στις, δήθεν γκρίζες ζώνες και τα «αμφισβητούμενα» νησιά του Αιγαίου, είναι ότι αυτά δεν καταγράφονται ονομαστικά σε καμία Συνθήκη...

Ο κόσμος αλλάζει, ο κύριος Τσίπρας όχι

Η Καθημερινή της Κυριακής φιλοξενεί εντυπωσιακό άρθρο του κ. Τσίπρα με τίτλο: «Ο κόσμος αλλάζει. Εμείς;».
Που στηρίζει την επιχειρηματολογία του ο κ. Τσίπρας; Χρησιμοποιώ τα δικά του λόγια:
«Χαρακτηριστικά είναι τα δεδομένα ερευνών, σύμφωνα με τα οποία το 1% των πιο πλούσιων ανθρώπων στον πλανήτη έχει στα χέρια του το 50% του παγκόσμιου πλούτου, ενώ την ίδια στιγμή το 1% ευθύνεται για την εκπομπή υπερδιπλάσιων ρύπων CO2 στην ατμόσφαιρα από...

Ο πύραυλος Αχτσιόγλου έπεσε στην Κουμουνδούρου

Μπορεί ο αδέσποτος κινέζικος πύραυλος να έπεσε κάπου στον Ινδικό ωκεανό, όμως ο πύραυλος που εκτόξευσε η κυρία Αχτσιόγλου έπεσε πάνω στα κεφάλια των Συριζαίων
Η κυρία, μέσα σε δύο γραμμές, συμπύκνωσε αυτά που εμείς λέμε σε άρθρα και ομιλίες. Με λόγο αφοπλιστικά ειλικρινή μάς έδειξε το πρόσωπο και την τακτική του ΣΥΡΙΖΑ.
Τι είπε η κυρία Αχτσιόγλου; 
Είπε μπροστά στις κάμερες -δηλαδή ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει τα λόγια της- πως «είναι μεγάλη ευκαιρία για την Αριστερά... οι ρωγμές που προκάλεσε η πανδημία να οδηγήσουν σε μια ουσιαστικότερη πολιτική αλλαγή... Η κανονικότητα ποτέ δεν είναι ευκαιρία για την Αριστερά…». Επί λέξει...

Αυτά Έφη μου τα κάνουμε, δεν τα λέμε

Συγνώμη, έπρεπε να το πει η Αχτσιόγλου στην κομματική τους εκδήλωση για να καταλάβουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βλέπει την πανδημία ως πολιτική ευκαιρία;
Ή μάλλον την έβλεπε, διότι μήνα με τον μήνα εξατμίζεται η ευκαιρία κι απομένει ο Αλέξης με μια ακόμα ήττα στο χέρι. 
Μεταξύ μας, αν για κάτι πρέπει να φάει κριτική η Εφη και μάλιστα από τους δικούς της, είναι για λογοδιάρροια και για αφέλεια. «Αυτά κυρία μου τα κάνουμε, δεν τα λέμε» θα της ψιθύριζε κάποια παλιά καραβάνα της αριστεράς...

Έχει δίκιο η Έφη Αχτσιόγλου

Έχει δίκιο τελικά η Έφη Αχτσιόγλου. 
«Η κανονικότητα δεν είναι ποτέ μια ευκαιρία για την Αριστερά» ή τουλάχιστον για την Αριστερά που η ίδια εκπροσωπεί. 
Αυτή η Αριστερά έφτασε άλλωστε στην κορυφαία στιγμή της ανόδου της στην εξουσία σε μια κατ’ εξοχήν στιγμή ανωμαλίας. Τότε που οι πλατείες ήταν γεμάτες από «αγανακτισμένους» κάθε πολιτικής και παραπολιτικής απόχρωσης και η Αριστερά της Έφης Αχτσιόγλου υποσχόταν να σκίσει τα μνημόνια καταργώντας τα «μ’ ένα νόμο σ’ ένα άρθρο».
Για αυτό άλλωστε ούτε και η εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ οδήγησε..

Υπόθεση Αχτσιόγλου: Ο παρακμιακός αντιανθρωπισμός του ΣΥΡΙΖΑ και της Αριστεράς

Υπάρχει μια (προφανής) παγίδα στον τρόπο με τον οποίο ένα κομμάτι «φωτισμένων» αριστερών και φιλελεύθερων αντιμετωπίζει όσα απίθανα και απίστευτα εκστόμισε η και σε ενδιαφέρουσα ευρισκόμενη κυρία Έφη Αχτσιόγλου.
Έφη Αχτσιόγλου η εκ των μελλοντικών διαδόχων του Αλέξη Τσίπρα και επικεφαλής της ομάδας των wonderkind του ΣΥΡΙΖΑ στην παρούσα φάση: οι απόψεις της για την ιστορική ευκαιρία που προσφέρει μια πανδημία στην αριστερά σε αντίθεση με τις περιορισμένες δυνατότητες που προκύπτουν «για τα προοδευτικά και δημοκρατικά κόμματα» από την κανονικότητα δεν συνιστούν μια απόπειρα ερμηνείας των...

Κυριακή 9 Μαΐου 2021

Φοβούνται και ξορκίζουν την επιστροφή στην κανονικότητα

Δεν ήταν τυχαίο το υγειονομικό σαμποτάζ με τις 650 πορείες που συμμετείχε ο ΣΥΡΙΖΑ για τον Κουφοντίνα, ούτε εκείνες για την αστυνομία στα πανεπιστήμια, καθώς και οι κατηγορίες για στοχοποίηση της νεολαίας στις πρώτες προσπάθειες της αστυνομίας για την διάλυση των μπυροκατανύξεων στις νυχτερινές πλατείες.
Υιοθέτησαν το τσιτάτο, κλισέ πλέον, του Μεγάλου Τιμονιέρη «Μεγάλη αναταραχή, θαυμάσια κατάσταση»
Το είχε αναφέρει το 2016 ο Αλέξης επιστρέφοντας από την Κίνα, το επανέλαβε με άλλη φρασεολογία η Έφη Αχτσιόγλου, σε...

«Δολιοφθορά» ακόμη και στον... τουρισμό

«Να μείνει ο τουρισμός εκτός τυφλής πολιτικής αντιπαράθεσης»
ζητούσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων Γ. Ρέτσος κατά την τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τον Αλέξη Τσίπρα, την Τετάρτη.
Φευ! Η επένδυση στην καταστροφολογία και την κορονοκαπηλεία από τον ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί και στην στοχοποίηση του Τουρισμού. 
Οι δηλώσεις του Ευρωβουλευτή Πέτρου Κόκκαλη ενδεικτικές και δείχνουν πως η Κουμουνδούρου επιχειρούν μια «δολιοφθορά» ανάλογη με αυτή του καλοκαιριού του 2020...