Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2017

O Mοσχαναθρεμένος με τα λεφτά της Χούντας, Κομιστής της Μέρκελ

Στο κρεσέντο του νέου υβρεολογίου της κυβέρνησης, το «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» απαντά με στοιχεία και επιχειρήματα, στους νέους «Γεωργαλάδες» που λασπολογούν, λειτουργώντας ως γραφείο τύπου του κομιστή των μνημονίων και των φόρων Τρόικας και Μέρκελ, Αλέξη Τσίπρα.

Εκτοξεύοντας για μια ακόμη φορά, ύβρεις και απειλές προς κάθε κατεύθυνση, το Γραφείο...
Τύπου του πρωθυπουργού, επιχειρεί  να υπερασπιστεί την  Όλγα  Γεροβασίλη, αποφεύγοντας  και  πάλι  να τοποθετηθεί για την ουσία των αποκαλύψεων του «ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ»  και  για την «παράλειψη» της  να παραιτηθεί από την εταιρεία της που είχε συναλλαγές  με το δημόσιο, επί τρία ολόκληρα χρόνια.
Το σχόλιο του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού αναφέρει:
«Συγκοινωνούντα δοχεία και επισήμως, πλέον, ο Κυρ. Μητσοτάκης με το Πρώτο Θέμα, εφημερίδα του κομιστή, κ. Θ. Αναστασιάδη, που θέτει υπό τη σκέπη του “δημοσιογραφικά ορφανά” του κ. Στ. Ψυχάρη, έχοντας περιμαζέψει και τον αποδεδειγμένα κοινό συκοφάντη, κ. Β. Χιώτη -με τα ψεύδη του για τον Γ. Κατρούγκαλο και το “λάθος” για το σπίτι του πρωθυπουργού. Σήμερα ο ίδιος άνθρωπος ανακαλύπτει το “σκάνδαλο του αιώνα” στο πρόσωπο της Όλγας Γεροβασίλη.
Η ΝΔ, και προσωπικά ο κ. Μητσοτάκης, έδωσε το franchise της διαπλοκής και του βούρκου στον εκδότη που συνεχίζει τη “δημοσιογραφία”, όπως την ξεκίνησε: με φόντο το μαύρο. Από τη “Μαύρη τρύπα” και το ξέπλυμα νεοναζί (να δούμε πότε θα τελειώσει η Δίκη τους επί ΣΥΡΙΖΑ), στις μαύρες σακούλες με τα εκατομμύρια. Δεν περιμέναμε τίποτα καλύτερο. Το παρελθόν του κ. Μητσοτάκη προδιαγράφει, εξάλλου, και το μέλλον του. Άλλωστε από “μαύρα” (και για να μην παρεξηγηθούμε, εννοούμε ταμεία) γνωρίζει αρκετά…
Η ΝΔ συνεχίζει να καλύπτει την πλήρη απουσία των πολιτικών της επιχειρημάτων με τις υπηρεσίες του κομιστή και άλλων υπό κατάρρευση εκδοτών, που παίζουν τα ρέστα τους για να μην πληρώσουν και να συνεχίσουν να απομυζούν το Δημόσιο και τις τράπεζες.
Ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει να κάνει σημαία του τον βούρκο: από τα ψεύδη για τον Γ. Κατρούγκαλο μέχρι την υιοθέτηση των ανυπόστατων και ψευδών δημοσιευμάτων για την Όλγα Γεροβασίλη. Τον ενημέρωσε, άραγε, κανείς ότι αν ευσταθούν στο παραμικρό τα όσα γράφονται θα πρέπει να παραιτηθεί άμεσα γιατί την ίδια περίοδο ήταν βουλευτής και ταυτόχρονα ιδιοκτήτης εφημερίδας που είχε συναλλαγές με το δημόσιο;!
Καλή χρονιά!
ΥΓ. Το Ποτάμι, απλά επιβεβαιώνει ότι σέρνεται πίσω από τον Κυρ. Μητσοτάκη, ελπίζοντας στην πολιτική του επιβίωση. Είναι μάταιο, καλύτερα να κάνει… τάμα στον Άγιο Βασίλη!
Η απάντηση του «ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ»
Α. Σε ό,τι αφορά τις ύβρεις και τις απειλές κατά των δημοσιογράφων και των εκδοτών του «ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ» έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής:
1.   Δεν εκβιαζόμαστε, δεν φοβόμαστε και πάρτε το επιτέλους χαμπάρι!
2.   Η Ελλάδα δεν είναι ούτε Τουρκία, ούτε Βενεζουέλα, που οι δημοσιογράφοι διώκονται και η δημοσιογραφία ελέγχεται ασφυκτικά.
3. Οι δημοσιογράφοι του ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ  επιλέγονται με δημοσιογραφικά κριτήρια. Δεν τους μαζεύουμε ούτε από μπαράκια με ουσίες, ούτε από συνεργάτες του Σόρος, ούτε από τα κρεβάτια πρακτόρων της τουρκικής πρεσβείας.
4. Καλό θα είναι να μην μιλάει το γραφείο του πρωθυπουργού για τον Σταύρο Ψυχάρη, όταν ο προϊστάμενός τους έκανε μαζί του κρυφά ραντεβού με γάτες και τώρα κάνει μυστικές συσκέψεις για το πώς θα ελέγξει τις εφημερίδες του.
5. Καλό θα είναι να μην μιλάει για μαύρα ταμεία και «μαύρα» γενικώς, όποιος μοσχαναθρεύτηκε με τα λεφτά των «μαύρων» χουντικών εργολάβων της πιο μαύρης περιόδου της 21ης Απριλίου (Αρχεία ΤΕΕ και ΜΟΜΑ).
Υ.Γ:. Το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ εύχεται στον πρωθυπουργό και στους συνεργάτες του, καλή χρονιά και… σε καλή μεριά…

Β. Σε ό,τι αφορά την υπόθεση της Όλγας Γεροβασίλη:
«Θα είμαστε η κάθε λέξη του Συντάγματος» δήλωνε ο πρωθυπουργός στις πρώτες προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησής του.
Αλλά αυτή δεν είναι η πρώτη δέσμευσή του που αθετεί, και πιθανότατα, ούτε η τελευταία.
Στην περίπτωση της κυρίας Γεροβασίλη, το άρθρο 57 του Συντάγματος είναι σαφέστατο κι επιτάσσει πως κάθε βουλευτής που συμμετέχει σε εταιρεία που παρέχει υπηρεσίες στο δημόσιο, θα πρέπει να παραιτηθεί εντός οκτώ ημερών.
Η κυρία Γεροβασίλη δεν το έπραξε γιατί απλώς δεν την βόλευε. Αλλά παραιτήθηκε μόλις ανέλαβε υπουργός, επειδή όπως τονίζει τότε υπήρχε ασυμβίβαστο. Πως είναι δυνατόν λοιπόν να αναγνωρίζει ότι  η εταιρεία της  είναι πάροχος του δημοσίου, όταν είναι υπουργός, αλλά να μην το δέχεται για τα τρία χρόνια που ήταν απλώς βουλευτής;
Η κυρία Γεροβασίλη υποστηρίζει πως κάθε γιατρός μπορεί με μια απλή αίτηση να παρέχει υπηρεσίες στον ΕΟΠΠΥ, αποσιωπώντας το γεγονός, ότι ο ΕΟΠΥΥ έχει τέσσερα χρόνια να συνάψει συμβάσεις με νέους γιατρούς, ανανεώνοντας μόνο τις παλαιές, όπως αυτή που έχει υπογράψει η εταιρεία «ΑΛΕΞΙΟΥ-ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ.Ο.Ε.» στην Άρτα και η οποία δημοσιεύεται στο σχετικό ρεπορτάζ.
Δυστυχώς για την κυβέρνηση, η περίπτωση της κυρίας Γεροβασίλη δεν θα κριθεί από την αρμόδια επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής, στην οποία κατέχει την πλειοψηφία, έχοντας την δυνατότητα να «κουκουλώσει» σκάνδαλα στελεχών της, όπως έκανε στο παρελθόν με τις περιπτώσεις Σταθάκη και Φλαμπουράρη.
Η περίπτωση της κυρίας Γεροβασίλη θα κριθεί –όπως προβλέπει το άρθρο 58 του Συντάγματος- από το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο, δηλαδή από την Δικαιοσύνη που έχει αποδείξει και στο πρόσφατο παρελθόν ότι δεν υπακούει στις κυβερνητικές επιθυμίες και στα κομματικά κελεύσματα.
Το σχόλιο του «Πρώτου Θέματος»
Το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ αντιπαρέρχεται τους χαρακτηρισμούς της κυρίας Γεροβασίλη, αλλά ως προς την ουσία του ζητήματος επισημαίνει τα εξής:
Κορυφαίοι συνταγματολόγοι υπογραμμίζουν ότι το άρθρο 57 του Συντάγματος δεν αφήνουν κανένα περιθώριο παρερμηνείας για τις ασυμβίβαστες ιδιότητες του βουλευτή.
Όπως αναφέρει  στο πρώτο εδάφιο
«Τα καθήκοντα του βουλευτή είναι ασυμβίβαστα με τα έργα ή την ιδιότητα του ιδιοκτήτη ή εταίρου ή μετόχου ή διοικητή ή διαχειριστή ή μέλους του διοικητικού συμβουλίου ή γενικού διευθυντή ή των αναπληρωτών τους επιχείρησης, η οποία αναλαμβάνει έργα ή μελέτες ή προμήθειες του Δημοσίου ή παροχή υπηρεσιών προς το Δημόσιο ή συνάπτει με το Δημόσιο συναφείς συμβάσεις αναπτυξιακού ή επενδυτικού χαρακτήρα»
Είναι σαφές ότι η εταιρεία της κυρίας Γεροβασίλη, παρείχε υπηρεσίες προς το δημόσιο. Και για να μην υπάρχουν παρερμηνείες τι εννοεί «δημόσιο» ο συνταγματικός νομοθέτης, το περιγράφει αναλυτικά στο εδάφιο 3 του άρθρου 57 αναφέροντας:
«Για την εφαρμογή της παραγράφου αυτής με το Δημόσιο εξομοιώνονται οι οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης, τα άλλα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, τα κρατικά νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου, οι δημόσιες επιχειρήσεις, οι επιχειρήσεις των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης και οι άλλες επιχειρήσεις τη διοίκηση των οποίων ορίζει άμεσα ή έμμεσα το Δημόσιο με διοικητική πράξη ή ως μέτοχος».
Είναι σαφές ότι κατά το Σύνταγμα, δημόσιο είναι και ο ΕΟΠΥΥ, και η περιφερειακή υγειονομική υπηρεσία του νομού Άρτας, στις οποίες η εταιρεία «ΑΛΕΞΙΟΥ-ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ» παρείχε υπηρεσίες κατά το επίμαχο διάστημα 2012-2015, καθώς υπάρχουν υπογεγραμμένες και σχετικές συμβάσεις.
Σε ό,τι αφορά τώρα τις επιπτώσεις που έχουν οι βουλευτές που δεν παραιτούνται εγκαίρως από τέτοιες ασυμβίβαστες ιδιότητες, το άρθρο 57 του Συντάγματος είναι επίσης σαφές καθώς ορίζει:
«Η παράβαση των διατάξεων αυτής της παραγράφου συνεπάγεται έκπτωση από το βουλευτικό αξίωμα και ακυρότητα των σχετικών συμβάσεων ή πράξεων, όπως νόμος ορίζει.
Βουλευτές που υπάγονται στις διατάξεις του πρώτου εδαφίου της προηγούμενης παραγράφου οφείλουν, μέσα σε οκτώ ημέρες αφότου η εκλογή τους γίνει οριστική, να επιλέξουν με δήλωσή τους μεταξύ του βουλευτικού αξιώματος και των παραπάνω έργων ή ιδιοτήτων. Αν παραλειφθεί αυτή η εμπρόθεσμη δήλωση, εκπίπτουν αυτοδικαίως από το αξίωμα του βουλευτή».
ΝΔ: Το Μέγαρο Μαξίμου έχει καταληφθεί από πανικό
Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, απαντώντας στο σχόλιο του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού για την κυρία Γεροβασίλη, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Το Μέγαρο Μαξίμου έχει καταληφθεί από πανικό.
Όσο κι αν ενοχλούνται, η νομιμότητα και η κανονικότητα θα επιστρέψουν στη χώρα.
Αυτό ισχύει και για την περίπτωση της κυρίας Γεροβασίλη.
Καλή χρονιά!».
Το Ποτάμι: «Παλιά μου τέχνη ΣΥΡΙΖΑ – Αντί να απαντήσουν βρίζουν»
«Οι γνωστοί ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Αντί να απαντήσουν βρίζουν. Τσιμουδιά για την ουσία της υπόθεσης της κυρίας Γεροβασίλη» επισημαίνουν σε ανακοίνωσή τους οι συνεργάτες του Σταύρου Θεοδωράκη.
Και συνεχίζει «το Ποτάμι» αναπαντώντας στο πρωθυπουργικό γραφείο: «Το ίδιο που κάνουν πάντα: από τα ταξίδια του κ. Παππά στο Καράκας ως τις offshore της Αυγής. Τους καλούμε ή να διαψεύσουν το δημοσίευμα ή να παραιτηθεί η κυρία Γεροβασίλη. Απάντηση δεν είναι ούτε οι ύβρεις τους ούτε οι «τρολιές» τους».
Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: