Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2017

Παραιτηθείτε!

       
Όσοι πίστεψαν ότι υπάρχουν περιθώρια συνεννόησης με την Αριστερά του Αλέξη Τσίπρα, πήραν το μάθημά τους στο δημοψήφισμα και στην ψηφοφορία για το τρίτο μνημόνιο.
Αυτή την φορά δεν θα ακολουθήσουμε τον κ. Τσίπρα στους τακτικισμούς του.
Το συμφέρον της πατρίδας επιτάσσει να σηκωθούν να φύγουν τώρα.
Οτιδήποτε άλλο είναι πράξη συνενοχής στην καταστροφή της χώρας.
Έχουν ακόμη λίγες μέρες περιθώριο για να κλείσουν... την αξιολόγηση και να διατηρήσουν έτσι την χώρα στις ράγες της Ευρώπης. Όσοι ανόητοι πιστεύουν ότι υπάρχει άλλος δρόμος πέραν αυτού, να ελπίζουν να μην φτάσει η ώρα που η (δικαιολογημένη) λαϊκή οργή θα ζητάει την απόδοση ευθυνών. Οποιαδήποτε καθυστέρηση, οποιοδήποτε παιγνίδι αυτή την στιγμή, θα οδηγήσει την χώρα στην απόλυτη καταστροφή.
Είναι η ώρα που ο κάθε ένας παίρνει τις αποφάσεις του και αναλαμβάνει το βάρος των ευθυνών του. Αντιλαμβανόμαστε το γεγονός ότι η διαπλοκή αυτή την στιγμή δεν επιθυμεί πολιτικές εξελίξεις. Όπως και ότι ορισμένες πολιτικές δυνάμεις θα επιθυμούσαν να έχουν τον χρόνο για να ξεκοκαλίσουν το πολιτικό πτώμα του ΣΥΡΙΖΑ. Μόνο που η ίδια η χώρα δεν έχει πλέον χρόνο.
Επίσης, μας είναι αδιάφορο ποιος θα διατηρήσει την πολιτική κληρονομιά του Ανδρέα Παπανδρέου και της Αριστεράς. Το μόνο που πρέπει να μας ενδιαφέρει όλους είναι η επιβίωση της χώρας. Κι αυτό μπορεί να συμβεί μόνο με την προσφυγή στις κάλπες και την πτώση της χειρότερης κυβέρνησης που έχει ποτέ γνωρίσει ο τόπος.
Οι απίστευτοι τύπου που παίζουν τον ρόλο των πατριωτών στον θίασο της εθνοσωτήριας κυβέρνησής μας είναι υπόλογοι για το σημείο στο οποίο έχει βρεθεί η πατρίδα μας. Η μόνη υπηρεσία που μπορούν να προσφέρουν στην Ελλάδα, έστω και τώρα, είναι να κατέβουν άμεσα από το σανίδι και να σταματήσει αυτή η φαρσοκωμωδία που εξελίσσεται τα δύο τελευταία χρόνια.
Θα πρέπει να θεωρήσουμε σίγουρο ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα προσπαθήσει να αποφύγει τις ευθύνες του. Θα προσπαθήσει να μην περάσει μία πιθανή συμφωνία με τους δανειστές από την Βουλή. Κι αν αυτό δεν καταστεί δυνατό, να διεκδικήσει τις ψήφους της αντιπολίτευσης σε μία λογική «εθνικής συνεννόησης». 
Δεν μπορεί να προκύψει συνεννόηση με τους ιεροκήρυκες του μίσους.
Το μόνο που μπορεί να γίνει είναι η διατύπωση ενός γνήσιου πατριωτικού αιτήματος:
Παραιτηθείτε!
 
Θανάσης Μαυρίδης
thanasis.mavridis@liberal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: