Τρίτη, 10 Απριλίου 2018

Έτοιμος να αποδράσει ο Τσίπρας; Εκλογικός Συναγερμός από τον Κυριάκο

Παρά τα όσα επισήμως και μόνιμα διακηρύττουν τόσο ο Αλέξης Τσίπρας όσο και μέλη της Κυβέρνησης, η ξεκάθαρη εκτίμηση που υπάρχει είναι ότι ο πρωθυπουργός θα προχωρήσει στη διενέργεια εθνικών εκλογών μέσα στο 2018, μία κυρίαρχη άποψη που υπάρχει και στη ΝΔ, με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να στρέφει πλέον το ενδιαφέρον του στην κατάλληλη προετοιμασία του κομματικού μηχανισμού, ώστε οι όποιες εξελίξεις να μην το βρουν απροετοίμαστο.
Στην Πειραιώς μάλιστα δεν αποκλείουν ακόμα και το σενάριο ενός άμεσου εκλογικού αιφνιδιασμού... από το Μέγαρο Μαξίμου, μέσα στους λίγους επόμενους μήνες, θεωρώντας έτσι ότι δεν θα πρέπει να αφήσουν ούτε μία μέρα να πάει χαμένη.

Το βράδυ της Δευτέρας του Πάσχα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέστρεψε στην Αθήνα μετά από την ολιγοήμερη πασχαλινή ανάπαυλα στην Τήνο και από το πρωί της Τρίτης το κόμμα επιστρέφει σε κανονικούς ρυθμούς.
Οι πρώτες συσκέψεις έχουν ήδη προγραμματιστεί, ενώ με ξεχωριστό ενδιαφέρον αναμένεται η παρουσία του κ. Μητσοτάκη την Πέμπτη στην ένωση ανταποκριτών ξένου Τύπου. Εκεί ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα τοποθετεί για όλα τα ανοιχτά ζητήματα και θα περιγράψει το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα κινηθεί το επόμενο διάστημα.
Ο κ. Μητσοτάκης πάντως μέσα από το πασχαλινό μήνυμά του φρόντισε να αποκαλύψει ορισμένα από τα βασικά στοιχεία, τα οποία θα θέσει υπόψιν των πολιτών, ζητώντας τη ψήφο τους. 
Με άλλα λόγια παρουσίασε το πλαίσιο, για την ΝΔ, του διακυβεύματος της επόμενης εκλογικής αναμέτρησης.
“Ξέρω πως για πολλούς Έλληνες η ελπίδα της Ανάστασης ξεθωριάζει μέσα στη σκληρή πραγματικότητα που βιώνουν. Η σκέψη μας είναι κοντά τους κατά τις Άγιες τούτες Ημέρες. Γιατί με αλληλεγγύη και ομοψυχία, ενωμένοι και χωρίς αναίτιους διχασμούς, θα βγούμε όλοι μαζί από τη δύσκολη περίοδο που περνάει η Ελλάδα”, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που δείχνει πλέον ξεκάθαρα ότι θα επιμείνει σε μία σειρά συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, κόντρα στην ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ, όπως συνηθίζουν να επισημαίνουν στην ΝΔ:
– Στο επίκεντρο της πολιτικής βάζει τους οικονομικά αδύναμους. Πληροφορίες θέλουν την ΝΔ στο προσεχές διάστημα να παρουσιάζει συγκεκριμένες προτάσεις με στόχο την μείωση των καθημερινών εξόδων των νοικοκυριών, μέσα από την αξιοποίηση των εταιριών που βρίσκονται υπό τον έλεγχο του δημοσίου. Σύμφωνα με πηγές, η ΝΔ θα επιμείνει μεταξύ των άλλων στον τομέα του ρεύματος αλλά και της διαχείρισης του ιδιωτικού χρέους.
– Το κυβερνητικό πρόγραμμα της Πειραιώς θα είναι προσανατολισμένο στο θετικό λόγο και όχι στις “διχαστικές” λογικές. Ηδη ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μέσα από δημόσιες παρεμβάσεις του, έχει ξεκαθαρίσει ότι δε θα ακολουθήσει την πόλωση, στην οποία επενδύει ο κ. Τσίπρας θέλοντας να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους του.
– Οσο η απόσταση προς τις κάλπες θα μικραίνει, τόσο στην ΝΔ θα ακούγεται και πιο έντονα η έννοια της “ενότητας”. Ο κ. Μητσοτάκης θεωρεί ότι αναγκαία προϋπόθεση για να βγει η χώρα από την κρίση είναι η ομοψυχία των Ελλήνων.

Ο κ. Μητσοτάκης θεωρεί ότι αναγκαία προϋπόθεση για να βγει η χώρα από την κρίση είναι η ομοψυχία των Ελλήνων. Δεν είναι άλλωστε λίγες οι φορές που ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε τονίσει πως μετά από οχτώ χρόνια μνημονίου οι αντοχές των πολιτών έχουν φτάσει στα “κόκκινα”, με τον κίνδυνο της έκρηξης να αποτελεί έναν εφιάλτη που παραμονεύει. Στο πλαίσιο αυτό, λοιπόν, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προετοιμάζει νέο κύκλο περιοδειών στη χώρα, θέλοντας ουσιαστικά να σηματοδοτήσει και την αντίστροφη μέτρηση για τις εθνικές κάλπες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: